DruI no jo, tady je vidět, co si můžeš dovolit v obci s takovým jménem (aneb nomen omen)
Čo vás dnes rozosmialo?
Ty hlášky mrňat na zpěv me fakt rozesmály, obzvlášť chia děcko bylo vtipný. Vzpomínám si, že i moje děti odmítaly můj zpěv, už je to hodně dávno. Zřejmě je to nějaká atavistická obrana jdoucí napříč generacemi. Přece nezpiváme tak špatně, že jo...
.
A jmenuje se Incitatus.
Sweet Potato ale to by mel byt spis senatorem? I kdyz nejak se zacit musi ![]()
Kokoska Pěkně od píky.
Dnes mi prišel ručně psaný dopis. A poslali mi ho jehovisti:D:D. Ještě jsem to zkoumala, ale je to fakt v ruce, na stránku! Tomu říkám zápal pro věc.
Karja - tak u nás to teda odfákli - my sme dostali písaný na stroji ![]()
Karja Jehovistům minule otevřel manžel a prý se ptali po mně, protože nabyli dojmu, že mluvím japonsky lépe než on! Jenom proto, že jsem je velmi kultivovanou japonštinou odbyla, že nemám zrovna vůbec čas. ![]()
Dneska mě pobavila dcera, prý ji zastavil ředitel a ptal se jí, jestli by jí nevadilo, kdyby ji zítra škola nafotila na nějaké propagační materiály. A když jsem se ptala, proč zrovna ji, tak prý "no asi proto, že jsem jediná v našem ročníku jediná bílá..." ![]()
Dnes mi prišel ručně psaný dopis. A poslali mi ho jehovisti:D:D. Ještě jsem to zkoumala, ale je to fakt v ruce, na stránku! Tomu říkám zápal pro věc.
to už se mi taky stalo! Vůbec jsem nechápala, kde vzali moje křestní jméno. Je to už pár let, myslím, že mi ho někdo hodil do schránky, že to přes poštu nešlo. Tak třeba kupujou kontakty z internetu. ![]()
Honím syna jít si trénovat houslový a basový klíč, příští týden chci, aby si ve škole napsal písemku z hudebky. (Můžou si téma sami nastudovat a zvolit, kdy napíšou písemku.) Nechce se mu, tak říkám: "Dělej, potřebuješ si nahnat známku na pololetí písemkami, zpěvem si to nevylepšíš. Jakou máš vůbec známku ze zpěvu?". A on: "Ze zpěvu? Proč bych měl mít známku ze zpěvu?
"
Částečně pobavilo a částečně potěšilo. Za mě na nižším gymplu známka ze zpěvu (na začátku roku za doprovodu klavíru) rovnala se známce z hudebky.
Dneska mě pobavil manžel, slyším, jak říká staršímu synovi, jestli ví, ve kterém roce se narodil, že to mají vědět do školky. Syn nevěděl, tak mu začal napovídat "dva tisíce dvacet... nebo dvacet jedna? Nebo dvacet?" To už jsem se smála nahlas, tak z muže vypadlo datum a "vím přece, ne", tak rok netrefil o jeden, den tam dal narození mladšího, akorát ten měsíc trefil - mají ho se synem stejný ![]()
Myrtila muj muz to bere ve vztahu k jinym udalostem. Nebyla jsem si jista, kolik je jeho vnukovi. Pry se narodil v roce, kdy si muz kupoval posledni auto, takze klukovi bude 12 ![]()
Ja si u tech "nevlastnich" pamatuju mesic a den, s rokem to mam jako tvuj muz.
Kokoska Tak ještěže ta auta nemění tak často ![]()
Myrtila ja letos hlásila dceru do novýho sportovního oddílu (na sportovní gymnastiku). Paní z kanceláře mi volala zpátky, že jestli je dceři fakt jeden rok... ![]()
Ten první formulář jsem podepsala jen čtyřikrát, u jednoho okýnka jsem zapomněla. Podruhé jsem zmatlala věk. Paní si asi říkala, co se jim to tam hlásí za materiál. ![]()
Tabea Tak to si ale taky dovedu představit, že zrovna do lejster ty datumy vyplním špatně ![]()
Já si pamatuju akorát rok narození prvního, další odpočítávám![]()
Evaeva Ja jsem na data taky marná, jsem rada, ze deti maji stejny datum narození, určitě bych si to pletla :-D.
Vari s daty je to u nás jednoduchý, jeden syn je dva dny po švagrové a druhý na moji ségru. Akorát mimino si teda pamatovat musím ![]()
Data narození celý třídy a většiny deti kamarádu z party, které vidí 3x ročně, si pamatuje mladší. Ta je schopna jet po měsících a vyjmenovávat to postupně: V lednu je 5. Ema, pak 7. Viki a pak nic, až 30. Vojtěch. Květen dobrý, to má téměř každý den někdo něco.
Já na ty data opravdu nejsem, pamatuji si radši rovnou rodná čísla celé rodiny, to člověk potřebuje častěji a i to datum z toho odvodím.
Evaeva u nás je to s daty taky jednoduchý. První ma den + mesic =rok, druhá stejný princip přetáhla o dvě minuty. Ale stejně se chybička vloudí. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje