Lama_z_Lana No, kdyby to takhle vysoko nešlo, tak možná místo nástavce nahoře dát dolů šuplíky a dveře začít až nad nimi?
design a architektura
DruI s tím bych měla jeden problém - já ten vnitřek budu mít celý řešený tak, že tam budou tyče na ramínka, já všechno krom pár věcí na doma a na sport věším. Na spodní prádlo a to, co nevěsím, budu mít komodu. Takže mám obavu, že bych ty tyče měla hodně vysoko a nedosáhla na ně. 2 šuplíky tam naplánovaný skrytý.
Lama_z_Lana jo, tady je ta skříň dobře schovaná... možná tím pádem může být i hlubší než klasická, když nebudeš potřebovat ten prostor na otevření dveří... jo a šatní tyče se dělaj i sklopný, jen to asi nebude fungovat přes celou šířku skříně při těch posuvných dveřích ![]()

RoSa tyhle sklopné tyče máme v horní části té zrcadlové skříně. Máme na nich pověšené mimosezóní svrchní oblečení, tj. teď zimní bundy a kabáty, v zimě outdoorové bundy, kožené bundy, saka atd. Jde to sice stáhnout i vyzvednout hladce, ale přece jen je to s oblečením dost těžké a ještě je potřeba dávat pozor, aby se krajní ramínka nevzpříčila a nezůstala trčet ze skříně, takže na každodenní používání bych to zvolila jen v krajním případě.
Já váhám, jestli mám dát do prostoru obýváku závěsná světla...takové to na lanku. Tam kde by to bylo se normálně chodí, třeba sednout na gauc, vyměřila bych to, aby se do toho nezinkl sambo, někdo dvoumetrový už asi jo..Napište mi někdo, že je to kravina a patří tato osvětlení jen nad stůl, ať mi to už nevrta hlavou...
Karja máme v obýváku zavěšené světlo, my projdeme, ale vysoké návštěvy do toho prásknou hlavou pravidelně. ![]()
Lama_z_Lana my to tenkrát měli taky vestavnou, ale chtěli jsme všechny stěny i podlahu. Pak nám ji teda pri rozmontovávání v Praze matláci stěhováci poškodili. Zlomila se ta horní deska. A pak manželovi něco nakecali, že ji nemůžou složit, protože nemají lepidlo, aby přilepili ty dráhy, co v nich jezdí dveře. ![]()
Pinot Noir A neměli jste nějakou nehodu? Počítám že kluci si občas s něčím hážou nebo tak?
Karja my máme závěsné v obýváku. Je to v pohodě, akorát mi občas překáží při cvičení, když zvednu ruce. Do hlavy se ještě nikdo netrefil, to by musel být fakt velký. Záleží, jak máte vysoké stropy.
Karja naše zatím vydrželo i házení
EvaevaHmm, no nám se tam i hodí, je to takový velký prostor, kde neolanuji žádný nábytek do výšky nebo nějaké police, tak se mi to tam hodí. Samba teda asi švihne no
Karja proč? Však to je jedno, co montuje, ne? Nebo je nemá rád?
Karja házení je u nás zakázáno, samozřejmě občas se stane, že něco letí, ale zatím se nic nestalo. Do těch hlav je to vždycky velká prda, ale to světlo je jen jedno, tak se nemůžou scuknout vzájemně.
Lama_z_Lana dej si do horní části polici na krabice na sezonní věci cca 30 - 40 cm pod strop. Tyč pod ně a na tu už dosáhneš. Úplně na spodek doporučuju šuplíky (s dobrým kováním) - ložní prádlo, kabelky... Podle převahy oblečení bych půlku nechala jen s jednou tyčí - kabáty, šaty. Druhou dvě tyče nad sebou - halenky, kalhoty.
Posuvne dveře výška 2,6 m máme léta. Bez problému.
Lama_z_Lana to je výhoda skříně na míru, ze si ji člověk uzpůsobí, jak potřebuje. Mam ji hlubší. Tyče přímo na délku mého oblečení. Jen dva šuplíky dole uprostřed, neb na spodní prádlo mám taky komodu. Nahoře mám dvě police po celé délce, kam dávám sezónní věci.
Obdivuji, že sneses v ložnici zrcadlo. Já to nemám ráda ani v hotelu, mít na skříni velké zrcadlo.
Makara jo, ten vnitřek už mám vyřešenej, tam se max bude trochu hýbat s vrchníma policemi v závislosti na tom, jaký budou ty dveře. Plus teda pokud budou ty posuvný dveře, tak nebude jeden velkej šuplík, ale dva menší, aby šly vůbec otevřít. Já v podstatě vnitřkem kopíruju tu stávající, protože mi to vyhovuje ![]()
Ložní prádlo není problém, to půjde do uložnýho prostoru v posteli. ![]()
Malvin no snesu. Tu skříň jsem kupovala do nájmu z doktorandskýho platů, takže jsem měla dva požadavky - aby byla co největší za co nejmíň peněz, takže zrcadla jsem neřešila ![]()
Teď už ho na dveře nechci, jednak budu mít velký zrcadlo u stolku a už mám jedno velký v chodbě.
EvaevaNemá je rád, on by si představoval všechny takové lehké, nevycnivajici, hned u stropu. Do koupelny jsem koupila takové plastové lowcost, tak to si hodně pochvaloval, že takhle má vypadat světlo...a pak mu prdlo v ruce....
Lama_z_Lanavíš nad čím já přemýšlím, aby mi truhláři tu vestavěnou skřín udělali plně kompatibilní s IKEA...Ja ji nemám od stěny od stěny, takže tam by to teoreticky slo. Protože mi hrozně vyhovuje právě jak se to dá menit, dokupovat různý věci atp. Navíc to bude skříň pro všechny, kvůli dětem tam mám dole třeba věšácky na bundy, šuplíky dost nízko...jakože abych si ji pak mohla měnit dle potřeby a prostě IKEA má těch vychytávek hrozně moc. Ale nevím, zda to půjde, nebo budou ochotný to zohlednit, zatím je to takový point k zamyšlení...
Já myslím, že do většího prostoru, což vy asi máte, to chce nějaké výraznější světlo, buď zavěšené nebo zajímavé přisazené. Zvlášť jestli máte trochu vyšší stropy. Že taková ta obyč nenapadná čočka je dobrá tak k nám do paneláku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my