Kokoska víš co, oni jsou prostě malý. Možná ani sama neví, neumí to říct. Je to těžký pro všechny zúčastněné.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Kokoska ja byla presne tohle litostivy dite. muj cely dojem z detstvi je "nikdo me nema rad":-/ mozna kdyby si me obcas nekdo vsimnul a popovidal si se mnou, tak bych se trochu osmelila, nevim. zkusit to muzes..
Kokoska jsem teď měla na pár dní 13letou pubertu a teda... Nějaký výlet, program? Zapomeňte. Když se jí něco nelíbí, neřekne to, tváří se jako kakabus a pak pláče (kvůli kravinám - třeba, že jí nabídneme večer film a ona si nemůže vybrat mezi Harry potterem 4 a 5). Přestala jsem po ní cokoli chtít, fakt to nemělo cenu za ty protažený ksichty a s čím jsem potřebovala pomoct, to stejně neudělala. Dva dny nevytáhla paty z chalupy, jakože ani na zahradu, nemluvila, nereagovala nebo se na nás utrhovala. A přitom tady bývá celkem ráda, milá a ochotná holka. Uf, doufám, že to brzo přejde.
Ta náladovost u ní teda souvisí i s tím, že skoro nepije. Dřív jsem dohlížela na to, aby normálně pila. Ale teď na nás zvysoka kašle, takže má přes celý den půl hrnku čaje a když jí připomenu, že si má udělat šťávu, udělá ksicht. No nic, to dítě tu má tatínka, já se kvůli tomu nepřeskočim.
Evaeva viktorka_od splavu nojo, ja vim, nakonec jsme to nejak vzdycky zvladly. Ale jak jsem psala, ja je muzu vratit, rodice to maji horsi.
andulka01 puberta je strasna vec, ale vsechno se tim taky omlouvat neda. To, ze by mela pomoct, by teda pochopit mohla. Takhle me stvaly deti od manzelova syna, vzdycky jednou tydne tu byly a chtely palacinky. Ale aby mi na zahrade zalily kytky, to pry je otrava a nebavi je to. No, me ty kopce palacinek kazdy tyden taky ne, ale co uz.
Kokoska taky jsem po dvou dnech svolala rozpravu (s podporou otce) a znovunastavení pravidel. Jenže jak dlouho to vydrží, že ![]()
andulka01 Jo, myslím, že to děláš dobře, kdyby byl otec v práci nebo tak, ale má prázniny, má na ní dohlížet on. Když ty budeš dělat vlny, těžce se to pak napraví, s tím rodičem spíš;)....To jsou vyhlídky, to jsou vyhlídky....
Kokoska jojo, přesně, ty vlastní děti aspon můžeš seřvat a říct, že tě to nezajímá, at trochu kmitaj, ale jakože na trochu "cizí" to je vošajstlich. Navíc by ti řekly, že žádný palačinky jim dělat nemusíš, jsou vyčuraný.
Já ted mám děti u babičky přes oběd se synovcem a ta malamalá pak má přesně ty pubertální řeči, něco jí řeknu "eee, nezajímá mě to, nezajímá" přesně tou pubertální intonací, taky je všechno masivní a cool a cajk a jako to míchání toho ještě dětského trucování a té pubertální odeskávačky, to je něco...Často si vzpomenu na tu češku co míchá ty džemy a drží děti na domácí výuce s lichým argumentem, aby měly kolem sebe jen lidi s dobrým vlivem, že si vlastně dost na to dětství ulehčuje práci:D:D:D:
andulka01 malý ségře je 16 a taky občas brečí kvůli kravině. I to sama říká, že je to blbost, ale nemůže si pomoct. No pevný nervy, ale fakt bych to nechala hlavně na tatínkovi.
Karja syn začal dělat takový to blablabla, jakože kecy, kecy (moje)![]()
andulka01 to je ten úplně nejhorší věk. Ale za to neznamená, že jim musí člověk tolerovat všechno.
