Karja určitě budou. Nám to v jedné firmě přímo nabízeli, že to můžou udělat pro ten jejich systém. Holt ty jiní dodavatelé mají všechny ty různé výsuvné koše a organizéry hrozně drahé oproti ikei.
design a architektura
Karjachápu, co myslíš. Já naopak doufám, že už nikdy nebudu nekde něco měnit, už to tady del všechno na doživotí
A asi jak mám ten setup roky prověřeném, tak vím co chci.
Lama_z_LanaChápu no, to já zase vidím, jak je u nás všechno jinak, pořád se časem něco meni, takže i spolecna skřín asi bude procházet vývojem. Aktuálně jsem přišla o své pracovní místo...Měla jsem krásné pod jižním oknem, viděla jsem když přijela pošta, někdo k nám šel, teď je z toho o pár let dříve dětský pokoj. Takže budu mít pracovní kout loznici, severní pokoj a budu čumět do zdi..., myslím, že budu muset hledat zaměstnání v kanceláři, jde z toho na mě deprez jen si to představuju:D. A ještě usínat s pohledem na ty monitory a ty barevný polepky s ruznejma upomínkama... Do Vanoc to tak dám;-)
Lama_z_Lana posuvný dveře mi vždycky přišly hezčí, ale od doby co je mám v nájmu tak mě to akorát štve, protože když máš ty klasický dvě desky, tak je za každý situace minimálně 50% skříně zavřený a každý ráno jezdím s dveřma zleva doprava :) (je to už starší skříň a jde teda trochu ztuha, ale minimálně to chce fakt dobře vymyslet co budeš kam dávat, abys měla u sebe to co si bereš společně, ta samostatná komoda teda taky hodně pomůže)
Karja No jasný, tak u Tebe s dětma je to je o něčem jiným, tam je jasný že se ty potřeby budou časem vyvýjet. Taky rozdíl barák versus pidi byt, kde je celkem dost jasně daný, kde co bude takže nějaký divoký přeorganizovávání nehrozí.
Klara Díky za postřeh, tohle mám taky na seznamu proti - tím, že na šířku ta skříň bude mít jen 2m, tak přesně, půjde otevřít maximálně na ten metr ![]()
Já nikdy posuvný dveře u skříně právě neměla, vždycky jen klasiku.
Lama_z_Lana jj, jako šatní skříň v ložnici taky nebudu snad měnit uvnitř (teda měnila bych, ale asi by se mi tam toho méně vešlo). Jen mi to přišlo jako dobrej nápad, člověk má kvalitní věc na míru, ale nepřijde o ty vychytávky;-)
Karja Já jsem teď byla rozčarovaná, když jsem si do ikea skříně dokupovala nové police, že takové ty plastové čuflíky, na které se police pokládají jsou na rozdíl od těch deset let starých co už tam máme, strašně fórové. Se mi jich pár podařilo rozbít při instalaci polic. Tak já už z té možnosti postupného dokupování vychytávek tak nadšená nejsem.
Karja My jsme truhláři normálně řekli, že jsme si skříňky naplánovali v ikea plánovači, že nám to rozměrově i sedí s elektrickými zásuvkami a už jsme si dovnitř koupili v Ikee organizéry, které tam pak chceme dát, ale že nezvládneme tu ikeáckou kvalitu kování
tak jestli nám to může udělat podle toho návrhu, jenom kvalitněji. A nebyl s tím problém, má to i takový ikea vzhled.
Lama_z_Lana zas to budeš mít relativně úzký, což je na tohle výhodnější, nebudeš to muset šoupat tak daleko a obcházet z jedný strany skříně na druhou :) taky teda to šoupání není úplně nehlučný, klasický dveře zavřeš i totálně tiše, tohle bude asi vždycky generovat trochu zvuk tou kolejničkou (já bydlím sama, tak je mi to jedno)
Lama_z_Lana no ony se ty posuvny dvere trochu prekryvaji, takze na metr prave nikdy neotevres. mam vestavnou skrin s posuvnymi dvermi ted v najmu, nenavidim ji, ale kdyby tu nebyla tak neni kam dat veci.. no nikdy bych si to takhle nevybrala. je tu vysoky strop a skrin do stropu, potud dobry. nahore mam ty krabice, dobry. ale kdyz jsou tam vedle sebe naknop naskladany, je i problem je vyndat. a samozrejme poradne tam nedosahnu ani ze zidle.
Dík za postřehy! Jsem si to včera rozkreslila s těma posuvnejma dveřma a s nejvyšší pravděpodobností na to kácim. Musela bych s nima udělat mnohem víc kompromisů, než jsem původně myslela.
k nedávné diskusi o sprchových závěsech - věděly jste, že existují sprchové rolety?
Lama_z_Lanajá myslím, že posuvné dveře jsou ideální do delších skříní. Měli jsme v dětství kvůli prostoru skříň se 2 soupačkami a to bylo pro zlost.
Lama_z_LanaTakže jdeš do zavíracích? Já mám s posuvnými dveřmi problém, že je nikdo nezavira, takže i do míst, kde by se nám hodily (třeba za dveře), tak už je nechci, nejhorší je, že už to tak začínám delavat i já...
Karja asi jo. Já budu nejvíc chodit doprostřed ty skříně, kde bude tyč na krátký věci a asi by mě nejvíc štvalo, že s posuvnýmia nebude nikdy celá otevřená.
Lama_z_LanaJá mám teď současne 3 m skříň, 4 posuvné dveře a je fakt, že nemám u sebe jakoby všechno co si chci oblíknout, takže vyberu půlku a musím otevírat druhé dveře pro tričko. Zatím jsem nepřišla na to, jak to uspořádat, aby tam bylo všechno, podle mě to nejde;-). Nebo dát nějak stranou třeba domácí obleceni,jakože mít kalhoty na dvou různých místech, no a to se mi nezdá teda:D:D. Ale kdybych měla jen dvoje dveře, to je, že by se mi otevřel 1,5 tak to by bylo ideální...
Karja podle mě je to dobrý systém na takové ty provozní skříně, kde máš vysavač, úklidové prostředky, kabáty... Nebo kde je to potřeba kvůli místu. Zároveň ten pojezd nějakých pět cm hloubky ubere.
Karja Já jsem teď byla rozčarovaná, když jsem si do ikea skříně dokupovala nové police, že takové ty plastové čuflíky, na které se police pokládají jsou na rozdíl od těch deset let starých co už tam máme, strašně fórové. Se mi jich pár podařilo rozbít při instalaci polic. Tak já už z té možnosti postupného dokupování vychytávek tak nadšená nejsem.
no jo, ikea se snaží furt držet ceny, tak to všechno padá na úkor kvality...je to logické, jinak to ani nejde. Jo, před 25 lety, když jsme zařizovali dětský pokoj, to byla fakt jiná kvalita.
Ale vy jste mi trochu utekli:)
Dávám sem nákres kuchyně, jsem zvědavá, co poradíte, protože IKEA plánovač napsal, zvětšete plochu nebo změňte zadání, zkrátka z něj nic nevypadlo.
Přivod vody a odpady jsou na stěně vlevo.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my