Lamicka Hurá, dočkali ste sa. Gratulujem.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Lamicka Docitam pozde, ale tesim se s vami..!!! ![]()
Pavlena diky :)
Lamicka Gratuluji![]()
Lamicka to je super ![]()
Lamicka Jste dobří,že jste to zvládli Gratuluji.
Lamicka Tak už? To je prima.
Renusatko
Taky jsem to četla, ale píšou tam, že budou ještě potřeba další studie, aby se zjistilo, zda je mezi těmito příznaky a covid nějaká výraznější spojitost https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/jake-mohou-byt-dalsi-priznaky-nakazy-koronavirem-40320508#utm_content=freshnews&utm_term=koronavirus děti léze na nohou&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
![]()
U oboch detí riešime úplne nepochopiteľnú žihľavku len na dlaniach...najprv to mal jeden a po cca dvoch týždňoch už aj druhá....aerius nezabral, fenistil gel na tom ich štípe....som myslela, že nejaký typ alergickej reakcie, len som sa čudovala, že teda obaja rovnako a úplne inak, než doteraz?
Klidně to může být nějaká infekce, virový onemocnění podobný vyrážky dělají často. Neřešila bych to, pokud se nebudou mít nějaké celkové příznaky.
slnieckoPodrobnosti nevím, asi jsem četla jen ten článek, který sem dala wendulka.
A co ještě to prima onemocnění ruka, noha pusa? To se takové tečky objevují na dlaních, ploskách nohou a krk může být jak při angíně, afty nebo taky vůbec nic. Pokud to mají i na nohou, tak bych si dala pozor, bývá to infekční a dospělí to zvládají i trochu hůř než děti.
slniecko ja si to hledala a psala jsem to ted do Korona vlakna, abych nekazila radost v tomhle vlaknu
. V zahranici pisi o novem symptomu, jedna se o dermalologicke problemy, casto to maji deti. Jedna se o vyrazku, modrinky, nejake male lezy nebo "covid toe", coz jsou takove otekle a olezle prsty na nohou. Dej si do googlu covid dermatological symptoms.
U nas to byla urcite jen nejaka imunitni reakce, nebylo to nic z toho, ale prijde mi zajimava ta spojitost, ze ac dite nemelo zadne priznaky, tak se objevil zrovna v tu dobu ekzem, ktery nemel 3 roky, najednou se rozjel a pred par dny z niceho nic uplne zmizel.
slniecko Taky me napadla spis nemoc ruce, pusa, nohy.
Edit. Jeste me napadlo, zda to nemuze byt treba reakce na dezinfekci? Ja i dcera mame ted ruce strasne olezle.
My nejako extra oveľa viac ako bežne nedezinfikujeme...ako trochu hej, ale nie omnoho viac...a čo sa rúk týka, tak skôr trváme na tom dlhom umývaní rúk, dezinfekcia len ak to nie je možné. Ako malému sa to prvýkrát vyhodilo pri nejakom mydle, čo muž kúpil (občas trucovito donesie nejaké drogérkové, lebo tie moje prírodné mu "idú na nervy"), ale to sme mali vysušené ruky okamžite aj my ostatní, teda mimo manžela. Tak som myslela, že reakcia na to mydlo.
Ruka-noha-ústa som myslela, že je vyslovene detská choroba, tí moji už majú 12 a 17...to by ešte mohli chytiť?
Na nohách to nemajú.
Můžou to mít i puberťáci a dospělí, ale dost vzácně, typický je to pro mělý děti. Je ta vyrážka hodně svědící? Pokud ne, tak bych neřešila a počkala, jestli přejde sama. Jo a ty projevy nemusí být všude, už jsem viděla i jednu divnou "aftu" v puse a pak vyskočila vyrážka na rukou.
Lamicka Synovi se taky teď vrátila vyrážka, co kdysi míval na loktech a myslela jsem, že jsme se jí zbavili tak před pěti lety. Já si říkám, jestli to nemůže být i tím, že jsme hodně zalezlí doma a chybí mu slunce? Asi blbost...
slniecko Hele nám to přinesl domů manžel
. Chytl to jen mladší, tenkrát měl 12. U něj jsme o tom ani nevěděli, měl jen tečky na dlaních. Kdyby to tenkrát neměl manžel, fakt strašný, tak jsem to ani nepoznala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.