Emerald neuvěřitelné! To je fakt nádhera. ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Emerald teda to fakt cumim. D éru máš veľmi šikovnú, vidieť, že ju to baví. Krásna práca ![]()
Janulik03 Míří k vám Emil, dejte na něj pozor!
Dceru chvala i obdiv moc tesi! ![]()
brrr chudák
Emerald nádhera ![]()
Šaty jsou nádherné, ta barva a střih! S živůtkem musela být šílená práce.
Obdivuju, nelze jinak, zvlášť když sama šít vůbec neumím.
Emerald vzhledem k tomu, ze ja nejspíš ani nezasiju díru na ponozce, aniz bych si nesikovnosti nevypichla oko, tak naprosto smekam.
Muslik Ve škole jsme kdysi štupovali na známku. Svůj zachuchlaný výtvor jsem si nesla "na dodělání" domů, tam to zachraňovala máma. I tak moje první a dlouho jediná dvojka byla z pracovního vyučování. ![]()
Emerald Je strašně šikovná. Já jsem teda jako malá hodně šila, vyšívala, výbavu mám z toho slušnou, až se vdám někam do skanzenu:D:Dale jako ty jo, o to víc nechápu, jak tohodle byla schopna, to ,,žabkování,,, má to úplně precizní ten vršek
Sweet Potato ja si pamatuji ze školy něco velmi podobného, dodělávala to doma vecer maminka
Drž se. Jak píšou holky, je to jak s malýma dětma... a jelikož se na tom uspořádání nemůže nic změnit, musíš se "zatvrdit" ![]()
Sweet Potato Muslik To bylo asi časté, že známku zachraňovala maminka
Mamka od mého kamaráda i po 25 letech vzpomíná, jak jí večer před uzavřením klasifikace volala učitelka pracovních činností, že její syn nebude klasifikován na konci 9. třídy, protože nedodal ušitou čepičku
tak maminka sedla a do rána jednu ušila a synek mohl dokončit základní vzdělání ![]()
Emerald tak to je něco neuvěřitelného! Krása veliká.
Sweet Potato já šít neumím vůbec (jen v práci). Plyšáky dcerám zapošívá muž.
Dneska jsem měla náhradní volno, ráno jsme jeli se starší dcerou busem k našim dělat chvíli dopoledne společnost slovenské babičce. Měly jsme spolu moc pěkný den nerušený mladší vtěrkou. Uvařila jsem gulášovku- muž si přidal 2x a tvarohové meruňkové knedlíky. Dcera mi krájela cibuli, brambory, tvořila knedlíky... odpoledne jsme se šly projít blízkým rybníkům, krmily jsme kapry a pak jen tak seděly- já na lavičce, ona v rozsoše dubu nade mnou, jen tak jsme pozorovaly cvrkot kolem rybníka, když jí začlo být chladno, slezla dolů zabalit se se mnou do zavinovacího svetru a nic, nic nám nescházelo.
marieu Chlapi jsou na šití a podobné "ženské" práce někdy nečekaně šikovní.
Znám jednoho, co ušil na tábor z prostěradel celý antický chrám.
Emerald To je úžasné! Dcera je moc šikovná. Jak by řekla moje babička, má sicflajš! To se dnes už jen tak nevidí u ruční práce. Dcera nedávno začala vyšívat, ale trvalo to jen po dobu pobytu v nemocnici. Po návratu domů to leží odložené a myslím, že se k tomu už nikdy nevrátí.
Sweet Potato to není úplně náš případ, muž se toho chopí zpravidla ze zoufalství, že já se k tomu nemám. Ale měl kamaráda, který ušil své ženě svatební šaty.
Sweet Potato Můj děda byl vyučený krejci, on chtěl jít hrozně na řezníka, ale nějak mu to někde někdo nedovolil, ještě mu rekli, že je malej, že krejčí bude lepší práce. Ale nikdy se tím nezivil, mel to jako vedlejšák vždycky. Člověk to bral jako samozřejmost, děda za mašinou, děda co zehli...Dneska bych na to koukala jak zjara, ze dela nejaky chlap krejciho, vlastne uz zadneho jineho neznam. Vždycky když to žehlil, mel to jako ze škatulky, ty puky...pamatuju si plechacek s vodou a takovou stetku z kuzi, kterou si do toho namacel, a kropil to oblečení, když ještě nebyly napařovací žehličky. I nám šil oblečení...problém byl, že on byl pánský krejci:D:DTakze už někdy ve druhý třídě jsem to pochopila no, že nemusím mít nejak zvlášť radost z těch rozesitych věcí. Ale úplně jsme to milovaly jako deti, ten jeho kamrlik, ty odstrizky látek, úplný poklady...člověk řekl, že jde na karneval za úplnou blbost a šel, já jsem jednou šla za vejce:D. To si vždycky říkám, když dělám holkám nějaké ty oblečky na besídky, že tohle máma nezná, tohle šití do noci, u nás to vždycky odnesl déda;-)
Můj patnáctiletý vnuk si ode mě půjčil šicí stroj a různě si "vylepšuje " džíny a kraťasy. A vlastně syn si kdysi taky něco splichtil.
Tak Betty Ja myslim, ze je super, ze je kreativni a hleda si vlastni cestu, jak nosit neco, co se mu stylove libi, nez aby sel a objednal to v Cine ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články