Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. prosince 2017 23:08
Reakce na Dalia:

Skvělé zprávy. Moc ti přeju aby to bylo jen lepší. Cesta bude ještě dlouhá a náročná a ty jistě vše zvládneš, když ty první zprávy jsou tak pozitivní. Myslí na tebe spousta lidí. 

wendulka tak hlavně, že máš dobré zprávy, ať už tě čeká cokoliv. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 11:55

Bábovka ...  

Ráno mě chytla chuť něco upéct. A radost mi udělal především fakt, že se mi při vyklopení neroztrhla.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 12:01
Reakce na Dalia:

To se mi snad jeste nepovedlo, gratuluju 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. prosince 2017 12:20
Reakce na Solathis:

Doporučuji nevyklápět bábovku moc horkou.

Děkuji! 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 05:42
Reakce na Dalia:

Hezká forma! :-)

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 08:30
Reakce na Dalia:

Babovka je krasna a k nemoci mas spravny (maximalne obdivuhodny!) pristup. Drzim ti palce, at uz je jen lip. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 09:26
Reakce na Garfie:

To je stará keramická forma, která se v naší rodině dědí. Patřila babičce, pak mámě a teď mně. 

Zajímalo by mě, jak se peče v silikonové. Ale myslím, že keramické jsou nejlepší. 

Pavlena Děkuji! 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 09:53
Reakce na Dalia:

Jé, forma s příběhem, to miluju! :-) Já k těm silikonovým nemám tak nějak přirozeně důvěru...

Offline Korsičanka blogger
13490 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 10:16
Reakce na Dalia:

Ta je nádherná, Dali! Forma i obsah:)

Taky už mám pár dní vhuť na bábovku, ale já v rámci modernizace zakoupila před pár lety silikonovou a je to tak: upeče se v ní taky, ale musí se kvůli měkkosti formy dávat pozor při vyndávání z trouby i při vyklápění, aby se bábovka nezdeformovala Ať žije litina a keramika!

Online RoSa
10172 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 10:24
Reakce na Dalia:

Taky mám formu na bábovku, co se předává z generace na generaci. Ta moje je od mé prababičky a je skleněná - mám pocit, že říkala jenské sklo ...

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 11:01
Reakce na Dalia:

Dali, pekne sa ti upiekla aj vyklopila. Ja som včera upiekla makovú bábovku, starám sa 2 týždne o vnúčika a ten má každý deň chuť na sladké, nuž, je to 2,5 ročný drobec, ten tak ľahko zo sladkostí nepriberie, veď rastie ako z vody.

Zajtra mu upečiem ovsený trhanec s banánom a arašidovým maslom.

A urobil mi radosť fakt, že viróza, ktorá ma opäť ”navštívila” , je konečne na ústupe. Mňa to zdravie tiež akosi neposlúcha, a to som po mesačnej kúre na zlepšenie imunity. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 11:21
Reakce na milacka:

To jsem ráda, že se uzdravuješ. 

Před první chemoterapií jsem se viróz hodně bála, ale zatím jsem nic nechytla, a to se jednou dvakrát týdně mezi více lidmi pohybuji (nemocnice, doprava, obchod). Držím se. Piju čaj "lapacho", o kterém jsem psala v jiném vlákně, čaj z pampeliškového kořene, zelené čaje + vit. C.

RoSa Skleněnou formu občas máma používala. Já sama jsem v ní nikdy nepekla. Zůstanu věrná keramice. 

13490 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 12:39
Reakce na RoSa:

Skleněná byla fajn, jen vzpomínám, že se mamce špatně myla - taková ta začouzenina na skle.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 12:45
Reakce na Korsičanka:

Miry, děkuji za chválu bábovky. 

Tu silikonovou formu je třeba také vymazat a něčím vysypat?

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 13:01
Reakce na Dalia:

silikonovou ničím nevymazávám, ale včera mi v ní taky vršek bábovky zůstal vevnitř, byla ještě moc horká. 

Já mám modrou smaltovanou bábovku po prababičce, ale v životě se mi ji nepovedlo dostatečně vymazat a vyklopit, pak jednu z Ikey z teflonu a dtto, takže za silikon jsem ráda

13490 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 13:11
Reakce na Dalia:

Ano, poprvé jsem neudělala a "rozbila se". Takže klasika - máslo, mouka, popř. jemná strouhanka na vysypání:(

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 13:19
Reakce na Potrefenáhusa:

Mám skleněnou a dodržuju to, co měla babička u receptu, vyklopit nejdřív po 20 minutách. Jednou jsem spěchala a taky mi tam zůstal vršek.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 18:49
Reakce na Dalia:

Krásná. Mně teď po upečení 2x "kecla" . Nevím, kde byla chyba. 

Formu mám starou kameninovou...i beránka a dokonce kapra . Říkala jsem si, že kapra vyzkouším teď na vánoce. Je stejný, jak beránek i s tou vrchní stranou a to moc nikdy nedokážu odhadnout, jak moc se to nafoukne.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 21:23

Peču roky v silikonové a neměnila bych. Není nic jedoduššího. Jedině ale stavím formu na plech, aby se nehýbala. A nikdy nevyklápím horkou.

Ještě nikdy se mi nestalo, že by se mi bábovka přetrhla.

13490 příspěvků moje polička 03. prosince 2017 21:38
Reakce na Dadoo:

Tos uhodila hřebíček na hlavičku - stavět na pevou podložku - NE přímo na rošt:)