design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:13

viktorka_od splavu Janulik03 

Protože mám malou kuchyň (Evaeva ) tak ačkoliv není dřez v rohu, jsem u něj prakticky pořád a skoro i když stojím u sporáku (na druhým konci linky). A naproti mám taky linku s pracovní plochou, kde ovšem stojí taky mikrovlnka, kávovar, mixér... Pro jednoho kuchaře naprosto super, motáš se tam při práci jakože mezi, v uličce, všecko v dosahu a při ruce - jen se otáčíš... ale proč tam sakra musí zrovna v tý chvíli taky někdo lízt, to nechápu! Pokud mi nechce pomoct!

Jako můžem pracovat dva v pohodě vedle sebe, pracovní plocha je dostatečná, ale musí každej dělat jen ten svůj přidělenej úkol a ne se sápat do teritoria druhýmu. Takže ne oba u dřezu, ne oba u sporáku! Což jde u čtyřručního vaření dost těžko... pročež se milostpán naučil loupat brambory nebo strouhat parmezán buď u kuchyňskýho stolu nebo ještě lépe v obýváku u televize, tam aspoň nevidím jak se s tím... no, párá.

Ale nevim, vono na velikosti asi tak moc nezáleží. Jsem si vzpomněla na kuchyň ve starým činžáku, asi pětkrát takovou jak mám teď, a stejně mi tam každej lezl na nervy, pokud neseděl na zadku u stolu nebo nebyl zavřenej v ohrádce

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:26

barbucha ahha no ja to tak nevnímam, ale vlastne muž, ten keď vari neznesie nikoho poblíž. mne tam nevadí nikto, som zvyknutá variť a okolo tlupa ľudí v pidimiestnosti. My v kuchyni nemáme ani stôl, len taký akoby barový pult s dvomi stoličkami prirazeny k stene, tam vždy niekto posedava s pohárom .

A jedlo nosíme do jedálne tak ten kto dáva do umývačky je v kuchyni potom sám, chudák 

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:31

Janulik03 

Jako pokud je tam někdo jen jako společnost, tak cajk. I mně ten pohár tak může aspoň dolít

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:46

Janulik03člověk na barovce je něco úplně jiného než dítě, které se pokaždé, nevím jak, vyskytuje mezi mnou a tím spotřebičem/skříňkou, kam potřebuju. Pokud tam jsou všichni, tak vlastně stojí před úplně vším A ještě každý potřebuje nějakou mojí pomoc s tím, co teď nutně potřebuje udělat

Když mají všichni nějakou zadanou práci, tak to funguje ale to se zas tak moc nestává barbucha 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:48

Lama_z_Lana s nástavci to určitě nebude vypadat dobře, naprostý souhlas. Ale ty tři metry úplně nevím, jestli budou dobře fungovat. Z čeho to bude? Lamino se ani nedělá tak velká deska, takže v tom křídle by to muselo být nějak spojené něčím.

Offline viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:57

Janulik03 kdyz varim, tak jsem furt u drezu, ja ti ani nevim proc - asi ze si furt chytam suroviny, neco cistim, skrabu, krajim... az to nahazu do hrnce jdu od toho pryc. kdyz jsem varila pro rodinu, tak samozrejme vetsinou odpoledne, kdyz vsichni dorazili z prace/skoly a uz mi tam hladovi okouneli okolo:-) kuchyn velka, ale to hlavni bylo v rohu

Offline Tabea
8027 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:59

Lama_z_Lana mela jsem skříň 2,7m vysokou, 4m dlouhou a ty dveře byly úplně v pohodě, i když se skříň rozmontovala, převezla 800km a sestavila (mužem a mnou). Byly myslím 3 dveře lamino a dvě sklo. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:59

Evaeva vidiš, to mě ani nenapadlo, že by se tak velká deska nevyráběla. Asi to fakt nechám na klasiku, jen doladíme to otevírání tak, abych se obešla bez úchytů. Tý výšky se vzdávat nechci, v posteli sice budu mít úložný prostor, ale ne tak štědrý jako teď, takže ty krámy z postele musím někam dát

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:00

Tabea Hmm, díky za postřeh

Offline Tabea
8027 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:04

Diskuze o motání se v kuchyni mě dost pobavila, jelikož jsme nedávno měli doma diškurs poté, co a mi muž překážel u dřezu a koše, když jsem s dcerou pekla buchtu. Pečení je teda zrovna činnost, kdy do koše, dřezu a myčky lezu pořád. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:19

Lama_z_Lanamám přes stěnu v ložnici skříň s třemi do stropu vysokými posuvnými dveřmi. Původně jsem chtěla, aby nebyly až nahoru, že se s tím bude blbě manipulovat a je to zbytečné. Pak v skříňovém studiu mě přesvědčil, že by to vypadalo blbě. Tak jsou až nahoru. A za těch 9 let s nimi nebyl jediný problém. Nemají ani uchyty. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:22

Malvin Výtečně, to jsem chtěla slyšet. A máš to jako volně stojící skříň, nebo jako vestavnou? 

Tak to abych šla udělat novej nákres na tu skříň

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:26

Lama_z_Lana vestavnou. Ale i vzadu mám skříňovou stěnu. Nechtěla jsem tam mít zeď. Ale na podlaze je klasická podlaha. 

Našla jsem, že mi je dělali Vestavěné skříně Stako. 

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:30

Evaeva ale ty máš momentálne sťažené podmienky, z toho vyrastú a budeš sa v kuchyni zvrtat sama.

To máme už pomenej ale milujem to

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:33

Malvin Děkuju. Takže vím, že to jde a funguje. Uvidím, co mi na to kluci řeknou

Offline RoSa
10092 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:42

Lama_z_Lana prohybat by se to nemělo snad, vždyť to visí nahoře na té liště, ne?

a jinak teda jestli můžeš a máš prostor, tak je asi klasická pohledově hezčí, mně by u posuvných dveří vadil ten odskok - jakože to neni hladký, vždycky je jeden díl vpředu a druhej za nim, takový neuspořádaný...

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:46

Evaeva 

Jo, z výchovnejch důvodů to chápu, že je k tomu člověk občas musí pustit nakonec i toho dědka Ale o mě se pokaždý pokoušely a pokoušej mrákoty, protože vařím čistě, furt po sobě uklízím, utírám tu plochu atd. - když vidím ty šlupky po celý lince a ten pytlík a rozsypaný brambory, tak mě prostě hrůza jímá. A chlapi jsou všichni stejný, nadělaj při tom vaření strašnýho bordelu! 

Offline Pinot Noir
29755 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 17:52

Lama_z_Lana my máme čtvery posuvné zrcadlové dveře 2,6 m vysoké. Nic se nekroutí, funguje to už 15 let. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 18:05

RoSa ano, to jeden z mínusovych bodíků, to nezakrytí. Naštěstí ta skříň je na hodně zastrčeným místě, takže v běžným provozu se na ni prakticky nekoukám. 

Hodím sem pro ilustraci to místo, z fota je patrné, že ta skříň byla potřeba už před půl rokem, když se začala rozpadat

Právě kvůli umístění dveří by ty posuvný byly praktičtější, si myslím. 

Pinot Noirdíky! Mně tu myšlenku s prohýbáním vložil do hlavy jeden kolega a nějak se tam zabydlela

Ono asi ty zrcadla budou pevnější, než to lamino? I ta vestavba asi. Ale já tomu fakt nerozumím, proto dělám průzkum. Mém to od podlahy ke stropu 2.92, takže ty dveře by byli o trochu míň no. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2025 18:11

barbucha no, já nadělám u vaření víc než muž Mně tohle vůbec nevadí, když něco dělají - loupou brambory, něco pečeme, jsou na jednom místě a makají, bordel se uklidí. Mnohem hůř nesu, když já něco dělám a jeden si musí nalít mlíko, druhý nutně potřebuje oříšky a třetí se tam motá s autíčkem.

Janulik03 jo, tak za deset let to asi bude dobrý