design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2025 23:16

slniecko mně hrozně vyhovuje bidetová sprška u wc

Offline viktorka_od splavu
49178 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 06:04

Evaeva

ja bidet vlastne nikdy nepochopila, jak to pouzivat, kdyz si nemuzu ten proud nasmerovat kam potrebuju, ta sprska je genialni a nechapu proc neni vsude

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 06:26

viktorka_od splavu ale v klasickým bidetu jde nasměrovat proud vody tam, kam chceš. Nebo jakej bidet myslíš?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 07:07

Tabea no ale nasměruješ a pak použiješ, ne? Sprškou si osprchuješ, co potřebuješ.

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 07:24

Evaevamůžeš směrovat i během toho, co teče voda. Ta myta plocha zas není tak velká, že by se to tím malým pohnutím toho vodotrysku případně poposednutim nevyřešilo. Možná jsem zatím potkala jen blbý spršky, ale bidet mi přijde lepší. V UAE jsou spršky hodně často na veřejných záchodech a je z toho všude nalito. Doma to tim taky neumím tak elegantně, aby všechna voda skočila v záchode. Ale třeba je to jen věc cviku. 

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 07:51

Mha vinyl je určitě fajn, zvlášť a nejen do kuchyně. Taky záleží, jestli lepený nebo plovoucí. Pokud jde o případnou výměnu poškozené lamely, tak u lepeného ji vyměníš snadno strhnutím, u skládaného mají lamely po obvodu zámečky, takže musíš rozebrat z kraje některé části místnosti. Ale jak známo, nejvíc bolí první zářez a většinou je viditelný jen když se k němu ohneš :-)), takže žádnou výměnu pak neřešíš. Ty plovoucí vinyly se dnes už dělají s integrovanými kročejovými podložkami, jsou takové tišší při chůzi. A nepodceňovala bych ani tu dilataci u plovoucí pokládky, přerušit alespoň za soklem kuchyňské linky. I když se většina výrobců dušuje že ne, tak vinyl i lamino umí hezky pracovat a potrhat pnutím i ty zámečky.

Ani PVC by nemusela být špatná volba, dělají se i v šíři 4m, a to by šlo položit bezespárově. Některé třeba imitace kamene nebo betonu nevypadají zle, chce to ale vidět na živo. Já sama, pokud ještě nějaké někdy bude, bych šla v bytě do kombinace dřeva a přírodního linolea.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 08:03
Reakce na mirajo:

KanJa nechapu, co se na WC dalkove ovladaTeda kez by to slo!

​Asi právě ty funkce na wc, vyhřívání prkénka, dávání nahoru/dolů, podsvícení mísy, intenzita splachování, fén na zadní partie....toho je. Spíš si říkám, že když nepůjde elektrika, tak jestli aspoň spláchnu.

49178 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 08:28

Tabea to bude cvikem (oboji) kazdopadne bidet se vsude nevejde ale ta sprska muze byt doslova vsude. tohle arabum zavidim, v emiratech jsem nebyla ale egypt, tunis.. vsude to maj

Offline mirajo
2636 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 08:39

Kan Podsvitit a vyfenovat? To uz se pak nevy...jinde nez doma nebo v Japonsku! Asi mam pozadavky na tuhle cinnost jednodussiAle bidetovou sprchu bych si v praci prala, to jo. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 08:39

viktorka_od splavu Já nechci moc zabihat do technikalii, ale ty si tu spršku musíš držet, ne?  Zatímco u te zabudované  maximálně otočiš páčkou a proudem si určuješ kam chceš vodu, chce to cvik i na ten posed, ale přijde mi to lepší.

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 08:52

Kan

podsvícení mísy! To už ovšem přestává všechna legrace

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:05

Tabea úplně vidím to kouzlo podsvícené, průhledné mísy! S tímhle bys udělalal díru do světa sanitární keramiky.

49178 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:12

Kan no jo, nenapadlo me, ze by to necemu mohlo vadit- ja mam obvykle v tehle fazi volne ruce obe, tak je v klidu muzu pouzit:-)

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:12

Vy na bavíte, už si sadnúť na WC nikdy nebude ako predtým

49178 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:13
Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:15

viktorka_od splavu a v Thajsku na benzínce jsem zažila metrovou zahradní hadici ze zdi vedle mísy - a taky to šlo... bez podsvícení

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:19

viktorka_od splavu No právě, plný ruce práce! :D 

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:43
Reakce na brrr:

Tabea úplně vidím to kouzlo podsvícené, průhledné mísy! S tímhle bys udělalal díru do světa sanitární keramiky.

​takovou můžeš postavit i do obýváku a nemusíš e stydět

Offline Tabea
8020 příspěvků moje polička 14. srpna 2025 09:48

RoSa myslím, že v Thajsku na benzince se zahradní hadicí by to podsvícení neladilo. Tak je pološero spíš výhoda. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. srpna 2025 11:00

Janulik03

Díky všem za tipy