Vidím díru na trhu, kolik byste byly ochotné za to odstraňování mrtvých myši a žab platit?
Asi téměř svůj život, když na to mám samba!
Vidím díru na trhu, kolik byste byly ochotné za to odstraňování mrtvých myši a žab platit?
Asi téměř svůj život, když na to mám samba!
Dnešní Bookingové lákadlo ![]()

andulka01 panejo![]()
continuity oci a zabry vyndavame. Nemam rada, kdyz na me z misy kouka neco uvarenyho. A ty zabry nedelaji vyvar hořky? U nas se vzdycky rikalo, ze musej pryc.
viktorka_od splavu jako vyhodit ty uvareny hlavy?
Kokoska ano. do vývaru přijde akorát zelenina na másle a jikry a mlíčí. hlava se komplet vyhodí, představa že to v tom nechám a "bude na mě koukat z mísy" to teda
(hlavně to neni dobrý)
viktorka_od splavu tak muj muz to za dobry povazuje. Do polivky to teda nevracim, on si to obere s chlebem k obedu, je tak zvykly z domova. Vzdycky varim taky posledni kus masa od ocasu a kostru, ja ty kapry filetuju. A do polivky davam maso z mezižebří a z toho ocasu.
Kokoska o žábrech se to o povídá, ale je to pověra. Vadí akorát žluč. Já to sem asi nemůžu psát, mě spíš vadí jikry a mlíčí. U nás se dělalo halászlé a tohle mi v tom nějak nejede.
continuity to mi vadi taky. Ja sice tu polivku varim, ale nejim. Ochutnani, jestli je to dost slany, je maximum, co zvladnu.
Já kapří hlavy vyhazuju rovnou, je mi protivný i vývar z nich. Polévku vařím z poslední cca třetiny kapra, kde už je hodně těch drobných kostí a nejdou krájet "podkovy".
A my rybí polivku vůbec nevedeme. V životě jsem ji ani neochutnala.
Pinot Noir u nás se nikdy podkovy nedělaly. Já teda celkově kapra moc nemusím, na vánoce se bereme akorát čtyři kousky od našich, ale už dlouho mě láká udělat rybí krém, akorát bych ho jedla sama. Tak dělám (vyloženě postní
) hovězí vývar.
Kokoska Tos mi připomněla dědu, se kterým jsme tak ty čtyři kapry kuchávali, nechal si od babičky odložit v polévce uvařenou hlavu, a pak ji jedl další dny. Jinak do polívky samozřejmě nesměly přijít kosti, jen vývar, trochu obranýho masa z hlavy, ale kostičky pečlivě vybraný. Pak zvláš´t uvařený jikry nebo mlíčí, zase povybíraný, bez blanek, kořenová zelenina najemno ostrouhaná na másle, a zapražená krupičkou, a do hotové polévky petrželka a svítek. Smaženýho kapra bych i oželela, ale kapří polévka je pro mě to nejvánočnější jídlo ![]()
Na Twitteru vyraz " ozrala lanska fosilie " ![]()
Isca úplně přesně
bez kapří polévky nemám Vánoce. A děláme ji skoro stejně, akorát už dávno není děda co by si obral tu hlavu. Řízky ani moc ne, preferuju smažené jikry nebo obalovaný celer. Ale kapra mám jinak moc ráda, třeba dušený na bílém víně nebo v asijském stylu.
Isca Taky je pro mě kapří polívka a její příprava vzpomínková záležitost
Kapra si nechávám jen zabít /nechci ho honit po bytě/, vykuchám doma, oči vyndám, žábry vyndám, maso z ovařený hlavy vracím do vývaru /jako malá jsem čekala a obírala/. Rodina si pomalu zvyká, že bez rybí polívky jim Vánoce nedaruju, minulý rok už všichni aspoň ochutnali.
Isca no jasne, vyvar precedim, aby tam nebyly kosti a koreni, pak osmazim na masle novou zeleninu.
Pinot Noir podkovy taky nedelame, ani u rodicu se nedelaly. Poslednich par let kapra nesmazim jako rizky, ale pecu. Ja ty rybe moc nedam a manzel smazeny cokoli moc nemusi.
Já polévku z dětství neznám, celý život jsem dělala "eee, jak to může někdo jíst". Až před pár lety jsem zjistila, jak je to úžasná věc. A zavedli jsme velmi praktický vánoční zvyk, jíme ji na Štědrý den k obědu.
Sweet Potato myslela jsem, že to je velmi obvyklý zvyk.
u nas se ji zbyla polivka na bozi hod na snidani![]()
Ja tu polivku miluju, cely rok se na ni tesim, mama ji delava uplny kotel a ji se nekolik dni
Bohuzel manzel ji neji, takze ja delam normalni vyvar
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.