Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Janulik03
20432 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:08

Garfie to je tak krásne

Offline Janulik03
20432 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:10

Potešilo ma, že muž sa rozhodol chodiť so mnou aspoň 3x za týždeň na dlhé prechádzky. Ja to milujem, on to potrebuje. Dúfam že som to týmto nezakrikla, a budeme pokračovať aj naďalej,

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:12

Janulik03 to je super a přeju, aby to vydrželo.

Offline Janulik03
20432 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:16

Archivářkaďakujem on má zakázané takmer všetku námahu, okrem chôdze. Tak si to zo začiatku vyložil tak že stačí keď doma uvarí, dá pozor aby sme my porobili správne úpravy okolo domu a on môže polohovať. Tak sme si to vyjasnili

Offline Blanka
příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:32

Tí chlapi holt majú šťastie, že  sa o nich žena stará ! Snáď to platí aj v opačnom prípade, aspoň ja mám v blízkom okolí niekoľko dvojíc, kde to funguje  aj tak , aj tak . Okrem toho , že to je občas aj náročnejšie, je to vlastne milé , fakt taký dôkaz lásky na staré kolená ,veď sme si to kedysi sľúbili, pamätáte  nie, v dobrom aj v zlom, zdraví aj v  nemoci, .... 

Offline Janulik03
20432 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:04

Blanka myslím a dúfam, že šťastie máme obaja , ono je to ako všade, raz na lopatu, raz na objatie

Offline Kokoska
35230 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:20

Garfie to je krasny napad! Urcite to dcera oceni, to je takova vec fakt na cely zivot, vzpominky zapadnou a tohle bude krasne pripomenuti.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 16:27

Garfiedíky, už se vidím jak sháním lístečky někde na temu

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 16:30

A já jsem dnes vyrobila svoji první mobilní apku.

Nějak se to seslo, že se to řešilo v týdnu - a teď mne postrčila ta němčina. 

Co mne teda pobavilo: je tam dost nedodělků a věci, které budou potřeba časem. Na dotaz jestli AI udrží celý kontext toho, co jsme udělali, jsem dostala odpověď: to po týdnu určitě zapomenu, ale to nevadí, Zdroj pravdy je kód. Znělo to od něj až metafyzicky.

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 00:54

Potěšilo mě dnešní vinobraní u Boromejek, bylo krásně, ochutnávky úspěšný... i sestry si to zjevně užily

Offline Janulik03
20432 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 10:07

barbucha to je pekná akcia 

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 10:17

Garfie To je krásný dárek!

To mi připomíná, že bych měla asi taky začít. Mam v plánu dát dceři deník, který jsem ji psala cca do tří let. Ale jsou to jen jednoduché zápisy ve wordu, nema to žádnou úpravu a ani fotky. Se svým tempem, abych to vůbec do jara stihla :-)

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 10:35

notna No to začni!!! Já to taky lámala na poslední chvíli, prosím tě, kdy myslíš, že jsem svůj vzkaz psala já? Asi tak hodinu před tím, než jsme jí blahopřáli.

Ale bylo to super, fakt byla hrozně dojatá, já tam napřed nastrkala rodinu, pak ty očekávatelné kamarády a tak to pořád gradovalo, ty reakce bylo super sledovat, asi 5x se ptala "co? jak, jak? Jak jsi to udělala?"

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 14:45

Garfie Jsi skvělá! Musel to být doják

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 16:15

notna Garfie 

Udělala jsem zřítelnici před pár lety taky knihu, o předcích (no, jen jednu větev jsem měla dobře zdokumentovanou), naskenovala jsem všechny fotky včetně snad ještě prastarejch daguerrotypií - krásný šaty, účesy atd.! a připsala ke každý příslušný CV plus nějakou pikantní historku, kterou dotyčnej proslul... zřítelnice myslím měla velikou radost. To musí potěšit každýho

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 17:22

barbucha To je taky super! To by se mi líbilo dostat.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 07. zaří 2026 17:32

Vyrastala som v rodine aj s babičkou a ona mala  svoje albumy s fotkama, ktoré mávala občas potrebu nám, deťom  ukazovať. No a my sme pri tom neboli veľmi pozorné, možno práve preto, že  nás k tomu prezeraniu volávala  viackrát, a jej spomienky sme ešte nevedeli oceniť , Aspoň ja si pamätám  málo, a keďže som z rodiny odišla prvá, ani neviem, kde sa nakoiec albumy  s fotkami stratili. Ale po desaťročiach som aj ja dospela k podobnej potrebe - ukázať potomkom čo najviac  z rodinnej historie, a mockrát som si pri tom na babičku spomenula .Vznikla tak rodinná kronika mojej a manželovej rodiny, našťastie aj s veľa fotkama, a okrem osobných dát a vzťahov je tam aj spústa zážitkov,  historiek, príbehov  / sháňala som informácie a spomienky od všetkých členov rodiny a priateľov rodičov / . Keď som urobila prvú verziu a poslala som ju dcére, sklamalo ma, keď mi odpísala, že to nemá dobrú formu .Možno som sa v prvom momente aj urazila, že  ma dostatočne nedocenila  . Ale mala pravdu, a som jej za kritiku vďačná, lebo celé som to  potom prepracovala a ešte aj niečo  doplnila . Syn mi po prečítani telefonoval, že sa to dobre čítalo. Rada tomu verím, ale jasne, že hlavné sú tie fakty o predkoch a vedomie existencie určitého rodu , do ktorého patríme. Možno to niekedy v budúcnosti bude zaujímať aj vnukov - až dospejú do takého veku .

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 21:14

Lístky na Adresát neznámý s Hartlem a Dvořákem do Violy. Ani nevím, kolik let už to chci vidět a nikdy se nesešly okolnosti, abych byla zrovna v Praze a stihla koupit lístky, když je pořád vyprodáno. Dnes to klaplo!

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 07. zaří 2026 23:14

barbucha Já si vybavuju, jak jsi to tady zmiňovala! To je hrozně super, taky by se mi něco takového líbilo....

I když vlastně moje máma sepsala u příležitosti svých 80 narozenin takový rodokmen, včetně té širší rodiny (žádné pátrání po matrikách, jen co si pamatovala) a to je taky super. A moje teta sepsala taky takovou "knihu" o těch předcích, odkud pocházeli a podobě. Ale je to jen tak sepsané, bez fotek a nějakých historek. 

Blanka Já si pamatuju, jak jsme byly se ségrou navštívit tetu, tatínkovu sestru (táta byl o 20 mladší a tou dobou už po smrti), tetě bylo přes 80, líčila nám různé historky o sousedech (vyrostla v našem rodném domě), o partyzánech a různé historky z války....a říkaly jsme si pak na cestě domů, jak ji musíme znovu brzy navštívit a cíleně se jí na všechno vyptat, teta bydlela daleko, takže jsme se s ní nevídaly moc často....a už jsme to nestihly.

Offline dzizisketa
9050 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 06:45

Dneska jsem měla fakt pěkný sen, veselý, odehrával se v Brně a figuroval v něm můj crush. Mám teď díky němu skvělou náladu,i když už sedím v autobusu do Žatce.