design a architektura

09. října 2016 22:17
Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:23

Mha zleva doprava urcite, ale drez do rohu nikdy. nebo teda.. kdyz tam bude bydlet vyhradne 1 osoba bez navstev:-)

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:46

Mha My jsou dlouho měli takhle u rohu sporák, pak dřez, pak volnou plochu. ale sousedila se sporákem odkapávací plocha (takže jsem si na ní dala třeba horký hrnec nebo něco co teprve na ten sporák budu dávat) Vařilo se mi tam dobře a ačkoliv byl ten volný prostor dlouhý, normálně jsem vařila jen na tom jednom dílci. Je to asi protim všem zásadám, ale mně to bylo vážně pohodlné a nikdy jsem neměla pocit, že nemám místo, plete se mi něco, nic jsem zašvihala, uklid rychlej. Ted mám k uklidu tak trojnásobnej prostor, jak se můžu roztáhnout. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 09:59

Karja mně dřez v rohu nepřijde až takový problém. V menší kuchyni musíš udělat určité ústupky proti "pravidlům" a zrovna tohle mi přijde v pohodě. Určitě je lepší ucelená pracovní plocha. Co mi přijde extrémně pitomé je dřez v rohu v kuchyni do L.

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:31

Evaeva Jojo, já nad tím asi neumím takhle přemýšlet.  Jen jsem snad 10 let vařila v tom uspořádání co jsempopsala a řekla bych, že jsem vařila i dost. A nikdy jsem se nerozčilovala, že by mi něco vadilo. A dokonce tam hned u sporáku bylo i okno a to bylo příjemný místo digestoře ventilačka. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 10:55

Mha já to mám zleva doprava sporák, linka, dřez , stejně tak v jednom detašovaném bydlišti, v druhém do L, jak to máš na fotce, jen místo dřezu je sporák, dřez opět zcela vpravo a vyhovuje mi to. akorát odkapávač mám doma vlevo od dřezu (to je mírně pitomý, ale nešlo jinak).

jinak teda bych se řídila umístěním vody a odpadu, pokud to nechceš sekat přes celou kuchyň na druhou stranu...

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:00

Karja Evaeva ja mám drez v rohu dokonca v L kuchyni a doteraz som nevedela, že by mi to malo vadiť. Dokonca mi to veľmi vyhovuje. Mám ju takto už 11 rokov ( ako ten čas letí)  a stále sa mi páči. Teda mohla by byť čistejšia

A vyhovuje mi aj digestor a čiernym sklom, aj ten by si zaslúžil viac čistenia 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:13

moora nemusíš nutně sekat, můžeš vést trubky po zdi a schovat pod hlubší desku. Tady to navíc vypadá, že před linkou je dost místa, tak bych to tak udělala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:15

Janulik03 tchýně to tak měla a bylo to k zlosti. Jednak ta skříňka pod tím byla využitá tak z 1/3 a pak teda nešla najednou otevřít myčka a koš a nebo se přes tu otevřenou myčku pohodlně dostat k dřezu.

Online Janulik03
20148 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:40

Evaevataký problém nemam ani jeden. Všetko ide otvoriť, pred umývačka nie je rohu, je o korunku ďalej, vždy v rohovej skrinke mám veci, ktoré potrebujem presne raz za rok. Je to šité na mieru podľa mňa 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 11:47

Janulik03 ano, když si na to dáš pozor, tak to půjde. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 19:26

viktorka_od splavu Karja moora Evaeva

Díky, já mám na to všechno prostor 1.75, takže ta část volný díl nebo linka mi vychází právě ten odkapávač. 

Ještě je tu možnost nechat L a protáhnout to až pod okno. Ale pod oknem je radiátor. Nemáte někdo zkušenost s těmi pruduchy v parapetu, aby topení topilo i zabednene v lince a vše fungovalo? 

49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 19:42

Mha ty pruduchy pod oknem jsem mela, za me fajn, ale byla to ta predsunuta linka, hlubsi deska. a nebylo to jedine topeni v mistnosti.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 19:44

Mha jestli je to panelák nebo novostavba, tak bych se toho nebála. Pokud je v místnosti ještě další topení. Nezapomeň ale, že bude potřeba dostat se ke kohoutu a případně provést odečty, jestli je tam takový ten strojek.

Ta pracovní plocha vychází hodně malá, na nějaké hodně malé vaření. Žádné další přístroje tam moc nedáš... Nešel by ostrůvek?

49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 19:59

Evaeva odecty uz se vetsinou delaji dalkove

Mha ja to teda mela v dome ne byte,  kohout byl proste na max, no jestli by to byl problem, pouvazovala bych o desce bez skrinky, proste otevreny prostor, jestli te nelimituje ukladani ale spis ta pracovni plocha

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 20:11

Mha Jo to topení s průduchem mám já a je to, nevím no. Posuď sama: Tou mřížkou zvrchu padá bordel na radiátor a nejde to jen tak vysát, musím vytáhnout šuflata. Talíře co jsou v té zásuvce, jsou v topné sezoně pořád předehřáté, je to taková gastroskříň. No a prostor mezi parpetem a tou mřížkou, my máme obklad, tak ten je zaprášenej nějak víc, jak zbytek kuchyně. Mám teda ještě průduchy v soklu dole, ale tam to stačí vzít jednou za čas hadrou. Mám tmavěhnědou desku a mřížku taky tmavěhnědou, ale byl problém ji sehnat. Teplo doma mám velký, protože je kuchyň spojená s obývákem a tam jsou radiátory dva.

Offline Makara
3610 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 20:21

Mha ja bych určitě nechala L. Vypadá to, že místem je dost. Nechceš ještě vložit půdorys celé místnosti a co tam ještě chceš. Stůl, kolik židlí/lavici, lednicka...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 20:24

viktorka_od splavu v paneláku bych naopak to topení dala na míň.

Ty odečty máš asi pravdu. Chodila k nám taková babča, ale je fakt, že pár let už asi nechodí. Vůbec mi to nedošlo.

49181 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 20:39

Evaeva jj, pokud to neni treba prizemi tak urcite

Offline RoSa
10092 příspěvků moje polička 01. srpna 2025 20:46

Mha jak zmiňuje viktorka_od splavu , dát desku do L kvůli pracovní ploše, ale v tý části s topením nechat volný prostor bez zadní desky spodních skříněk - můžeš tam dát jen pár polic dřevěných nebo něco jako kovový rošt a na to dát např. hrnce, nemusí to být uplně hluchý nevyužitý prostor

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2025 21:00

Já bych vyšla z toho, kdo tam bude bydlet a jak moc bude vařit.