Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 22:49

Kokoska folklor

Jo, máš pravdu, je to folklor. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 23:19

Karja jakoze ti dal vianocny darcek a potom ho schoval pre navstevy? Lopatu mas?

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 30. ledna 2025 23:42

Mrakoplas Jojo, takhle bych to měla prezentovat já venku. Hele on mi dal vic těch lahví, já nevím třeba 5? A pak dvě ulil do skrine, abych to prej hnedka nevychlastala:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 07:26
Reakce na coralline:

Kan A proč je to teda únor? Mě to vážně zajímá.

​Já nevím, opravdu. Myslím si, že to reálný důvod nemá. Březen je měsíc knihy, duben měsíc bezpečnosti, květen měsíc lásky.. Jaký měsíc bys  navrhovala? Já si myslím, že je důležitá ta existence a že ve státě alkoholu obliba stoupá i když se to snaží někdo shazovat a odsuzovat a kdo se přidá  na podporu, je alkoholik. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 08:39

Kan Mně přijde logickej ten leden - dát si pauzu po vánocích a silvestru. Já jsem přes svátky rozhodně zkonzumovala průměrně víc alkoholu než po zbytek roku.

Pokud to někdo potřebuje, tak samozřejmě lepší únor než nic.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 08:56

coralline No, možná proto je to únor. Kdyby to byl leden, tak to není taková oběť ;o)

Ale jinak bych možná taky tipovala, že většinou cca v únoru začíná předvelikonoční půst, tak se to tak nějak spojilo jako forma odepření si.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 09:28

DruI Jo, ten půst by mohl mít vliv. Klasickej půst už asi moc lidí nedrží.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 10:10
Reakce na coralline:

DruI Jo, ten půst by mohl mít vliv. Klasickej půst už asi moc lidí nedrží.

​Ale drží I o adventu, takže jsem od roku 2017, kdy jsem byla křtěná, neměla v adventu svařák...

Takže letos mě únor nechává chladnou. Popeleční středa je až 5.3. Den přísného postu (jedno normální jídlo za den, podobně na Velký pátek).

Nevím, jak tradičnější katolíci, ale my s mužem si po konzultaci s našimi kmotry odpíráme do Velikonoc alkohol, vše sladké a i slané chroupáky, obvykle uzeniny, kafe. Maso hodně omezujeme. Zkoušíme digitální detox. Jeden rok dokonce muž zkoušel k tomu všemu nehrát počítačové hry a to bylo peklo...

Moje kmotra v postu vynechává mj. černý čaj, protože ho má ráda.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 10:13

coralline Jestli myslíš postní předvelikonocní dobu, tak ta začíná letos až v březnu. Podle mého, je ten únor ideální, my třeba máme dva plesy a troje narozeniny.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 10:39
Reakce na Archivářka:

Moje kmotra v postu vynechává mj. černý čaj, protože ho má ráda.

​Tak to by bylo nebezpečný pro mý okolí. Když nemám černej čaj k snídani, tak koušu U vynechání alkoholu, uzenin, sladkostí, počítačových her atd. vidím nějaký přínos. U toho čaje už si říkám, proč si uměle vyrábět další stres, když ho mám dost (asi jako každej). Kafe v rozumným množství totéž. Stres taky není zdravej. Věřící nejsem, chápu, že to vnímají jinak.

Kan Já jsem to myslela obecně, ne konkrétně letos, že si některý lidi "zmodernizovali" ten půst do suchýho února.

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 11:09

Archivářka Moje věřící kamarádka, která se víceméně postně stravuje celý rok a alkohol nepije si v rámci půstu odpírá čokoládu, že prý si má člověk odepřít něco, co mu bude opravdu chybět :o)

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 11:28
Reakce na Evaeva:

Gatita no jo, když já mám běžně (netěhotná a nekojící) suchých 25 dní do měsíce, tak v tom nevidím žádnou výzvu.

​tak pro tehotne a kojici ta akce asi uplne neni:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2025 11:30

Gatita já píšu netěhotná a nekojící. Jako kojící mám suchých tak 29,5 ze 30

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 11:50

ja piju alkohol tak jednou mesicne, takze suchy unor jde naprosto mimo me :D

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 11:58

Evaeva jo a jo, ja te mam hrozne spojenou s tema detma

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:08

Archivářka moje verici kolegyne si kazdy patek nosila na obed v ubrousku zabaleny krajicek sucheho chleba k obedu - jedine sve jidlo toho dne. a vida, dnes je to velice aktualni pristup v ramci intermitent fasting

Offline baltik
4981 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:37

DruI nase verici kolegyne to tak delala taky, kazdy rok si vybrala neco jineho, ceho se na pust vzdala (cigarety, alkohol, maso, sladke...)

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:40

viktorka_od splavuuz zase neni :D

dlouhodobe vyzkumy ukazuji, ze pro zeny je IF v souctu nevyhodne, protoze prichazeji o svalovou hmotu a to ma vetsi negativni efekty, nez jsou vyhody IF.

Offline Miru
16815 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:44

...hmm,

když budu všeho užívat s mírou(občas, nepravidelně, někdy, atp.),

když při požívání čehokoliv budu mít vnitřně momentálně prožívanou slast, bude to pro mě siesta, požitek, tak nic není špatně - můžu si dát na chuť cigárko, nebo sklenku vína nebo dort.

Vždy, na mé možnosti, pokud možno té nejlepší kvality. 

I zdravé věci(výživa, sport, učení, práce), když sevysponuji do extrému, nejsou pro člověka dobré.

Takže když budu fungovat na všech úrovních rozumně(v tom nejlepším smyslu slova),

nemusím praktikovat půst/ve smyslu odpírání si něčeho.

(to, že někomu různé druhy půstu dělají z x důvodu dobře a proto je praktikují dobrovolně a rádi/y, s tím nesouvisí, to je věc jiná...)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2025 12:57

Miru Tak ono to má širší význam, si něco odepřít, vyzkoušet svoji vůli, pro každého to není. Závislosti jsou různé, mobil, alkohol, kouření, drogy, nakupování, instagram.