Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 11:50

Garfie 

Rodokmen mám, jen ty pikanterie ne ke každýmu - mrzí mě, že jsem si začala zapisovat babiččiny historky (nebo generacema přejatý události) až pozdě, teď už není nikdo, kdo by něco věděl nebo přidal, jsem asi poslední koho to víc zajímalo Což je škoda, protože třeba taková stará hornouherská větev (přiženěná) by byla úplná studnice leč bratranci k ničemu... ti se věnovali akorát tak jediný z rodinných tradic, to jest pěstování mocnýho kníru

Ale možná zřítelnice převezme štafetu - teď zrovna byla se svým otcem na cestě po stopách, byli ve Španělsku v městečku který se jmenuje stejně jako oni (pocházejí odtamtud starý předkové zeťova otce) a dokonce tam našli starej barák se stejným erbem (radila jsem zeťovi ať zažádá o restituci - pravil že se mu líbí moje uvažování ). Tak tam je taky s čím pracovat... jen ty mladý mají dneska dost jiný zájmy, bohužel.

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 12:05

barbucha No hlavně ono to asi přichází víc s věkem mi přijde. Jako mladou mě to taky moc nezajímalo....

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 12:15

Garfie 

To mě jo, mě to baví odjakživa. Jen jsem zamlada měla prostě na všechno dost času a předpokládala jsem, že tu babička bude navždy

Offline Garfie
28678 příspěvků moje polička 08. zaří 2026 13:09

barbucha No jo, to ty babičky vždycky pokazí, taky jsem byla v šoku, když ta moje umřela, přitom už jí bylo 95, myslela jsem, že tu bude pořád. 

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 08:56

Včerejší večer. Asi poslední letošní teplý. Užila jsem si ho civěním do tmy na zahradě.

Garfie barbucha Jste mě přivedly na myšlenku, že bych měla vyzpovídat mámu a tchyni a zapsat to dceři. Některý věci asi vůbec nezná a mě to přijde samozřejmý, že o tom vím. Přitom podrobnosti bych asi nedala.

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 11:57

notna 

Jen zapisuj, aby jednou nebylo pozdě!

Já měla kliku že se babička narodila začátkem 20. století, to se ještě děly věci prožila celou první republiku a manžel její oblíbený sestry byl ještě ke všemu archivářem

Offline andulka01
12878 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 09:16

Mulen dočítám, tak se zpožděním WOWWW! Fakt respekt!
Když si představím nejen to vaření, ale hlavně plánování, nákupy, manipulaci s tolika jídlem, tyjo

Offline Mulen
5054 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 10:48

andulka01 Děkuju.  Jo, nakup byl asi nejhorsi. Mela jsem rozpočet 1100 euro a absolutne zadnou prrdstavu, kolik bude stat tech 7 plnych nakupnich vozikuÚčet byl na 1100,71

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 10:56

Mulen ty jo, ty jsi fakt hustá!

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 11:03

Mulen Souhlasím s andulka01 Obrovský respekt! Vařím hodně, občas pro 15 lidí na víkend, ale tohle bych nezvládla. Vůbec si insipirativní žena činu. Vždycky tu napíšeš do čeho jdeš a já zírám. Super. A jsi druhý člověk, kterého znám, který svou dovolenou čerpá na práci jinde. Kamarád o své dovolené jezdí s kombajnem

Offline Tak Betty
6223 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 11:21

Včera u nás 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 12:13

Mulen jseš borka!

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 12:19

notna já jsem si o své dovolené dělala praxi na SOŠ:D. Ano, jen jeden rok tedy:D

Offline andulka01
12878 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 12:24

Mulen no tyjo!

Trošku si to dovedu představit - pravidelně griluju pro 50 lidí. Ale nemám nijak zvlášť omezený budget a je to jeden oběd za dva měsíce. Takže pro mě jsi vážně hrdinka

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 14:01
Reakce na Karja:

notna já jsem si o své dovolené dělala praxi na SOŠ:D. Ano, jen jeden rok tedy:D

​Nechci to nijak devalvovat, ale to asi bylo nutno, že ti nedali v práci studijní volno? To asi nebylo, co letos o dovolené? Ze bych si někde jen tak pro radost zaučila?

Mě loni napadlo jít o letní dovolené do cukrárny na brigádu. Ale hned mě to přešlo, když jsem zjistila, že je to ráno od 6.00! To ani omylem

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 14:01
Reakce na Karja:

​Nechci to nijak devalvovat, ale to asi bylo nutno, že ti nedali v práci studijní volno? To asi nebylo, co letos o dovolené? Ze bych si někde jen tak pro radost zaučila?

Mě loni napadlo jít o letní dovolené do cukrárny na brigádu. Ale hned mě to přešlo, když jsem zjistila, že je to ráno od 6.00! To ani omylem

Offline Kokoska
35230 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 14:06

notna na brigadu do cukrarny jsem chodila na gymplu, dvoje prazdniny vzdycky 14 dni. Od 6.00. Za tri dny uz jsem nemohla sladky ani videt.

Offline notna
9577 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 14:14

Kokoska U mě jsou to čistě zjištěné důvody. Zajímá mě ten výrobní provoz. Kdybych měla na čas sladkého plné zuby, nebylo by to v mem případě na škodu Ale vstávat na 6., tak moc mě nezajímá asi nic.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 14:21

notna Jakože bys vykryla třeba něcí marodění?:D No to by asi nešlo. Ne to bylo v rámci povinné praxe a v zaměstnání mi na to studijní volno nedali, protože to bylo uplně mimo obor. Takže nejenže jsem šla pracovat o své dovolené, ale ještě jsem nedostala ni výplatu:D:D:D. 

Offline Mulen
5054 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 14:37

notna vzala jsem si neplacené volno, ale vlastně dovolenou jsem si vyplýtvala v lednu na práci na té lodi v Monastiru s rasaNori

Evaeva

andulka01 je to záhul co? Po těch dvou týdnech jsem byla hotová, to je fakt. Musím ještě vypilovat jídelníček abych tam mohla být jednou dýl..