Tabea jé, to bude ta naše couračka! Bývaly do ní u nás teda brambory nebo vajíčko.
Čo vás dnes rozosmialo?
U nas mame pri veceri na Stedry den dve polievky (postnu kapustnicu bez masa) a fazulovu polievku so susenymi slivkami. Rybacia polievka sa u nas doma nevarila nikdy, ani na Vianoce, ani pocas roka. Pocas dna sa postime, na obed nevarime.
Kokoska tady byla zásadní ta kaše na stavení hrází.
Jinak přes rok ji myslím ani babička nedělala. To byla normální s bramborem.
Tabea přes rok se u nás asi nedělala vůbec. No nelituju.
Tabea z polévky s kaší na stavění hráze by byl syn nadšený. Ale nejspíš by to skončilo u těch hráz
í
Tabea To dělala mužova babička, ale jako normální plnohodnotné jídlo, říkala ji zelnice. Byla to polívka ze zelí se smetanou a každý si do ni dal bramborovou kaši (nejlepší byla se špekem).
Jak to tak čtu, jsme asi jediní, co mají na Štědrý večer hrachovou polívku a kapra s bramborovým salátem. Muž pak teskni po chlebíčcích, pečenáčích a rybí polívce. Aby nebyl moc smutný, chlebíčky mu dělám na Štěpána a na Boží hod mu rybí polívku přiveze strýc.
brrr U nás na Štědrý večer polívka čočková. Kapra nikdo nejí, takže pečený losos a bramborový salát. V dětství doma jsme mívali místo lososa obalované rybí filé. A máti pekla koláče. Já dělám vánočku ( asi poslední tři roky, když jsem oběvila recept od Cuketky), dříve štrůdl. Vánočkou nás navíc saturuje tchýně.
brrr hlásím kapra se salátem u nás
.
brrr Hrachovou polívku máme na Štědrý den taky, ale k obědu. Poté štrúdl. K večeři pak rybu se salátem nebo bramborem, záleží na typu ryby a chuti strávníka. S rodiči to byl vždycky kapr se salátem, muž kapra nerad, takže jsme přešli na pražmu.
brrr kapr a salát musí být i u nás. Rybí polévku nedělám, dělám vývar. Čočkovou polévku máme na Nový rok. Je teda skoro jedno, co uvařím, děti stejně nevečeří, jak jsou nervózní, dojí se pak cukrovím ![]()
brrr u nás taky, to je must have, jen k tomu podle strávníků přidáváme obchvaty
brrr Hrachovku k veceri jsme mivali u rodicu, ale casem jsme presli na rybi polevku, ani uz nevim, proc ta zmena. Doma ted vecerime rybi polevku z ocasu a rizky z kapra se salatem. Ten si konecne delam podle sebe, neni v nem nic cerveneho
s tou barvou je to nahoda, nemam v nem rada ani mrkev, ani papriku, ani salam - vsechny varianty se vyskytuji nekde v blizke rodine. Snim to, ale radsi bez nich, no ![]()
Myrtila já salám v salátu nesnesu. Mrkev dávám, papriku jen na ozdobu.
brrr já hrachovou dělám ![]()
k obědu nebo k večeři
Myrtila v salatu musi bejt ruzova sunka!:) aby to ladilo:D
Myrtila Kdysi jsme takhle s partou kamarádů diskutovali, co do salátu. Shodli jsme se jen na bramborách.
Sweet Potato my delame s muzem kompromisni salat a jsou to jen brambory s majonezou a okurkami (vsechny ostani suroviny z nasich rodinnych salatu si vzajemne negujeme)
baltik No vidíš. Z těch vašich tří surovin jednu rovnou škrtám a druhou beru "když to musí bejt"
![]()
Sweet Potato a co tam dáváš? Tyhle tři věci mi taky přijdou jako základ. Můj muž je teda nenáročný a je mu to celkem jedno, ale řekla bych, že u nich dělají salát stejný jako my (až na tu šunku/salám, ale to fakt nesnesu)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články