Co Vám dnes udělalo radost.?.
Potrefenáhusa na tom kafi neni moc co strihat, je to takovy stromek
A jdu uklidit ty pavuciny ![]()
Kokoska ten je krasnej! Já ho hodně probrala do stran, už ho neslo unést. A letos mi zcela bez pece krasne roste tlustice

Tenhle fikus jsem dala dceři. Je po tchýni, víc jak padesát let starý. Kdysi byl až do stropu, ale já jsem ho razantně zkrátila. Vlasztně jsem ho držela celou dobu dost zkrátka.
Jsem zvědavá jak se mu bude dařit u dcery, fikusy nemaj stěhování rády.
Kokoska Potrefenáhusa Tak Betty Máte krásné kytky!
Kokoska krasny kavovnik
Potrefenáhusa trn druh fikusu mam aj ja ale uz zohnuty pod strop. Mozem ho radikalne zrezat? Obrazi po stranach?
Potrefenáhusa a tlsticu mame takmer identicku
Tak Betty přesně tak, fíkus je normálně velký strom, já je taky průběžně striham a usměrňuji, ať mi neprerostou přes hlavu. Jinak stěhování zvládnou, jen nesmi u toho nastydnout někde venku.
Janulik03 môžeš,normálne ho odrez, nechaj mu aspoň dva tri páry listov a on ti obrazi. Nasi ho takto mali popod strop do zatáčky a nakoniec sa mama naštvala, odrezala a bolo.
Mne sa tie fikusyviac páčia, keď sú rozvetvené a to sa dá dosiahnuť len strihaním.
Potrefenáhusa tlustice je krásná, tu jsem vlastně nikdy neměla.
Janulik03 naši taky vždycky ten fikus ušmikli a ještě se občas povedlo zakořenit ten odříznutý vršek.
Janulik03 můžeš a obrazi, naopak mu tím prospejes, jen pozor, teče z toho hodně latexu
tenhle jsem fakt teď vzala radikálně, byl to velkej ker
Kokoska zakořenit fíkus se mi nikdy nepovedlo. Vím, že to jde,sama je mám z řízků, ne z květinářství, ale prostě u nas na to není aura nebo co. S tímhle posledním jsem i mluvila(!) a nic.
Potrefenáhusa ta tlustice je krasna :) mne jedna velka uhnila, ale mela kolem sebe male, ty uz mi hezky rostou.
Kavovnik pred 10 lety neprezil stehovani, uz byl obri, tak jsem si nedavno udelala radost a roste teda docela rychle.

continuity taky to nevyšlo vždycky, asi nějaké skvrny na Slunci nebo vítr ze špatné světové strany v momentě odstřižení... nevím :)
Kokoska teda kavovnik krasnej! Roste ze semínka z nějaké tropické dovolené?
continuity Kokoska u fikusu se uzizne vrchni cast tak cca 3 listy, nechat lehce zaschnout, trochu simulátoru, dat do běžného substratu na kytky, a udrzovat substrát stale vlhky a jeste se doporučuje listy smotat a stahnout gumickou provazkrm, aby mely listy mensi odpar vody.
eM ne, dostala jsem ho v kvetinaci. Z dovezeneho seminka jsem taky zkousela, ale nepovedlo se.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.