Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline 999
19808 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:11

Moje matka :-). Chlubím se jí, že jsem zvládla manikúru i pedikuru, obarvit obočí už 2x , a ona mi řekne: a skláři nebudou mít co žrát :-). Ne, neboj mami, už jsem vsude objednaná :-).

Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:12

711990 mírně připálený (ne dočerna) kysaný zelí je vůbec nejlepší, uplně skvěle to vyladí chuť. mně se to povedlo jednou a od té doby ho připaluju naschvál:D

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:24

viktorka_od splavu tak to vyridim tete:D

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:30

Mirka znama moji babicky malem zpusobila pozar, kdyz se snazila spalit v kamnech nepovedeny knedliky. Byly pry tak strasny, ze se stydela hodit je slepicim.

Offline EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:36

711990 mírně připálený (ne dočerna) kysaný zelí je vůbec nejlepší, uplně skvěle to vyladí chuť. mně se to povedlo jednou a od té doby ho připaluju naschvál:D

​Takhle my děláme zelí normálně. Je to zelí podle mojí babičky, pocházela ze Slovácka a tak to dělala její maminka. Zelí se musí přismahnout opravdu tak akorát. Všem, kdo u nás zelí ochutnal, strašně chutnalo

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:36
Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:36

EDITH4B

a až po mnoha a mnoha letech jsem četla recept od Pohlreicha na boloňskou omáčku, která se taky má při přípravě připálit, dokonce třikrát:-) ale tehdy jsem na to zelí přišla opravdu jen náhodou

Offline EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 21:38

viktorka_od splavu ježiš, jsem na to zelí dostala děsnou chuť...

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:06
Reakce na Mirka:

Extchýně jako mlaďoučká hospodyňka pekla buchtu a spálila ji. To by nebylo nic divného, ale ona ji rituálně zakopala na zahradě.

​O prvních medvědích pracnách mojí mámy zakopaných v lese i s formičkami jsem tu už psala, ne?

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:13

Pinot Noir stálo by za sociologický výzkum, proč to dělají? Mají muži taky něco takového? Zakopanou první motorku?

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:14

S bráchou jsme si zhruba v páté třídě po návratu ze školy  tajně vařili  vzpomínám si na omeletu,  která úplně skrz naskrz prohořela, puding, který se přitavil ke dnu hrnce, i ten karamel   Proste jsme s plynem netroškařili! 

Offline EDITH4B
2129 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:21

My jsme vloni hasily s dcerou mikrovlnku.Měla chuť na hranolky, tak je dala do porcelánové misky na plný výkon a dvacet minut. Odešla se dívat na Přátele, díl ve kterém hořelo a prý, mami já si říkám, ty jo, to mám představivost, já úplně cítím kouř. Pak jí to docvaklo

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 22:21

Já jsem si kdysi na střední chtěla upéct mraženou pizzu (sama doma, vrchol mýho vaření tenkrát). Zapla jsem troubu, aby se předehřála, a za chvíli cítím smrad, jako kdyby se pekl plast. Jako kdybych zapomněla pizzu vybalit, ale ta ještě v troubě vůbec nebyla. Zapomněla jsem totiž, že v troubě je schovanej zbytek bábovky na plastovým tácu, kterej už protejkal mřížkou

Offline Mulen
5009 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 23:00

Tak jsem vlastně ještě žabař, jak tak koukám. Já akorát jednou jako děcko vařila natajňačku bramboračku. Namáčela jsem v pokoji pod postelí na koberci sušené houby. Samo, že se mi ten kastrol převrhnul. Ten flek tam pak strašil kolik let. K vařbě jsem se uz myslim nedostala. 

Offline Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 24. dubna 2020 23:10

coralline Znám přihodu s kachnou, upecenou i s droby v igeliťáku uvnitř ...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 00:11

Predevcirem jsem spalila veceri 2x. Nejdriv otocnymu taliri v mikrovlnce spadlo kolecko a tudiz se neotacel a zadni pulka vecere se sesmahla pod grilem, predni zustala syrova. Tak jsem tu spalenou pulku odrizla, spravila kolecko a syrovou pulku soupla dodelat. A zapomnela jsem na ni...

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 00:13

A dite upeklo kdysi v troube videokazetu s medvedama Pane, pojdte si hrat. Kupodivu to kazeta prezila, jen ten film byl pak celej ponekud do hneda

Online Dadoo
11679 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 09:55

viktorka_od splavu tyhlety náhodný znouzectnosti jsou úplně nejlepší.

Ja mám jednu polevku, kterou jsou doslova kdysi vyskrabala že zbytku v lednici  patří dodnes mezi naše nejoblíbenější a taktéž náhodou jsem objevila recept na tu nejlepší, zlatou a krupavou smazenou cibuli.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 10:33

Já mám dvě příhody s vařením plastů, ale obě jsou dílem manžela. Kdysi dávno jsem někde byla na týden s dětma. On si doma udělal sardinkovou pomazánku v mixéru a abych potom neviděla, že to nesnědl a neumyl, tak to před příjezdem strčil do trouby. Při vypnuté troubě máme tmavé skolo a není do ní vidět. Zapomněl na to a když jsem potom šla něco péct, tak jsem jí jenom zapla na rozehřátí a šla dělat něco jiného. Kombinace rozteklého plastu a staré sadinkové pomazánky v troubě byla hodně příšerná.

Podruhé rozbil talíř z mikrovlnky a protože nový se musel objednávat, tak zhodnotil, že by nám tam stačilo kulaté plastové prkýnko. No stačilo a to celkem dlouho dobu na položený talíř nebo hrnek. Než si jedno z dětí šlo dělat popkorn. Jak se sáček rozpálil, tak zahřál prkýnko a to se začalo škvařit, zároveň popkorn začal hořet. Být doma kluci sami, tak jsme asi vyhořeli, protože i já jsem měla co dělat, abyc to vytáhla a uhasila ve dřezu. 

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 25. dubna 2020 13:32

Pinot Noir Jo, to je moje oblíbená!!!  

Můj strejda nás (mě, bratrance a sestřenici) měl jednou jako malá děcka na starosti a vařil nám krupici-furt se mu to zdálo řídký, tak přisypával a nakonec vyhodil celý hrnec i s vařečkou, kterou se mu nepodařilo vytáhnout!!!