Asi mám teraz nejaké dobré obdobie, lebo dnes zasa jeden dôvod na radosť. Potrebovala som potvrdenie, že nemám voči daňovému úradu žiadne podlžnosti. Minulý týždeň som sa išla opýtať, dostala som tlačivo s tým, že si treba kúpiť aj kolok. To sa stalo včera, vrátila som na úrad, do kancelárie prvého kontaktu s vyplneným tlačivom, ale ouha, máme problém! Ja som totiž ešte stále živnostník a to, že už 3 roky sa všetka komunikácia vedie iba elektronicky som nevedela, anžto nemám už dávno dôvod s úradom akokoľvek komunikovať /. Úradníčka, ktorá mi vtedy dávala tlačivo si myslela, že som fyzická osoba /.Problém je u mňa, neznalosť zákona atď., ale viem, že elektronické prihlásenie nezvládnem, a ak som aj niekedy dostala nejaké prihlasovacie údaje, ktovie, kde sú. Úradníčka ma nevysmiala, naopak prejavovala veľkú empatiu, išla sa poradiť s kolegyňou a následne odišla z kancelárie, aby si možnosti overila u šéfa. Ten dokonca prišiel za mnou a akoby sa ospravedlňoval, že to takto, papierovou podobou, to už nejde. Doviedol ma k úradníčke, ku ktorej podľa mena patrím a cestou mi povedal - ak by boli nejaké problémy, zavolajte ma, som tu jediný chlap, volám sa Murgaš. Pani ma prijala / a to ani nebol úradný deň / a obaja ešte raz skúšali, ako by sa to dalo obísť, lenže holt, nedá sa. Ja to chápem, ale čo teraz? Tak ma napadlo že zruším živnosť, potom to pôjde. Takže turistika cez pol mesta na živnostenský úrad, kde som zistila, že sa presťahovali na inú adresu, ale inak v pohode, vybavila som. Medzitým mi volala tretia, posledná úradníčka, že zrušenie živnosti síce bude platné najskôr od zajtra, ale aby som nemusela zbytočne znova jazdiť do Zvolena, mám sa vrátiť ku nej, spíšeme to dnes, akože s neskorším dátumom. Vrátila som sa, vyplnila som zasa nejaké papiere a pani povedala, že vybavenie bude nejaký čas trvať,/ to viete, teraz sa podávajú daňové priznania / ale odhaduje, že v piatok, alebo v pondelok by to mohlo byť pripravené. Ale ešte podotkla - a tú vašu žiadosť vám skontrolovali? Áno, pozerali mi to, hovorím, a ona, viete čo, poďte so mnou, ja si to ešte preverím. Počkala som pred presklenou stenou kancelárie prvého kontaktu, z ktorého na mňa kývol pán Murgaš, ktorý sa práve k niekomu skláňal a čosi vysvetloval a o chvíľu mi pani priniesla späť môj papier s tým, že áno, všetko je OK. A navyše - vraj ona mi zavolá, kedy si mám prísť, aby som nechodila zbytočne, a možno to bude aj rýchlejšie. Cestou z živnostenského späť na daňový úrad som jej kúpila na trhu pekne zakvitnutú červenú prvosienku, čím som pani trochu zaskočila, takmer ju nechcela prijať.
P. S. A to som ešte bez ďalšieho čakania chytila autobus na Sliač!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Blanka Hele to se ti zdálo, že jo! Krásný sen!
Torrah Ano, veliká ![]()
Kan - Nie vždy sa na úradoch zadarí až takto, a týmto ešte raz ďakujem pracovníkom daňového úradu vo Zvolene .![]()
4n4 ráda čtu dobré zprávy! Ať to vydrží!
Dopoledne za mnou dovalil šéf s očima na vrch hlavy, že nemám žádné osobní ohodnocení.
A já mu říkám, že jsem nikdy žádné neměla.
Tak to dostal málem infarkt a paní na personálním byla šokovaná, že jsem s nějvětší pravděpodobností jediná na celém pracovišti.
Tak po eh... 14 letech a 9 opravdu pracovních budu mít své první osobní ohodnocení ![]()
dzizisketa Tyjo, tak asi gratuluju.
Blanka to je moc hezké
dzizisketa gratuluju, to vážně potěší
Marbuša díky, ještě pořád jsem jak na obláčku!
dzizisketa to je šéf hodnej, že to nepřešel mlčením. Zajímavý, že si doteď nikdo nevšiml, přece musí vědět, kolik je stojí zaměstnanci. Nebo se hodilo to neřešit?
Každopádně gratuluju a přeju, aby sis za to mohla koupit něco pěkného.
dzizisketapočkej, jakože nemáš osobko nebo jen takovové to písemné zhodnocení neděláš?. Jako kdyby mi chyběla složka platu 14 let, no ty vogo jako:D
Já se vracela po rodičáku, takže on - převzal vedení před dvěma roky po bývalé šéfové - do teď s mou smlouvou nic papírově neřešil, ale od dubna budu přecházet na vyšší úvazek, jehož kus se vezme z nevyčerpaného úvazku jiné kolegyně, a k tomu již jeho součinnost třeba je, a právě tak na to s HR přišli.
Osobní příplatek (myslím, že správně se to jmenuje takto?), a je to pořád nenároková složka, není co reklamovat ![]()
Ohodnocení naší pracovní činnosti ale taky děláme, resp. loni před koncem roku ho zase poslali prý po třech letech, ale zda je nějak vyhodnocují těžko říct, jedna od nás tam napsala "vše je marnost, i tento dotazník", a na toto hodnocení nepřišlě žádná reakce ![]()
dzizisketa No jasně, ale když to ostatní mají a ty ne, tak bych řekla, že to nárokovatelný je teda dost:-D.
Tak ako vlani, aj teraz mám úspešného žiaka na okr.kole fyz.olympiady
a keďže bol jediným účastníkom, tak je prvý ![]()
A to sme tento rok sa tomu vôbec toľko nevenovali ako vlani, keďže je deviatak a má rôzne zdrav.problemy. Normálne postupuje na kraj!
letfenixa Tak to je radost. Kam jde po ZŠ?
Karja No jo, ale když jsem dělala ve státním ja, tak osobko u nás neměl vůbec nikdo. Takze kdybych se vrátila po rodicovsky, ani by me nenapadlo, ze se to změnilo a osobka uz zase jsou.
Vari ted jsem nahodou sedela jako prisedici pri piji acich pohovorech k nam do prace a sef explicitne vsem absolventum rikal presnou fixni castku a osobko (tam ma strop na prvni cca dva roky prexe), ale nulu nebude mit po skusebce nikdo. A je fakn, he ty lidi vi presne, za kolik nastoupi
Kan gymnázium a priemyslovka.
Vari Jo ta varianta, že by před rodicakem nikdo neměl a pak se zavedlo mě nenapadla!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.