No tak jsme tu měli na ekopranýři lyžování, teď čerstvé květiny, co přijde další? ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Ten karafiát by tam ani nemusel bejt. Divný že ti nevydržela, asi nebyla nejčerstvější - já si kolikrát takovou přitáhnu domů z vycházky se psem, na loukách na periférii je toho plno... ale vydrží mi vždycky hodně dlouho!
Tulipe Ešte tu nebolo oblečenie! Ale myslím, že poučovanie z jednej strany a výsmech a banalizovanie problému z druhej strany ničomu nepomôže.
Tulipe parfémy
"zbytečnější" věc aby člověk pohledal, že?![]()
ta je krásná
Kokoska viktorka_od splavu To jsem právě moc nepochopila u těch proklamovanejch eko květinářství, které se chlubí tím, jak sbíraj i plevely, že ty vazby vydrží aspoň předání zákazníkům - aby nedošlo k omylu, mě se takový kytky líbí, je to jemný , něžný, ale holt je ta vojtěška, turan kanadský , luční zvonek nebo jinej výdobytek příměstských parků a brownfieldů do druhýho, max. třetího dne tak do kompostu.
paktofonika to uz tady bylo stokrat, nepamatujes na kamion co jezdi s trickem tam a zpatky, pac madam neni stonc vobjednat spravnou barvu a velikost???
Kokoska mockrát děkuju
domenica díky, je, manžel byl strašně zklamanej, když mi ji dával, že čekal nějak víc vánoční, ale ona je fakt prostě zimní.
dynda Taky jde o to, s kým jsi ten pokus dělala :-). Doporučuju instruktora, teda kdybys to chtěla přehodnotit :-).
jj, já si před 13 lety na celou dovolenou zaplatila instruktora, aby mě naučil carvingovej oblouk, ptž jsem pred tim stala na rovnejch lyžích někdy ve 25 letech a nechtěla jsem se to naučit blbě a bylo to super
slniecko všechno, co dělá můj život krásnějším, je pilíř
a všecky asketický protivy si můžou trhnout nohou![]()
Edge To je právě super :-). Rodinný příslušníky - i když excelentní lyžaře - nedoporučuji.
zas ale prístup Jiná Realita mi príde rozumný...čo sa dá, spraviť neškodnejšie, čo sa nedá, tak sa nedá.
slniecko jasné![]()
barbucha no nebyla, byla koupená někdy už ke konci trhu a kdoví, kdy ty kytky byly utržené.
Já miluju louku s kopretinama, když tam je třeba ještě rdesno nebo zvonky, šťovík, svízel, prostě taková divočina přírodní. Ale netrhám to, protože to strašně brzo ve váze zvadne a je mi to líto. Radši ať to kvete na tý louce.
Samantha já třeba mám takovou soukromou teorii, kterou se snažím řídit. (a nikomu ji nevnucuju)
jsou z daleka dovezené věci, které docela potřebuju, a věci, které vůbec nepotřebuju. citrony jsou v kategorii jedna, tulipány v kategorii dvě. každý to má samozřejmě jinak, někdo třeba bez tulipánů fakt nemůže žít.
tuhle teorii se snažím aplikovat úplně na cokoli, abych mohla žít se svým svědomím. nejde to 100% a někdy si proti tomu pravidlu zahřeším zcela vědomě, ale snažím se.
takhle jsem třeba přestala kupovat sýr balený po pěti plátcích v tlustých plastech (leerdamer a spol.) a kupuju si jen bločky nebo aspoň sýr v něčem méně zbytečně "nadbaleném".
vůbec si nekupuju avokádo, je to fakt krvavé ovoce, a já se asi na plundrování pralesů a válkách gangů nechci podílet, je to zbytečné ovoce, které k ničemu nepotřebuju. omezila jsem tuňáka na sváteční jídlo (protože ho miluju a úplně se ho vzdát neumím). stejně tak banány, protože jejich velkopěstování, aby si je taky lidi pojídali denně jako chleba, je prostě brutální pro přírodu.
to nepíšu proto, abych se pochlubila, dělala se svatou, nebo abych kázala, snad to bude pochopeno. přijde mi, že je strašně moc věcí, na které jsme si tu zvykli a bereme je jako samozřejmost, ale ony by měly být strašně sváteční. není třeba se jich vzdát a žít jako poustevníci v jeskyni, ale kdybychom jako celek, třeba jen celá čr, nebo třeba jen 10.000 lidí v ní, jen trochu omezili jejich samozřejmost, někde by to dost pomohlo.
prostě se snažím žít ohledně jídla a spotřeby tak místně a tak sezónně, jak jen to jde.
toto není reakce na nikoho konkrétního, píšu obecně.
dík za tenhle přístup!! i za ten dobrej popis. (ještě nikdo nezmínil kafe a čaj, samozřejmě to piju a kafe není ze žaludů a čaj není lišejník z jizerský louky, přesto si troufám se k tomuhle přístupu hlásit)
Catherinne Vánoční stromeček, i ta dánská jedle, je dokonalá ukázka tý "sváteční" věci.
Aranel Caj si mas natrhat byliny na louce!
Catherinne Vánoční stromeček, i ta dánská jedle, je dokonalá ukázka tý "sváteční" věci.
Vánoční stromečky se pěstují na farmách a zatímco rostou, tak celou dobu produkují kyslík ![]()
...a ty farmy jsou na místech, kde by zemědělské plodiny nerostly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje