design a architektura

09. října 2016 22:17
Online Karja
44437 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:21

Mha A dat tam jen pracovní desku bez skříněk je blbý? To je jen nápad, že se prodlouží ta plocha, ale bude to sálat, ale v životě jsem neviděla topení v lince, takže je to jen teoreticky nápad:D

Offline Aranel
6545 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:26
Reakce na Evaeva:

Janulik03 tchýně to tak měla a bylo to k zlosti. Jednak ta skříňka pod tím byla využitá tak z 1/3 a pak teda nešla najednou otevřít myčka a koš a nebo se přes tu otevřenou myčku pohodlně dostat k dřezu.

​Jo, to už jsem tady psala, že to mají naši. Když jsem tam bydlela, asi jsem to nevnímala, oni si asi vytvořili nějaký rutiny, ale teď, když se tam pohybuju, tak bych ty dvířka u koše nejradši urvala!!

Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:32

Aranel mne se se drezem v rohu a odpadkovym kosem pod nim.+ myckou vedle v domacnosti s vice cleny neustale dely situace, ze varim, potrebuju napr slit brambory, a v tu chvili nekolik dalsich lidi zcela nutne a okamzite potrebuje: a. sklenici vody b. omyt si jabko c. vyhodit ohryzek do kose d. dat neco do mycky (nikdy nic do mycky jinak nedali samozrejme a nechali to lezet e. pad meteoritu .. ne tak to uz prehanim

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:34

Mha nemuzes prelozit ten radiator? U nasich v kuchyni taky neni pod oknem (presne je tam linka do L) a nicemu to nevadi. Jen na to okno hur dosahnes, kdyz ho chces otevrit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:38

viktorka_od splavu ono i když se tam pohybuje jeden, tak musí nejdřív ze všech talířů smést zbytky, pak otevřeš myčku, teď se nemůžeš dostat k těm talířům a dalšímu nádobí ve dřezu, pokud si zapomněla něco vyhodit, tak to celé znovu. A jako třešinka na závěr, tablety do myčky máš logicky u košů pod tím dřezem, kam se ale s otevřenou myčkou nedostaneš

49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:43

Evaeva ja mela mycku vedle, pod drezem kos, ale i tak.. no proste nikdy vic:-)

(i na hloubku tam nebylo misto, takze pri otevrenych dvirkach mycky byl clovek v tom rohu uvezneny)

Offline Aranel
6545 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:49

Evaeva Ha, tablety mají jinde, ale jinak mi přesně z toho popisu cuká oko

viktorka_od splavu Situace a, b a c se mi můžou stát i teď, ale že jde otevřít najednou koš i myčka, to je krása prostě. (Takže já prášek do myčky u koše mám.)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 22:03

viktorka_od splavu ano, dřez byl ve zkoseném rohu, pod ním koše a ty tablety a hned vedle myčka. Vůbec nechápu, jak jí to napadlo nebo kdo jí do toho uvrtal. A že to nevadilo ani tomu prodejci.

49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 22:06

Evaeva mne se hlavne hrozne libi ze si to pak ten uzivatel/ka kolikrat i hezky zduvodni, ze je to vlastne hrozne prakticky (neco jako ten ucpany odpad ve sprse:-)))

ja sice nejsem profik ale jak se furt stehuju a neco rekonstruuju tak ty kuchyne a koupelny uz mam hodne prozkouseny musim rict:-P

Offline Sweet Potato
40124 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 23:07

Aranel mne se se drezem v rohu a odpadkovym kosem pod nim.+ myckou vedle v domacnosti s vice cleny neustale dely situace, ze varim, potrebuju napr slit brambory, a v tu chvili nekolik dalsich lidi zcela nutne a okamzite potrebuje: a. sklenici vody b. omyt si jabko c. vyhodit ohryzek do kose d. dat neco do mycky (nikdy nic do mycky jinak nedali samozrejme a nechali to lezet e. pad meteoritu .. ne tak to uz prehanim

​Koš máme jinde, ale jinak je to naprosto přesný!

Offline Myrtila
5266 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 06:01

Evaeva Vždycky když jsme u tchánů, tak nad tím přemýšlím, jak je možný, že mají kuchyň velkou jak taneční sál, i rozložení takové celkem normální, hodně volných odkládacích ploch, ale když se tam sejdou dva lidi, pořád okolo sebe tancujou a jeden druhému se vyhýbají, protože se tam prostě nevejdou. A ono to bude asi tím dřezem v rohu, hned vedle hlavní pracovní plocha, nad dřezem jsou skříňky s veškerým nádobím (hrnky, sklenice, talíře), pod ním koš. Takže se všichni tlačíme u toho dřezu. Když si tam kdokoli cokoli připravuje, tak odcházím, protože na to nemám nervy, což teda při počtu členů jejich domácnosti občas znamená, že jsem prostě třeba hodinu hlady. 

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 07:58

Ha ha. Dcéra na kuchyňu dlhú až až, skrinky po celej stene takže žiadny roh, ale to že cpe riad do umývačky a oplachuje ho, úplne spustí nutkanie ostatných si vtedy opláchnuť jablko, vytiahnuť pohár zo skrinky nad ňou a pod. To s rohom nesúvisí . 

Tým si SVOJ roh neobhajujem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2025 09:13

Janulik03 jo, tohle se samozřejmě děje všude (ale u rohového dřezu je další opravdu bez šance)

Ale pak jsou kuchyně, kde si překáží člověk sám.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 10:03

Janulik03 Já mám v rohu varnou desku a z každé strany přes metr odkládací plochy, jak je to skosené, tak je ta odkladačka nějak blíž, na jedné straně mám ingredience a krájim a na druhou dávám použité nádobí a vařečku, jsem pravák a vyhovuje mi to maximálně. Nikdo se mi nikde neplete, jelikož jsou poučení, že by okamžitě dostali práci, to já totiž umím moc dobře ztýmlidrovat lidský zdroj. :D

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 10:50

Kan

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 12:40

​Ale to je všude stejný a je úplně jedno jak máš kuchyň rozmístěnou Zvuky štrachání v kuchyni vždycky a nevyhnutelně vedou k tomu, že lidi, dosud se poklidně válející v posteli, u televize, kdekoliv... najednou pocítí nutnou potřebu... a přidá se i pes

49181 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 12:59

barbucha Ale to je samozřejmě jen že pokud je ten dřez někde uprostřed tak se k němu můžu dostat minimálně dva lidi A zároveň třeba něco i vyhodit do koše a tak. Pokud je v rohu tak ani prd

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 15:09

viktorka_od splavu ja stále nechápem prečo by niekto stále bol pri tom dreze

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2025 15:38

Janulik03 já mám pod dřezem koš a v dřezu část špinavého nádobí. Takže když dávám nádobí do myčky, tak jsem u dřezu pořád. My teda máme malou kuchyni, takže jsem zároveň i před spíží a myčka zavazí před ledničkou

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 02. srpna 2025 16:10

Tak po roce opět prosím o zkušenosti zdejšího CML. Řěším teď nábytek do ložnice, konkrétné skříň. Chci ji nechat udělat zase až do stropu, protože nikde nehodlám lozit a utírat prach. Původní idea byla posuvný dveře - kvůli umístění skříně by to bylo praktičtější (ale teď tam mám klasický otevírání a to je taky v pohodě). Máte někdo skušenost s těma posuvnýma dveřma, který mají třeba 3m na výšku (na šířku bude mít celkem 2m)? Já tu skříň chci úplně minimalistickou, aby nebyla příliš členitá a tak. Takže varianta, že by nad těma posuvnýma dveřma byl nějaký nástavec jsem zavrhla, protože co jsem tak googlila, tak to byla vždycky hrozná opičárna. Já se bojím, aby takhle vysoký posuvný křídlo nebylo moc a nezačalo se to časem prohýbat nebo něco

No příští týden mám snad už konečně schůzku s truhlářem, tak snad mě s mejma návrhama (ještě komoda a toaletní stolek) nepošle do háje, že jsem vymyslela neproveditelný věci

Ale postel už mám ve výrobě, na tu už se fakt těším. 

Jo a po roce se mi povedlo konečně koupit světlo do jídelny