Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:22

slniecko moja starsia si jeden rok hrozne priala fialovu gulu. Radost jej chceli urobit vsetci, dostala tri. Pre trojrocne decko, takze rozne polystyreny a plast. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:28

Já bych asi byla měkká a dovolila tam dětem navěsit všechno, doteď mě lehce mrzí, že mi máma nedovolila dát na stromek řetěz vlastnoručně vyrobený ze slepených barevných papírů :-).

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:30

Zina presne proto maji svuj stromek.

Online Pinot Noir
29624 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:30

Zina Mně by to naši i dovolili, ale o 10 let starší sourozenci řekli, že takovej hnus na stromku nebude

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:31

continuity u nás se včera na náměstí rozsvěcel strom, děti ze základky tam prodávaly různý svoje výrobky - tam jsme odolali docela dobře.....a dcera sousedů nám pak taky donesla, takovej jako pohár olepenej umělým sněhem, uprostřed je vlepená svíčka a na poháru takovejma těma sloupávacíma barvama namalovaný zvonečky a celý je to ovázaný nějakou stuhou - upřímně - vůbec nevím, co s tím

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:32

continuity a tešila sa? Lebo, úprimne, to je jediné, čo riešim. Zo začiatku som to brutálne ladila, potom som to nechala na deckách a trz kukám, posledné roky, že začínajú sami minimalizovať.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:34

continuity - to považuju za dobrý řešení, akorát že druhej obejvák nemám, takže výzdoba ala Las Vegas nám letos asi zůstane :-D

Potrefenáhusa Rodiče možná taky nevěděli? :-D

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:44

continuity Holky tyhle stromečky v pokojích taky mají. Každý rok si je nechají vyndat ze sklepa, ale jak rostou, jsou čím dál prázdnější. Fňuk.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:53

slniecko jasne ze sa tesila, akurat niektore boli take obrovske, ze sa dali zavesit len na ten hlavny, v tej dobe slameno cerveny, stromcek. Rok nato som im kupula ten vlastny stromcek.

Ako Vianoce su gyc, ja mam velke pochopenie, ale odtial potial.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 13:58
Reakce na Sweet Potato:

barbucha Haha, jak chce každej opak toho, co má. Máma byla asi v dětství poznamenaná válečnými Vánocemi, takže stromek musel být bohatý a blýskavý, takže já naopak toužila po slaměné, dřevěném, "tradičním". Už jsem si tuto potřebu ale uspokojila.

ale par tych slamenych na stromceku este mavam, pretoze kazdy rok premeskam kupu nejakych novych peknych ozdob. (Zdobime az na Stedry den a to uz sa nakupuje tazko)

A mam aj niekoľko tych "maminych otrasnych" guli a teraz ich milujem. A retro snehuliaka a muchotravky. Svetla stale nemame, uz vidim, ze ich zas nestihnem kupit. Kde sa daju zohnat tie krásne muchotravkove? To by sa aj synovi pacilo.

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 14:21

Já mám jen skleněný nezdobený koule, o Vánocích se ve mě probudí kýčař a lesklý, nebo třpytivý věci se mi líbí. Před asi pěti lety jsem podlehla a v nějaké vánoční prodejně koupila 6 skleněných kabelek,každá jiná a sypaná glitrama. K tomu nějaký pávy a ptáky,rampouchy a muž se lekl, co se děje a myslím, že pár dni sledoval, jestli u mě nenastala nějaká změna osobnosti.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 14:52

Potrefenáhusa jestli k vam nechodi na navstevu, tak to schovej do sklepa. Jestli chodi, dej to na misto, kde te to netrapi, ale zaroven je to videt (u nas je to botnik ). Pak se ty vyrobky pres rok vzdycky nekam zasantroci... Dneska si jdu koupit novou varku vyrobku na skolni trhy.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 14:56

Mě by zajímalo, odkdy jsou muchomůrky symbol vánoc? My jsme takový ozdoby pochopitelně nikdy neměli, takže ani v dospělosti mě to nenapadlo, ale jak to tady tak čtu... a navíc Poppy se chodí venčit kolem hřbitůvku kde leží mladej Kočka - a ten prej má na hrobě jednu obrovskou!

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 14:56

rozarka ja ma tohle kvuli Potrefenáhusa !

Driv jen sklenene koule a koralkove z Ponikle. Ted koukam po pavech a autickach!

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 15:01

barbucha muchomůrky jsou ale děsně starý a letos je má i ikea,tak se zeptej zřítelnice :-)

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 15:08

Potrefenáhusa Rodiče mají taky muchomůrky. Jsou myslím starší než já a pořád fungujou. Akorát je vždycky strašná operace je na ten stromek nainstalovat.

Online Pinot Noir
29624 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 15:09

barbucha Tak jelikož jsou na stromku i na fotkách, kde jsem mimino, tak to bude nejmíň 38 let ;)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 15:17

barbucha

Kde se vzali sobi?

Vánoční sobi i jejich kočí u nás již celkem zdomácněli. Za zmínku proto stojí, kde se tento bodrý chlapík v barvách Coca-Coly vzal. Skandinávská tradice, jež je postavená vesměs opět na germánských základech, má svého Santu připomínajícího Tomteho, skřítka v červené čapce, který dětem nosí dárky. Na hranici Finska a Ruska v Laponsku leží hora jménem Korvatunturi. Na ní se má nacházet jeden ze Santových domovů. A právě Laponsko bývalo krajem šamanů a sobů. Zajímavostí je, že právě moč soba, který pozřel muchomůrku, byl jedním z halucinogenních prostředků laponských šamanů, jak levitovat, nebo tedy aspoň let v transu prožívat. Sob tak sloužil jako jakýsi letecký dopravní prostředek pro šamana v rauši.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 15:20

barbucha Někde máme schovaný starý prvorepublikový muchomůrky. (Samozřejmě ne svítící, ale skleněné závěsné a na skřipcích z nějaké lisované vaty či papiermaché.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 15:40

Tak u mě se představa ideálního stromečku nezměnila, doma jsme měli vždycky mix skleněných ozdob (některé korálkové ještě od babičky, která už stromeček nezdobila) plus ty stříbrné řetězy  a já to mám furt ráda. Slaměný ozdoby mě nikdy nelákaly. 

Jen ségra měla svého času trochu problém s tou barevností a chtěla mít sladěný stromeček, jenže jsme neměli dost ozdob v jednom odstínu, takže to aspoň rovnala po větvích.