Co Vám dnes udělalo radost.?.
Samantha já třeba mám takovou soukromou teorii, kterou se snažím řídit. (a nikomu ji nevnucuju)
jsou z daleka dovezené věci, které docela potřebuju, a věci, které vůbec nepotřebuju. citrony jsou v kategorii jedna, tulipány v kategorii dvě. každý to má samozřejmě jinak, někdo třeba bez tulipánů fakt nemůže žít.
tuhle teorii se snažím aplikovat úplně na cokoli, abych mohla žít se svým svědomím. nejde to 100% a někdy si proti tomu pravidlu zahřeším zcela vědomě, ale snažím se.
takhle jsem třeba přestala kupovat sýr balený po pěti plátcích v tlustých plastech (leerdamer a spol.) a kupuju si jen bločky nebo aspoň sýr v něčem méně zbytečně "nadbaleném".
vůbec si nekupuju avokádo, je to fakt krvavé ovoce, a já se asi na plundrování pralesů a válkách gangů nechci podílet, je to zbytečné ovoce, které k ničemu nepotřebuju. omezila jsem tuňáka na sváteční jídlo (protože ho miluju a úplně se ho vzdát neumím). stejně tak banány, protože jejich velkopěstování, aby si je taky lidi pojídali denně jako chleba, je prostě brutální pro přírodu.
to nepíšu proto, abych se pochlubila, dělala se svatou, nebo abych kázala, snad to bude pochopeno. přijde mi, že je strašně moc věcí, na které jsme si tu zvykli a bereme je jako samozřejmost, ale ony by měly být strašně sváteční. není třeba se jich vzdát a žít jako poustevníci v jeskyni, ale kdybychom jako celek, třeba jen celá čr, nebo třeba jen 10.000 lidí v ní, jen trochu omezili jejich samozřejmost, někde by to dost pomohlo.
prostě se snažím žít ohledně jídla a spotřeby tak místně a tak sezónně, jak jen to jde.
toto není reakce na nikoho konkrétního, píšu obecně.
Sweet Potato no presne.. takove dost nepovedene moralizovani
Jiná Realita Chápu a smekám. (I když někdo by ti jistě vysvětlil, že zbytný je i citrón) Ale nemám pocit, že to tu tak mají všechny, co se pohoršují nad tulipány.
Dostala jsem na Nový rok růže, chryzantémy a ještě něco zeleného, co nevím, jak se jmenuje. Pochybuju, že to dárce natrhal na zahradě, takže bych klidně brala i ty tulipány. Ale na adventním věnci mám etické i estetické větvičky nastříhané na mé vlastní zahradě. A protože je to věnec keramický a je v něm voda, takže skalník dokonce obrostl a cesmína rozkvetla, ještě ho tu nějaký čas mít budu ![]()
Jiná Realita souhlasim s pristupem. Samozrejme kazdy ty kategorie toho, co je a neni pro nej nepostradalne, ma jinak
Jiná Realita Hezky napsaný, a líbí se mi to pojetí svátečních věcí.
Tak snad nemaj aktivistky doma k odstrojování kavkazskou jedli dovezenou přímo z Dánska a pod ní byly dárky okupované on-line, páč letadla a kamióny, ale už úplně opadaný smrček z Vysočiny . A i ten tam mohl ještě růst!
Jiná Realita To je super prístup :)
Kokoska Ten by som rada videla, nepridala by si prosím fotku? Kľudne do kvetinového vlákna :)
Jiná Realitahezký, každý prostě děláme a neděláme něco. Taky mě napadlo kdo tady bydlí v jeskyni, topí šiskama a opláchnout se chodí k potůčku. A vaří čistě a jenom z místních a sezónních potravin...žádné hogofogo restaurace...
je tu dost zajimavej pavouk, kdo s kym mluvi a s kym ne.
![]()
no hele my jsme ještě neskončili..![]()
v první řadě se musí koupit dvoumetrová televize![]()
Pinot Noir Rezany kvetiny jsou naprostej luxus, nadhera, ta pomijivost jim prave dava ten pravej punc.
Mutziputzi Nemám je ráda, jsou to mrtvoly ;)
Pinot Noir Rezany kvetiny jsou naprostej luxus, nadhera, ta pomijivost jim prave dava ten pravej punc.
Naprostý souhlas
Mutziputzi Yes
Pinot Noir Jak ty hrozny te revy, jak ty hrozny!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje