Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 11:47
Reakce na Aranel:

viktorka_od splavu Jak se dá neumět chlebíčky?

​Hravě. Taky je neumím. Moje tchýně a můj muž je umí - krása nazdobená, bramborový salát ukrytý pod kornoutkem šunky, proužek naložené kapie, okurčička nakrájená, vajíčko svítí... Když dáte stejné suroviny mě, vznikne plátek veky s máslem pokladený nevzhlednou kombinací.

Ad vánoční jídla: snídaně vánočka, oběd kuba, večeře rybí polévka z hlav a ořezu (přecezená), s opečeným chlebem. Kapr k večeři musí být načerno s knedlíkem. Smaženého si dáváme jako druhou večeři u tchýně a odpolední svačinu 25. u mých rodičů...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 12:46

711990 my celé dopoledne nejsme doma, vracíme se až na pozdní oběd. To jsem pak ráda, že dodělám toho kapra, polívku a dám cukroví na tác, když kvůli dětem zase potřebujeme jíst tak v pět, že jo:)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 12:47

Archivářka s chlebíčky se salátem jsem se poprvé setkala až u tchýně a pořád to nechápu, veka - příloha, salát - příloha

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 12:52

Evaeva asi na to mají nějaký kurzy (tchýně)

Offline baltik
4971 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 12:55

Evaeva hlasim, ze moje tchyne stejne chlebicky (myslela jsem, ze je to rozdil morava-cechy, ale asi teda ne)

Offline viktorka_od splavu
49294 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 13:16
Offline Pinot Noir
29862 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 13:49

Na chlebíčky dáváme vlašák nebo podobný salát bez brambor. Chlebíčky s bramborovým salátem jsou zvláštní. 

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 13:55

Na Štědrý den držím krutopřísné zlaté prasátko, zbytek rodiny má různé postní varianty. Švagr přinesl tradici k obědu nastavovanou kaši (grrr, jako je to dobrý, ale on při tom zaneřádí celou tu vydrbkanou kuchyni a použije šest hrnců, ve kterých pak nechá zbytky a zbytečky). K večeři klasika, my milujeme ryby a máminu rybí polévku s jikrama. Kapří filet a smažené jikry a pro švagra a mého přítele se dělá ještě řízek z krkovice, pro mě s mámou obalovaný celer (když je na to čas). Bramborový salát naštěstí jedí všichni, doplňuji ještě salátem z červené řepy s křenem.
Bramborového salátu děláme rokli, takže se ujídá ještě dva dny. Miluju snídani na Boží hod - káva s kouskem vánočky s ostatními a hned jak odjedou, plynule přejdu k salátu.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 14:14

Pinot Noir ja jsem nedavno mela chlebicky s bramborovou pomazankou a bylo to prekvapive hrozne dobry! Vzhledove zvlastni, ale chutove uplne jak se salatem, pritom to byly prakticky jen brambory s majonezou a cibulkou. 

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 14:24

Chlebicky s bramborovým salátem jsou nej a bramborovej salát je úplně nejvíc nejlepší cerstvej 23.večer s chlebem a hodně opeprenej, těžce odmakanej

711990 ty chlebicky s bramborovou pomazankou už jsem taky někde měla a bylo to fakt dobrý 

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 14:26

andulka01 ty obědy na štedrej den mi taky přijdou úplně uchylny, u muže maj tradici kapra pecenyho na masle k obědu.... kdo by pak chtel ještě k veceri za par málo hodin obalovanyho? 

Offline andulka01
12836 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 14:57

Potrefenáhusa Jsem to asi špatně napsala, rybu s ostatním máme až večer, samozřejmě. Ovšem mít kapra a pak zase kapra je teda celkem level :-) Mě celkem baví pozorovat tradice v těch ostatních rodinách, ale stejně trvám na těch svých :-)

Offline Magráta
8129 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 14:57

Potrefenáhusa mně bramborový salát chutná nejvíc 25.12. ráno k snídani :-)

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 15:10

Magráta 23. si davam jen symbolicky ochutnavku, nejlepsi je odlezelej!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 15:46

711990 já jsem celkem dost nachutnaná salátu už z té přípravy, opravdu si ho užiju až 25. a 26. na večeři, to už je odleželý a zároveň jsem dost naslazená ze dne. Jsem teda zvědavá, jak to bude letos, 23. jdeme do divadla, kdo upeče vánočku a udělá salát A na ty dva vánoční svátky jedeme ke tchýni, tak nevím, jestli pak ten salát nebude uleželý až moc.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 16:06

Garfie u nas sa tiez na obed je sosovicova polievka . Zajeda sa "smatankovym kolacom" (kysnute xesto, na tom zmes zemiakov, kyslej smotany..). Kapustnicu ako jedni z mala na Slovensku na Vianoce nerobime, az na Silvestra.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 16:09
Reakce na Magráta:

Potrefenáhusa mně bramborový salát chutná nejvíc 25.12. ráno k snídani :-)

​tak jiná snídaně ani nepřipadá v úvahu!
ale ten 23.je takovej fakt za zásluhy 

Offline Pinot Noir
29862 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 16:09

U nás čočková až na Nový rok.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 16:14

U nás se 24.12. k obědu jedla rybníčková polévka. Je to smetanová zelňačka bez brambor, místo nich se do talíře dá hustá bramborová kaše jako hráz. Ta se pak může různě přesouvat po talíři a polévka přepouštět. Už jsem ji neměla spoustu let. Děti by to nejedly, manžel taky ne.
V Německu není žádný národní jídlo na Štědrý večer. Každý jí, co má rád. Od opečených párků s kaší, přes různou drůbež, divočinu, po steaky. 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 16:18

U nás doma se na Štědrý den na oběd dělávala polívka "couračka", je to nějak z mlíka a je v tom vařené kysané zelí. Jako jo, jedla jsem to, ale když jsem se vdala, tuhle tradici jsem zrušila. Asi bych to ani neuměla uvařit.

Pinot Noir čočka v nějaké jakékoli podobě na Nový rok musí být, aby se doma držely peníze!