Karja ano, u nás mají do sedmi aspoň dvakrát týdně a taky v sobotu. Ale je tu i menší pobočka a tam jsou míň.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Evaeva Jj, u nás je knihovna jednou týdně do 5 a dospělé a dětské oddělení nikdy není současnez to mi přijde ještě jako mnohem větší wtf než ta oteviracka do 15:30
continuity to nastaveni velikosti pisma chapu, to je urcite prakticky. Ja mam ten papir rada, ze dam u toho odpocinout rukam. Jak na mobilu tak na pocitaci to posunovani textu unavuje moje zapesti a vzhledem k tomu, v praci delam hodne s mysi, tak ta pauza s papirovou verzi media je vitana.
Friga papír se nemusí obracet rukou? ![]()
Kokoska no já mám tak málo času na čtení, že naslepo jsem četla la naposled na střední.
Kdybych už byla ve stavu, že si chci něco přečíst a nemám internet, vytáhnu něco z domácí knihovny.
Naše pobočka je 2x týdne do šesti. A ano ty velké knihovny jsou asi déle, ale já bych si musela dost zajet. Už takto mi cesta domů trvá téměř hodinu (chodím teda kus pěšky, šlo by to stihnout za 45 minut). Dělám v Karlíně a vyzvednout něco i u Bílý labutě znamená, že přijdu domů o další půlhodinu později.
Jinak já beru půst jako že se vzdám neceho, co mi dělá potěšení, ideálně je to nezdravé. ne že si zkomplikuji na měsíc život. Představ si, že by ses na měsíc vzdala auta. Takto to nějak vnímám, přestat využívat ty elektronické služby.
Pinot Noir je to uplne jiny druh pohybu.
continuity to vis, my duchodci, my mame cas na vsechno! ![]()
Blanka ja si bez knizek neumim zivot predstavit, at papirovych nebo elektronickych. Vzhledem k tomu, ze do ruznych obrazovek koukam behem dne az dost, vecer si rada vezmu papirovou. V knihovne jsem nebyla uz veky, klidne ctu znova to, co mam doma.
No jo, jenže vtip je v tom, jak to tady tak vidím, odříct si to co tě baví nebo co máš ráda. Takže předvánoční půst (nejlépe o chlebu a vodě) a suchej únor. Následuje vypnutí internetu. A co potom? Říkáš že čteš ráda? Inu odlož čtečku i knížky. Ráda vyšíváš? Na nějakou dobu toho nech! Atd. atd. Co nám potom zbyde, čumět z okna - a proč? Abych si něco dokázala?
Myslím že dneska si každej musí občas i tak něco odříct, tak v nějakým nesmyslným omezování jen tak, vlastně z dlouhý chvíle, nevidím žádnej kloudnej smysl.
barbucha hele, ja nejsem cilova osoba ani pro suchy unor, ani pro pust, ani pro jiny omezovani. Akorat se snazim nejist blbosti, abych zbytecne nezatezovala telo, coz mi teda uplne vzdycky nejde, nemam moc silnou vuli. A protoze nevim, kolik dobrych let mi zbyva do konce zivota, nevidim duvod si neco odpirat jen tak ze by se to (mozna) melo. Nikomu to neberu, kdo to dela, ma pro to jiste dobry duvod, ja jsem se v tom nenasla.
Teoreticky má omezování smysl v tom, že člověku pak stačí té samé věci míň, aby působila potěšení. Protože na dobré se rychle zvyká a už to pak není ono - každý tady asi ví, že osmdesátý pátý flakon na poličce prostě neudělá takovou radost jako prvních pár kdysi, z radosti se stane svým způsobem rutina. Dát si čas od času pauzu je prostě rozumné, člověk pak zase může zažít nějaké to "poprvé".
Jo jo, život je krátkej.
Objednala jsem muži naslepo dvoje kalhoty a oboje perfektně sedí. Mám fakt radost. Je to s ním kříž. ![]()
continuity No to auto by taky mělo nějaký rezervy jak omezit, aby bylo zejména pro povinnosti;-). I když to my třeba hodně limitujeme, nechci aby děti byly líný jak vši (a já), takže nějaký zkoušení, že do školy pěšky nepůjdou, odvézt semhle támhle, do obchodu pro housky,to vůbec:D. S těmi sítěmi je to taky prostě otazka z kolika procent je to zábava a z kolika ulehceni či nutnost. barbucha Taky nejsem fanda půstu, prostě buď je to moc, tak to teda omezím celkove ale jestli se to dělá třeba na nějaké ozdravení nebo pocit, že jsem něco dokázala, nevím no.
brrr Rybí restaurace v Barcelonetě (malé, rodinné), kousek odtud Muzeum námořnictva pro kluky, vylézt nahoru na střechu katedrály v gotické čtvrti, Sagrada je asi povinnost :-). Já mám ráda i Casa Mila i Casa Batllo. Muzeum Miroa, olympijské stadiony na Montjuicu, výlet na Monserrat.. je to tam fakt super :-).
brrrhlavně jestli někam chceš (památky/muzea atd), rezervovat vstupenky už teď. Je to tam v tomhle směru strašný.
999 Lama_z_Lana Dík za tipy, je to taková hurá akce, zavedli linku Ostrava - Girona. Lístky už rezervujeme.
Chlapečci zůstavají doma (už tam byli), letíme s kamarádkama.
brrr za mě Arc de Triomf, a ten park s letohrádkem hned za ním, Montjuice, jardi botanic, a nábřeží vedle mořského muzea;) užijte si to!
Jitka77 Jo to je taky dobrý pohled na věc. Dát si pauzu a těšit se. Díky za něj.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.