Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:00

Karja ajo no vidis

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:03

viktorka_od splavuČlověk by zapomněl, že to existuje. Teď byl nějakej článek 18leteho kluka, co na 3 měsíce opustil sociální sítě a nějak říkal, no měl jsem denně 4-8 hodin času navíc, začal jsem chodit do lesa a číst knížky;-)

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:18

Karja víš co já nesleduji ten WhatsApp nějak systematicky, u části skupin mám dokonce vypnuté notifikace, pracovní notifikace na večer a na dovolenou taky vypínám. můj muž je celej hin, že mu nezvedam celej den telefon, ještě nejjistější je mi poslat email. To si občas přečtu. Na kompu.

Večer tady s vámi pokecám, ale já žádné další sociální sítě nepestuji, krome x, kde pasivně čtu hlavně zprávy. 

49352 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 21:33

Karja :-)) no ja byla vzdycky velkej ctenar, takze bych ten cas vyplnila hodne snadno.. akorat dneska si knizky porizuju hlavne na doporuceni.. z netu, zejo:-) takze vlastne vubec nevim co bych teda cetla

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 22:20

viktorka_od splavuMusela by ses připravit na ten mesic předem. Já teda hodně pěstuju online shopping, ne přímo obleceni ale tak nějak všechno, z toho bych byla vyřízena;-). 

49352 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 23:13

Karja joo, jak ti duchodci diskriminovani bez nakupnich aplikaci:-)

Online Garfie
28558 příspěvků moje polička 01. února 2025 04:41

continuity continuity Haha, no tak on i ten měsíc přerušenej kontakt s rodinou může být příjemný detox!

Ale teda měsíc bez internetu by byl pro mě asi nejhorší, ale v poslední době dost uvažuju, že zavedu aspoň jeden den v týdnu, pro celou rodinu. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 01. února 2025 09:15

viktorka_od splavu chodila bys do knihovny?

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 01. února 2025 09:36

Kokoskajenže i ty objednávky knížek v knihovně se dnes dělají přes internet a musely by mi to tam vyzvedávat děti, protože já to ani na šestou nestíhám. 

Ať si každý dělá co chce, mě připadá měsíc bez internetu jako zavazek měsíc bez jídla.

Můžeme se samozřejmě bavit o nějakých konkrétních oblastech - třeba měsíc nepolezu na sociální sítě. Nebo si měsíc nepustím seriál (pro nějaké seriálové zavislaky) To mi smysl dava. ale že měsíc nenakoupim na rohlíku a knížky číst jenom papírové, to nevím proč bych dělala. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. února 2025 09:51

Garfie tady je vidět jak je to individuální. Bez kontaktu s rodinou jsem třeba dva měsíce a ani mi to nepřijde. Ten měsíc bez internetu by byl asi zajímavější, ale teoreticky by to mělo jít, k ničemu zádadnímu to nepoužívám. Teda musela bych začít po zaplacení nájmu

Ale třeba měsíc bez cukru/sladkostí, to by bylo belký špatný!

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 01. února 2025 09:54

viktorka_od splavu vybrala by sis knihy na zaklade recenzi v tech novinach prece

Offline Blanka
příspěvků moje polička 01. února 2025 09:56
Reakce na Kokoska:

viktorka_od splavu chodila bys do knihovny?

​Ako dieťa a mladá som do knižnice chodila rada. a milovala som tú knižničnú vôňu, už cestou domov som si  v chôdzi  začla čítať a mám na to len pekné spomienky. V tzv. produktívnom veku už nejako na knížky, rozhodne nie v takom množstve, naostával čas. Ale prišiel dôchodok a ja dočítavam nielen dosial nečítané knihy z vlastnej  knižnice, ale často znovu z tej mestskej .Občas sa dcére pochválim,  čo dobré práve čítam, až sa mi raz posťažovala, že nemá na čítanie čas . Áno, čítanie je žráč času, ale veď si počkaj niekoľko / desiatok / rokov, budeš ho mať tiež .  Ja chodím do knižnice rada  nielen pre knihy, ale aj pre prú tú zvláštnu atmosféru . Tým  nechcem povedať, že by mi  internet nechýbal , ale prežila by som .  

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 01. února 2025 09:56

Friga ja si ty papírové noviny občas vezmu ve vlaku a jsem z nich docela zoufalá.

Offline Raduza
příspěvků moje polička 01. února 2025 09:59

Kokoska ježíš já bych tak ráda chodila do knihovny. To je tak příjemný místo. Bohužel otevírací doba se tak nějak kryje s mojí prací a moc číst nestíhám.  Tak si vždycky zajdu nějakou knížku koupit.

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:07

continuity ja jsem cesky papirovy noviny uz dlouho nevidela, to je pravda. My odebirame Helsingin Sanomat, mame digitalni predplatne plus nam chodi jednou tydne papirove, kde je prehled hlavnich zprav uplynuleho tydne, nejake investigativni clanky, rozhovory a nejaka kultura vcetne kniznich recenzi. Chodi to v patek, na procteni pres vikend idealni. Soucasti je i casopis mesicnik. Ja to mam rada, ze si neco prectu i jinde nez na mobilu nebo na pocitaci. A dle tech recenzi si sem tam neco zarezervuju v knihovne. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:20

Frigajá nejsem úplně odpůrce papíru, občas si koupím Tému, dokonce ji dcera dostala k Vánocům jako předplatné. ale to jsou spíš rozhovory. 

Já jsem ráda za elektronicky obsah - jak knížky, tak noviny, můžu si nastavit větší písmena, líp na to vidím, nepotrebuje to místo, zjistím, že mám půl dne volno na čtení, za 10 minut nám knížku ve čtečce. Hned ověřím, pokud něco ověřovat potřebuji. 

Internet je dobrý slouha, ale špatný pán. chápu, že pro lidi, co tráví hodiny někde na tiktoku, ta negativa převažují. Na druhou stranu úplně se toho vzdávat mi přijde, jak kdybych se dobrovolně rozhodla prát v neckách. Asi by to i šlo, ale proč bych to proboha dělala? 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 01. února 2025 10:54

continuity chces rict, ze nejde prijit do knihovny a pujcit si knizku z tech, co tam maji? 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 01. února 2025 11:04

Blanka ja si bez knizek neumim zivot predstavit, at papirovych nebo elektronickych. Vzhledem k tomu, ze do ruznych obrazovek koukam behem dne az dost, vecer si rada vezmu papirovou. V knihovne jsem nebyla uz veky, klidne ctu znova to, co mam doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2025 11:36

Kokoska jasně, že jde. Akorát tam nemusí mít tu, co chceš.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 01. února 2025 12:09

continuityvždyť mají v Praze v knihovně i do 7,teda dřív to tak byvalo, aspoň dvakrát v týdnu. No princip byla ta myšlenka půstu, že se něčeho vzdavas, ale někdy mi ty věci přijdou hrozně jednoduché, že to není taková oběť,překonání se nebo skromnost nebo co je vlastně význam těch půstu. 

Lenny Kravitz prej drží několik let sexuální půst, ale on měl asi naděláno dopředu:D.