Argument, že mají nezralý mozek a nemůžou za to, jsem slysela naposled o vikendu a týkal se lidí mezi 25-28. Mezitím je to tehotenstvi a porod a kojení a v 50+ už by se zas leccos dalo omlouvat nastupujícím stářím. ![]()
Takže nemusí pomáhat zrovna s písní na rtech, ale nějak základně fungovat musí.
Kokoska na palačinky bych teda nervy neměla, a jak znám moji matku, ta by rovnou nastolila pravidlo, že když budou kytky zalévat celý týden, v pátek uděláme palačinky a vnoučata by ji dal milovaly.
Ještě chápu, že to přejdou babičky, které vidí vnoučata jednou do roka. Ale pokud jsou někde pravidelně, je rozumné nějaká pravidla nastavit, protože vymluvu proč to zrovna teď objektivně nejde, si dost lidí vymyslí v každém věku.
Navíc by ti řekly, že žádný palačinky jim dělat nemusíš, jsou vyčuraný.
No tak by je neměly, v tom nevidím žádnou tragédii a dostaly by spagety. Prostě příčina a důsledek jejich rozhodnutí.
Já vyhrožují jen tím, co můžu splnit a zrovna tohle je celkem schůdné. ![]()
continuity ten argument s nezralým mozkem má vysvětlovat, proč se chovají, tak jak se chovají. Neznamená to, že máš všechno přejít s úsměvem na rtech. Ale pomůže ti to je nezabít
a trochu pochopit.
Některá centra v mozku prý dozrávají až ve čtyřiceti. To může taky lecos vysvětlit ![]()
continuity jo, no přesně, že jim je to jako ukradený, že ty pro ně něco děláš, řeknou ti, že nemusíš pro ně dělat nic:D:D:D
Ja mám takú extrémne ufrflanu kolegynu, to je niečo tak strašné ju počúvať, este ze ju počujem len cez prestávky, sedieť s ňou v kancelárii, to nedám. Podchvíľou je na PN, kým mala dcéru na ZŠ/SŠ, kombinovala to s OČR. Nikdy nikomu neposlala robotu, čo má za ňu robiť. Keď ide ona zastupovať, to je kecov. Keď nejde, to je tiež kecov, lebo nemá odsuplovane hodiny. Hrozná osoba.
Lukáško sa pred pár dňami príšerne správal, nakoniec mi prezradil, že je smutný a povedal 2 dôvody, úplne v pohode okamžite riešiteľné. Ale nie, on to nepovie na začiatku, on to povie, až keď máme všetci vytečene nervy. A to som sa ho 100x opýtala, čo sa deje.
Negativní lidi a stězovači jsou zlo, já se jim teda vyhýbám velkým obloukem. Úplně citim jak mi sosaj energii. Mít takové dítě, tak si zoufám a uvažuji o babyboxu.
Karjahele ale v tomto mají vlastně pravdu.
Dělat pro někoho něco, co on neocení, a očekávat zpět nějakou vděčnost, je blbost.
Minimálně by se Kokosce ulevilo, že nemusí jednou týdně dělat 30 palačinek. ![]()
continuity Přesně, chceš, nechceš, čau. Děcka nejsou blbečci a umí si spočítat co jim z čeho klapne a většina dospělých se přehorlivě snaží zavděčit.
Kan neudelas nic .u nas doma takovi byli vsichni asi az na dedu. Ten radsi nemluvil a myslel si asi svy. Proste se vytahuje jen to negativni, to pozitivni se nekomentuje. Ja k tomu samozrejme taky mam ty sklony, kdyz porad poslouchas, jak je to pocasi desne, co se zase nepovedlo a kdo koho zase nastval, tak z tebe slunickova osubka nevyroste.
Ale mam takovou kamaradku, vlastne svoji nejlepsi. Je to hrozne chytra a pracovita holka. Ale na nikom (ani na me nebo sama na sobe) nenecha nit suchou. Uz me tim pekne stve, protoze to pres cloveka hodi takovou deku i kdyz si piseme jen virtualne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články