design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Janulik03
20143 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 15:16

Friga ale boli krásne 

Offline continuity
42691 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 15:22

Friga na  tapetové lepidlo existuje nějaké rozpouštědlo. Dělala jsem to kdysi jen vodou z panelu a byla to strašná práce. 

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 15:34

Janulik03 to byly, ale jsou tam od roku 1998, takze uz ruzne osoupane, vysisovane a s dirama po hrebicich a tak. Navic loznice je muzova a ten tam kupodivu ty koniky nechce . Kdysi to byl pokoj jeho mladsi sestry.

continuity to mame, ale ty tapety maji nejspis nejakou omyvatelnou upravu a to rozpoustedlo se nedostane poradne skrz. Dle navodu jsme tapety rozdrapali spachtli, ale i tak to jde dolu po kousickach. Casem chceme vymenit tapety ci vymalovat i dalsi casti domu, jestli to sundavani tapet pujde stejne blbe, tak si to fakt uzijem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2025 15:43

continuity my na to měli půjčený takový těžký vehikl, ale ani s ním to moc nešlo. Nakonec jsme udělali jen jeden pokoj a zbytek radši zaplatili.

Offline Janulik03
20143 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 15:52

Friga my sme tapety naparovali, tiež inak nešli dolu

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 16:01

My jeste dumame, jestli nevybourat jednu stenu te loznice (oznacena cervene) a loznici nezmensit. Dvere by byly za kominovym telesem. Cerne oznacene jsou soucasne steny. Bile cary jsou otevreny prostor, steny tam nejsou.
Zvetsila by se tim horni chodba na neco jako druhy obyvak. Ted na ty chodbe pod oknem smerem na balkon (na obrazku "parveke")mam pracovni kout, pak podel pricky s pokojem, ktery na obrazku dole, jsou dve kresilka a maly stolek. 

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 16:05

Janulik03 naparovani jsme taky zkouseli, jde to podobne blbe jako tim rozpoustedlem lepidla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2025 16:34

Friga otázka je, co tím zvětšením chodby chcete získat. 

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 17:12

Evaeva Muz tu predsinku pry nepotrebuje a zvetsenim chodby by se ziskalo misto na vetsi posezeni nahore. On je spolecensky a rad si zve navstevy. Ja mam loznici v prizemi vedle obyvaku, takze kdyz si vecer chci jit uz lehnout a muz si chce jeste povidat s navstevou, jdou nahoru, kde jsou ted jen dve kresilka a moje pracovni zidle. Obcas taky nemam na navstevu naladu, tak jsem rada, ze jsou na jinem patre nez ja. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2025 17:15

Friga jestli ten prostor líp využijete (a do ložnice se vše vejde), tak proč ne. Resp. je to správná volba.

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 17:49

Evaeva jediny, co by se potom neveslo, je knihovna, ktera je ted podel te steny na chodbe. Musela by rozdelit na dve casti nebo by se musely probrat knihy a cast z nich dat pryc. 

Offline DruI
5556 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 17:54

Friga Já bych řekla, že to tomu prostoru prospěje, pokud vám to vyhovuje provozně, tak bych s bouráním neváhala. A teda doufám, že jste s tím strháváním tapet nezačali na té stěně, co chcete bourat ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2025 18:04
Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 18:39

DruI tu stenu, kterou mozna chceme bourat, nechame nakonec, pokud ji bourat nebudem :) Pokud ji budem bourat, tak tapetu z ni sundavat nebudem Musim rict, ze to odstranovani tapety nas dost motivuje tu stenu vybourat

Offline Hanna6
94 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 18:49

Friga Pokud je tapeta omyvatelná, pak může být samolepící. V tom případě funguje suché teplo (používám fen), hodně nahřát a zkusit seškrábnout. 

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 06. srpna 2025 18:59

Hanna6 diky za tip, vyzkousime!

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 07. srpna 2025 19:00

Friga 

Co je to "ullakko"?

Jinak asi neporadím anžto se v tom plánku vůbec nevyznám - teď máte tu ložnici do L, a bez dveří (když ta bílá barva je "bez stěn")?

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 07. srpna 2025 20:26

barbucha ullakko je puda. Loznice je do L, dvere ma, snazila jsem je nakreslit :)

Offline barbucha blogger
35621 příspěvků moje polička 07. srpna 2025 20:59

Friga 

Aha

Nakreslený dveře vidim, ale jak píšeš ta bílá barva je bez zdi tak mě to trochu zmátlo Navíc teda, mít druhej obývák hned vedle ložnice? A kde pak budeš mít ten pracovní kout?

Offline Friga
2079 příspěvků moje polička 08. srpna 2025 07:13

barbucha tak ty dvere nemame zazdeny Pracovni kout by zustal tam, kde je ted. My mame v prizemi vedle obyvaku moji loznici, proto ja pak muze s navstevou vyhanim do patra, kdyz uz chci spat.