Moje matka :-). Chlubím se jí, že jsem zvládla manikúru i pedikuru, obarvit obočí už 2x , a ona mi řekne: a skláři nebudou mít co žrát :-). Ne, neboj mami, už jsem vsude objednaná :-).
Čo vás dnes rozosmialo?
711990 mírně připálený (ne dočerna) kysaný zelí je vůbec nejlepší, uplně skvěle to vyladí chuť. mně se to povedlo jednou a od té doby ho připaluju naschvál:D
viktorka_od splavu tak to vyridim tete:D
Mirka znama moji babicky malem zpusobila pozar, kdyz se snazila spalit v kamnech nepovedeny knedliky. Byly pry tak strasny, ze se stydela hodit je slepicim.
711990 mírně připálený (ne dočerna) kysaný zelí je vůbec nejlepší, uplně skvěle to vyladí chuť. mně se to povedlo jednou a od té doby ho připaluju naschvál:D
Takhle my děláme zelí normálně. Je to zelí podle mojí babičky, pocházela ze Slovácka a tak to dělala její maminka. Zelí se musí přismahnout opravdu tak akorát. Všem, kdo u nás zelí ochutnal, strašně chutnalo ![]()
a až po mnoha a mnoha letech jsem četla recept od Pohlreicha na boloňskou omáčku, která se taky má při přípravě připálit, dokonce třikrát:-) ale tehdy jsem na to zelí přišla opravdu jen náhodou
viktorka_od splavu ježiš, jsem na to zelí dostala děsnou chuť...
Extchýně jako mlaďoučká hospodyňka pekla buchtu a spálila ji. To by nebylo nic divného, ale ona ji rituálně zakopala na zahradě
.
O prvních medvědích pracnách mojí mámy zakopaných v lese i s formičkami jsem tu už psala, ne? ![]()
Pinot Noir stálo by za sociologický výzkum, proč to dělají? Mají muži taky něco takového? Zakopanou první motorku?
S bráchou jsme si zhruba v páté třídě po návratu ze školy tajně vařili
vzpomínám si na omeletu, která úplně skrz naskrz prohořela, puding, který se přitavil ke dnu hrnce, i ten karamel
Proste jsme s plynem netroškařili!
My jsme vloni hasily s dcerou mikrovlnku.Měla chuť na hranolky, tak je dala do porcelánové misky na plný výkon a dvacet minut. Odešla se dívat na Přátele, díl ve kterém hořelo a prý, mami já si říkám, ty jo, to mám představivost, já úplně cítím kouř. Pak jí to docvaklo ![]()
![]()
Já jsem si kdysi na střední chtěla upéct mraženou pizzu (sama doma, vrchol mýho vaření tenkrát). Zapla jsem troubu, aby se předehřála, a za chvíli cítím smrad, jako kdyby se pekl plast. Jako kdybych zapomněla pizzu vybalit, ale ta ještě v troubě vůbec nebyla. Zapomněla jsem totiž, že v troubě je schovanej zbytek bábovky na plastovým tácu, kterej už protejkal mřížkou ![]()
Tak jsem vlastně ještě žabař, jak tak koukám. Já akorát jednou jako děcko vařila natajňačku bramboračku. Namáčela jsem v pokoji pod postelí na koberci sušené houby. Samo, že se mi ten kastrol převrhnul. Ten flek tam pak strašil kolik let. K vařbě jsem se uz myslim nedostala. ![]()
coralline Znám přihodu s kachnou, upecenou i s droby v igeliťáku uvnitř ...
Predevcirem jsem spalila veceri 2x. Nejdriv otocnymu taliri v mikrovlnce spadlo kolecko a tudiz se neotacel a zadni pulka vecere se sesmahla pod grilem, predni zustala syrova. Tak jsem tu spalenou pulku odrizla, spravila kolecko a syrovou pulku soupla dodelat. A zapomnela jsem na ni...
A dite upeklo kdysi v troube videokazetu s medvedama Pane, pojdte si hrat. Kupodivu to kazeta prezila, jen ten film byl pak celej ponekud do hneda
viktorka_od splavu tyhlety náhodný znouzectnosti jsou úplně nejlepší.
Ja mám jednu polevku, kterou jsou doslova kdysi vyskrabala že zbytku v lednici patří dodnes mezi naše nejoblíbenější a taktéž náhodou jsem objevila recept na tu nejlepší, zlatou a krupavou smazenou cibuli. ![]()
Já mám dvě příhody s vařením plastů, ale obě jsou dílem manžela. Kdysi dávno jsem někde byla na týden s dětma. On si doma udělal sardinkovou pomazánku v mixéru a abych potom neviděla, že to nesnědl a neumyl, tak to před příjezdem strčil do trouby. Při vypnuté troubě máme tmavé skolo a není do ní vidět. Zapomněl na to a když jsem potom šla něco péct, tak jsem jí jenom zapla na rozehřátí a šla dělat něco jiného. Kombinace rozteklého plastu a staré sadinkové pomazánky v troubě byla hodně příšerná. ![]()
Podruhé rozbil talíř z mikrovlnky a protože nový se musel objednávat, tak zhodnotil, že by nám tam stačilo kulaté plastové prkýnko. No stačilo a to celkem dlouho dobu na položený talíř nebo hrnek. Než si jedno z dětí šlo dělat popkorn. Jak se sáček rozpálil, tak zahřál prkýnko a to se začalo škvařit, zároveň popkorn začal hořet. Být doma kluci sami, tak jsme asi vyhořeli, protože i já jsem měla co dělat, abyc to vytáhla a uhasila ve dřezu.
Pinot Noir Jo, to je moje oblíbená!!!
Můj strejda nás (mě, bratrance a sestřenici) měl jednou jako malá děcka na starosti a vařil nám krupici-furt se mu to zdálo řídký, tak přisypával a nakonec vyhodil celý hrnec i s vařečkou, kterou se mu nepodařilo vytáhnout!!! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články