Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:25

Gellaspon je zlatej a Warfarin doopravdy s*ka... Existuje i hepostyptikum v zásypu Traumacel. Jinak pro ty, co snadno a často krvácí z nosu- někdy je třeba ošetřit takový krvácivý cepvní klubíčko v nosní sliznici.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:26

Lilly_Ku Sbírám tipy, díky!

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 14:40

marieu mně krvácení z nosu celé dětství, ale po tom, co mi doktorka pohrozila "ošetřením cévky v nose" to radši přešlo . Teda nepřešlo, ale přestala jsem to řešit, nechala obvykle téct krev do umývadla pod proudem ledové vody, aby zakrvácené kapesníky nebyly důkazem, a rodiče opět nenapadlo mě s tím posílat k lékařům.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:12

Pinot Noir Před měsícem jsem takto stála u umyvadla v práci, ledovou vodu na plný pecky a modlila se, aby nikdo nepřišel, krve jako z vola, fakt proudem. Rudé papírové ručníky jsem zahrabala hluboko do koše. Oni by z toho udělali hrozný haló a chtěli by o mě pečovat, já bych se strašně styděla a vůbec.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:33

andulka01 no pro mě byl největší horor, když o mě právě chtěl někdo pečovat, nejlíp učitelka a její "nacpu ti něco do nosa a zakloň hlavu" a já cítila, jak mi teče krkem do žaludku proud krve

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 15:39

Pinot Noir Já jsem na to v dětství trpěla hrozně moc. Zajímavé je, že ani nevím, kdy to přešlo.

Online Tulipe
2474 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 16:15

Renusatko Pinot Noir ja tím v dětství taky trpěla a to obávané ošetření na ORL mě děsilo, jednou jsem tam v čekárně viděla holku, které z nosních dírek trčely nějaké drátky, brrr, to nikdy! Ale časem to přešlo, pak mi krev z nosu občas tekla v těhotenství, ale jinak už vůbec.

a taky si vzpomínám, že jsem učitelku poučovala, že to zaklánět hlavu nemůžu

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 16:44

Pinot Noir Tomu říkám strategie!

Jednou jsem jela na ORL pohotovost s babičkou. Tehdy jí bylo 80+. Warfarin, nechodila na kontroly INR. Prvně jsem viděla přední i zadní tamponádu v praxi. Myslím, že i ona byla ráda, že jsem jí držela za ruku.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 17:28

Tulipe Hele, ale drátky byly u zánětu dutin,  celý dětství se mi vybavilo :)

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 17:32

Pinot Noir Fuuuuuj, to si taky pamatuju. Ze školení první pomoci - posadit, předklonit, nechat téct a chladit za krkem.
Mě by se furt chodili ptát, jestli je mi dobře, jestli něco nepotřebuju, a nechceš si lehnout... a já tuhle pozornost (byť je to od kolegů fakt milé a super) špatně snáším, stydím se a tím víc mi z nosu teče. A taky je prostě nechci děsit, žejo.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 18:27

Jinak já teda o cévce v nose slyšela, až když jsem se to učila ke zkoušce. Měla jsem kliku, z nosu mi teklo vyjímečně a ani na záněty středního ucha jsem netrpěla, návštěvami ORL mi nebylo vyhrožováno- jako, že to zjevně strašilo v dětství spoustu přítomných.

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 21:27
Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 21:38

Ježíš krvácení z nosu, na to už jsem úplně zapomněla. Neteklo mi zase tolik, že by z toho byl proud, ale často to bylo. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 21:45

taky sem jako dite trpela na krvaceni z nosu.Pry to bylo z acylpyrinu.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 22:02

Zarinya acylpyrin jsem dostavala, za nas nic jineho proti horecce nebylo a krev z nosu mi nikdy netekla

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 22:05

viktorka_od splavu no tak to taky mohlo na kazdyho fungovat jinak.

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 22:14

Zarinya Asi na tom něco bude.

Před dlouhým letem se doporučuje Anopyrin, ten je podobný.

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 22:35

Tak acylpyrin snižuje srážlivost, může to být podložené, teď se dokonce spekuluje, že aspirin preventivně při covidu snižuje riziko mikrotrombu.

Na Slovensku se dokonce aspirin 100 mg dává starým lidem celkem bezne proti trombózam. 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 22:51

marieu my to máme v genech, tatínek na to taky trpí a jednou jsem mu kvůli krvácení z nosu dokonce volala záchranku. Krev mu tekla skoro denně asi měsíc a pak byl jako myslivec na honu, tj. celý den v intenzivním pohybu v mrazu a sněhu, a když se vrátil, vlezl do vany, aby rozmrzl a krev mu začala z nosu přímo tryskat a nešlo to zastavit. Byly Vánoce, my tam na návštěvě, takže všichni popili... Nechtěl, sám by nezavolal a že prý kvůli takovým hovadinám záchranka nejezdí ...

Přijeli hned a ani náznak, že by to považovali za neopodstatněné. Byl už úplně bílej! Odvezli ho a vypálili mu právě tu cévku v nose. Říkal, že to bylo hodně nepříjemné (takže hnus, on vydrží hodně ;) a že to smrdí spáleninou. A není to navždy, prý je to potřeba za pár let obnovit. 

Takže zpětně jsem ráda, že jsem se tomu vyhla

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 23:39

Pinot Noir muj byvaly na tom "paleni cevky" byl a nemohl si to vynachvalit, pry konecne pokoj s krvi z nosu. Stacilo jednou a ani to nekomentoval, jako nejake zasadni muceni...