Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Potrefenáhusa
38867 příspěvků moje polička 24. července 2024 07:28

žluťásek to je fakt moc vtipny 

moora pan teda zlatej! Nám solární fontanku z jezírka vytahlo maly dite a někam ji zasantrocilo, ani nevrčí, tak buď na ni nikde nesviti slunce, nebo už je po ni 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 24. července 2024 08:05

žluťásek tyo to zni bezvadne

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 24. července 2024 08:06

žluťásek Tu neznám, ale teda rozhodně mě to teď pobavilo, jak to tu čtu :)

Offline Garfie
28564 příspěvků moje polička 24. července 2024 08:24

žluťásek Je vtipná! Tu sbírku zlozvyků znám a s ní jsem viděla nějaký rozhovor, bylo to zajímavý. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2024 09:08

Taky "přemístila" jednu českou vesnici někam do Londýna, kde ti lidé dělali to, co by dělali doma.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 24. července 2024 09:17

Ještě měla třeba projekt na zabydlení Krumlova normálností. Získala ve spolupráci s radnicí několik obecních bytů a zaplatila rodiny, které tam měly v létě v sezóně bydlet a pod dohledem dělat normální věci. Chodit na nákupy a s dětmi s kočárkem a věšet prádlo atd.

Offline barbucha blogger
35875 příspěvků moje polička 24. července 2024 09:53

žluťásek 

A to tam do tý doby nikdo nedělal? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. července 2024 09:55

barbucha byla si v létě v centru Krumlova? Už před deseti lety to byl turista vedle turisty, jedna turistická hospoda vedle druhé, samé turistické taháky. Tam se podle mě moc žít nedá.

Online Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. července 2024 10:22

barbucha nedelal. Centrum krumlova je fakt jen skanzen, v bytech je maximalne ubytovani. Uz tak pred deseti lety, co jsem tam byvala kazde leto, to tak bylo.

Ja o tom projektu cetla pred lety na aktualne. Byl tam o tom cely serial.

Jeste rozhovor s ni.

Online Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. července 2024 10:35

barbucha v dobe pred kovidem to bylo v Krumlove jeste znasobene tim, ze tam jezdilo hodne asiatu na takove rychlozajezdy. Meli par dni na velkou cast Evropy, prespali v Linci, v poledne byli v Krumlove a vecer uz meli hotel v Praze. A tech byli denne autobusy. Kamaradka tehdy na krumlovskem zamku provadela a vypravela, ze pres ty fotografujici skupiny se nedalo projit ani mestem, ani zamkem. A s ohledem na tu rychlost ve meste ani nestihli nic utratit. A pani, co tam provadela rusy, jim na zamku rikala, ze takhle v sezone odbavi denne i sedm osm autobusu. Tam se fakt zit nedalo. 

Offline Lamicka
14195 příspěvků moje polička 24. července 2024 10:37

Evaeva ono se tam nedalo zit ani pred revoluci, komunisti do centra nastehovali Romy, kteri tam v nekolika vlnach po valce prisli pracovat a taky socialne slabe. Stat se pak o ty domy nemusel starat. Tak to strasne zchatralo, lidi se centru vyhybali. Tohle je hrozne zajimave a malo lidi to vi. Co se stalo po revoluci je samozrejme taky smutne. Mne rikala uz pred 20 lety znama, ze se v centru neda zit. To byl masovy turismus na zacatku. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 24. července 2024 10:37

Zuzuli jo některý ty její projekty jsou myslím známý víc, víc se o nich mluvilo. Mně to přijde úplně fascinující, jaký má pořád nápady a že to realizuje. Fakt mě to baví číst a poslouchat. Je skvělá.

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 24. července 2024 10:38

Zuzuli no nedalo, my jsme se tam občas nachomejtli, když jsme my nebo děti s tabore jeli Vltavu a to fakt nešlo. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 24. července 2024 10:43

continuity byvalo tam přímo v centru úžasné vetesnictvi, ale v době kdy bych i nakupovala jsem neměla peníze, a loni jsem ho už nenašla...

Offline andulka01
12850 příspěvků moje polička 24. července 2024 11:30

Zuzuli V Krumlově jsem byla poprvé v 1994, stále spousta domů v hrozném stavu, bez zahraničních turistů. A byl tam nějaký festival umění - hudba, instalace, divadla - něco jako Kladenské nebo Malostranské dvorky. Neuvěřitelná atmosféra, ještě teď se mi občas objevuje ve snech. Jo a Sen noci svatojánské režírovaný Menzelem v otočném hledišti jsme tam stihli - jeli jsme na kole okolo a někdo si nevyzvedl lístky, tak jsme kola strčili do křoví, vzali si čistý tričko a byl to veliký zážitek

Pak samozřejmě na vodě, taky jsme jezdili s partičkou někdy 2010/2015, ale na jaře nebo v zimě, to bylo celkem fajn. V létě 2016 už turistické peklo. 
Milovala jsem hospodu U dwou Maryí, zejména ten dvorek a trávník k vodě.

rasaNori to vetešnictví taky pamatuju

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. července 2024 11:35

Zuzuli nebyl to takovy ten serial, kde poukazovali na mesta/vesnice, kde mistni vyhnal turismus, stavba apartmanovych bytu atd ?Uz to asi neumim dohledat, ale byla tam Kutna Hora, Pec, Harrachov. A se zpozdenim to dorazilo i k nam, ne tedy turisti ale ty apartmany. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. července 2024 11:36

andulka01 My tam byli tak odhadem 2008 v lete a uz to bylo silene. 

Online Janulik03
20263 příspěvků moje polička 24. července 2024 11:39

Práve pozerám dokument ba ct2 o japonskon meste Okutame 

Offline barbucha blogger
35875 příspěvků moje polička 24. července 2024 12:04

Evaeva Zuzuli 

Já vim, byla jsem tam... ale i tak tam museli nějaký lidi bydlet přece. Nahoře nad těma provozovnama... Tohle mi přijde jako akce moc na sílu, no. A ještě s dohledem, to by se mi tak chtělo

Online Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. července 2024 12:13

barbucha no opravdu tam temer nikdo nebydli. Protoze za sociku tam nastehovali romy, udelali z toho ghetto. A jak zacal zajem o turismus a unesco, tak se odtud romove vystehovali pryc, na sidliste nebo treba i do Vetrni, a rovnou tam vznikaly hotely a penziony. Kdyz se k tomu pricte, ze Krumlov je v Sudetech, pred tricatym devatym ho opustila vetsina cechu, po valce zase nemci, pak se tam stehovali lidi ruzne z ceskoslovenska kvuli praci v papirne a jinych tovarnach... Tam nejsou zadni starousedlici, jako treba v centru Prahy.