Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:02

Pinot Noir jj souhlasim, ale proc je v te praci teda nutny smrdet tech 8 hodin?

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 20. února 2023 10:02

Kolega mi předčítá ponurým hlasem ze skartačního návrhu, který řeší:

výběrové řízení - vrchní sestra

výběrové řízení  - sestra

výběrové řízení - vyhřívaná podložka

Je to takový vtípek H2SO5, ale aspoň vidíte, že i v archivech je legrace.

Offline Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:04

viktorka_od splavu no právě, úplně zbytečné zabíjení času..

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:16

viktorka_od splavu Pinot Noir asi jak kde. my fakturujeme kolem 60% úvazku, protoze máme dost nabídek na míru, které se logicky fakturovat nedají. 

týmy, kde lidi nemusí dělat nabídky, fakturuji i 90%

Offline Pinot Noir
29640 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:19

continuity a pak jsou místa, kde se nefakturuje nikomu nic a kolikrát se ani nezjistí, že se tam nedělá vůbec nic

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:25

viktorka_od splavu Pinot Noir To jako fakt ještě někde v soukromém sektoru existuje? Já se s tím už dlouho nesetkala. 

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:31

Pinot Noir na téhle místech jsou dost často chovní a pak tažní, kteří to oddřou za všechny. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:36

notna existuje to všude, v soukromém i ve státním, akorát jsou tu předsudky, že ve státním se lidi flákaj, zatímco v soukromém makaj. 

Offline Sweet Potato
39951 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:38
Reakce na Archivářka:

Kolega mi předčítá ponurým hlasem ze skartačního návrhu, který řeší:

výběrové řízení - vrchní sestra

výběrové řízení  - sestra

výběrové řízení - vyhřívaná podložka

Je to takový vtípek H2SO5, ale aspoň vidíte, že i v archivech je legrace.

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. února 2023 10:43

Mohučanka mno, v malé firmě se to tedy moc neschova, tam se náklady hlidaji.

ve velkém korporatu jsem delala a žeby stačilo podat nejaký výkon na tri hodiny denne... Spíš to nebude stačit ani jako ochrana pred vyhazovem pri první reorganizaci. 

Zažila jsem (velká banka) projekt na optimalizaci procesů obsluhy klientů na pobočkách. Po dnešní návštěvě finančního úřadu už o efektivnosti státní správy nemám nejmenších iluzí. Doložení třech lejster k jednomu potvrzení zabralo 20 minut, přičemž příslušné potvrzení stále nemám, přijde poštou. Před covidem úplně stejně potvrzení vydávali na počkání za 15 minut. (A to jsem tam teď musela žádost nejdříve doručit, abychom se dostali ke kroku dva - doložení podkladů). 

Jsem si jistá, že úřednice je přesvědčena, že se celý den nezastaví a vlastne má ze svého pohledu pravdu. Ono nejde jen to, jestli ti lidi kavickuji, ale jaká je reálné efektivita příslušných činností. Ač se rádi oháníme digitalizaci, plynule se efektivita spíš zhoršuje. 

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 20. února 2023 12:13

To mi připomíná, jak jsem onehdy při čekání u zubařky (barák plný různých ordinací) zaslechla rozhovor na chodbě: "Půjdem k vám, nebo k nám?" "K nám ne, tam pořád zvoní telefon..."

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. února 2023 12:14

continuity v malé teda nevím, to je pravda, ale historky z korporátu, to jsem valila oči. Taky spoléhají na to, že na jejich místo je těžké někoho sehnat.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 20. února 2023 12:57

No to jsem na to zvědavá, já bych na ten částečný úvazek ráda pracovala, ale sambo říkal, že je to téměř nemožný, že i když ho třeba ty firmy mají uvedeny v té inzerci, že reálně ho fakt nechtějí poskytovat. 

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. února 2023 12:58

Mohučanka no tak já nepopírám, že v korporatu jsou netahla, schovají se tam asi nejlépe, ze všech typů firem. Na druhou stranu bych si odpustila soudy, že všichni kancelarsti pracovníci pracují maximálne tri hodiny denne, protože to není pravda ani většinově, natož plošne. Znám několik lidí, kteří v korporatu regulérně vyhořeli. 

A pokud pánu Honzejkovi stačí pracovat tři hodiny denně, aby vyprodukoval další komentář a vydělal si tak na živobytí, spíš to vypovídá něco o jeho zaměstnavateli a ve mně vzbuzuje otázku, jestli bych si neměla začít platit jiné periodikum. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 20. února 2023 12:59

Karja no jako matka malych deti mas na zkraceny uvazek pravo ze zp, akorat to prave znamena, ze delas stejnou praci za min hodin a nizsi plat

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 20. února 2023 13:01

viktorka_od splavu To si dobře uvedomuji, ale ten čas je pro mě prostě prioritní.

Offline continuity
42348 příspěvků moje polička 20. února 2023 13:08

viktorka_od splavu právo na to má, ale pokud si místo teprve hledá, jeho uplatňovaní může být kapku obtížné. Resp. zaměstnavatel řekne, že potřebuje člověka na full time a co pak s tím?

Karja uvidíš, já bych zkusila vyjednávat především o nějaké flexibilitě, homeoffice a tak. Přijde mi to ve výsledku užitečnější. 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 20. února 2023 13:33
Reakce na notna:

viktorka_od splavu Pinot Noir To jako fakt ještě někde v soukromém sektoru existuje? Já se s tím už dlouho nesetkala. 

continuity já myslím, že nejsme vůbec ve sporu. Já jsem reagovala (jako správná potrefená husa) na To jako fakt ještě někde v soukromém sektoru existuje? Já se s tím už dlouho nesetkala. 

Vykukuje mi z toho, že zatímco to ("leháro") neexistuje v soukromém sektoru, tak ve státním se s tím...nevím, počítá? Jsem trochu vztahovačná...

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 20. února 2023 14:04

Karja hele zkousej to, podle me na tech 6 nebo 7 hodin denne se domluvit da skoro vsude. Moje kolegyne ted odesla uplne jinam a domluvila si 60% uvazek a nebyl to problem. Za zeptani se nic nedas. Ovsem tennfinancninsesup je fakt tragickej:D (mam 75% uvazek) Co ten tvuj pohovor v nemcine? Jak jsi dopadla?:) 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 20. února 2023 14:12

711990 Ještě neproběhl, ale pokud nepohořim, tak by to mohlo být dobrý, protože česká strana se na mě už ptala někde pokoutně. Ale upřímně ted jsem si pouštěla nějaká videa v NJ a musela jsem se tomu vytlemit, takže jako no.....