Mrakoplas Jos dzizisketa
Já jsem došla k závěru, že tahle paralelní diskuze, co se tady vede nemá nic společného s řízením auta, ale s přístupem k strachu. A z toho plyne to nedorozumění.
Já jsem bytostně přesvědčena, že se strachem a fobiemi se nejenom má, ale musí bojovat. Moje matka se takto poddala fobii z výšek a skončilo to tak, že aktuálně nevleze na pohyblivé schody v nakupaku. V metru před pár lety dělali kvůli tomu oba rodiče takové psí kusy, že se na těch schodech opravdu sesypali na hromadu.
Sama nějaké strachy mám a prostě tomu vzdorují, co mi díly stačí
Takže pro mě vyjádření, že se bojím zcela běžné věci, kterou potřebuji udělat několikrát denně, úplně mimo chápání nějakého psychického komfortu. Dítě se boji nějakých věci a našla jsem ji kvůli tomu psychologa.
Lékař, který se regulérně boji udělat mi nějaký zákrok, ať si to radši nechá pro sebe, opravdu to neocenim. Neumím si představit, že by třeba dopravní pilot řekl, že se boji přistávat na složitém letišti. Co byste mu na to řekli?
já preferuji přístup: rizika tam jsou, ale když se něco stane, nějak to zvládneme.
Každému podle jeho gusta.