design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
35597 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 14:09

Mně by tedy mnohem víc vadila ta prosklená ložnice než prosklená koupelna. Jestlli mě chce někdo šmírovat jak lezu z vany, dobře mu tak ale ve vitríně bych se nevyspala. Imrvére zatažený závěsy by mě dusily...

Nedávno jsem v tv (jak jsou ty pořady "byt pro milionáře" nebo tak něco) zahlídla myslím kvartýr v NY, obrovskej a celej prosklenej (byť někde ve stodvacátým patře, v dohledu ovšem další věžáky) - ale tam byl prosklenej i celej záchod! Já bych tam nebyla schopná ničeho

Online RoSa
10088 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 14:46

barbucha ten novej barák vedle nás má takhle udělaný to poslední patro - vidim tam přímo z koupelny, z očí do očí, pozoruju je jak rybičky v akvárku!

ad tenhle dům: je to dobrý asi tak do časopisů, v běžnym životě si to nedovedu představit, necítila bych se dobře - tam vypadá nepatřičně i odložená kabelka, špinavej hrnek nebo taška s nákupem...

Offline barbucha blogger
35597 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 15:18

RoSa 

Ale ne, aspoň by to vypadalo trochu zabydleně! Mě moc nebere ani ten obývák otevřenej celej ven - si představ kolik breberek ti tam naleze! O nalítaným smetí ani neuvažuju, to asi uklidí uklízečka...

No jo no, klasika je klasika, říkám jako stará struktůra

Offline Samara
příspěvků moje polička 10. ledna 2026 20:49

Prosim, nevite nekdo kolik ty proskleny steny zabijou rocne ptaku? Vim, ze uklizecka to sebere, ale spocitat by to v clanku mohli, ne? Nebo jsem ten udaj prehledla? 

Offline continuity
42640 příspěvků moje polička 10. ledna 2026 23:14

Samara dnes už jde na to sklo nalepit něco, co člověk nevidí, ale ptáky to odradí. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 15. ledna 2026 22:31

continuity dost pochybuju, ze to tam je nalepene ale dekuji za informaci. Vubec, prosklenych obrovskych sten se naduziva, rekla bych. Videla jsem takhle i nekolik kidi si rozbit nos pri vychodu z budov.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 08:00

Samara Je, to bych chtěla vidět

( a můžu to klidně napsat , protože já bych byla určitě jedním z těch, co naběhnou přímo do skla) 

Online DruI
5550 příspěvků moje polička 16. ledna 2026 09:37

Samantha Pfff, sklo je pro lamy, já jsem teď nedávna narazila čelně do pouliční lampy. Ono se mi to už stalo několikrát v mládí, ale tenkrát jsem se alespoň mohla omlouvat, že jsem lampu přehlédla, protože jsem si četla knížku. Tentokrát jsem ani do telefonu nekoukala a ta lampa se přede mnou zjevila prostě zčista jasna

Offline Torrah
3281 příspěvků moje polička 18. ledna 2026 20:18

DruI já kdysi do jedné lampy takhle narazila ve fakt hlubokém zamyšlení a než jsem stihla zjistit, co se děje, jsem se jí ještě omluvila :D

Online DruI
5550 příspěvků moje polička 18. ledna 2026 20:38

Torrah No, pokud lampa neodpověděla, tak ještě dobrý ;)

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 19:53
Reakce na Torrah:

DruI já kdysi do jedné lampy takhle narazila ve fakt hlubokém zamyšlení a než jsem stihla zjistit, co se děje, jsem se jí ještě omluvila :D

​jezis, promiň, ale

Offline Malenge
4833 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 22:03
Reakce na Torrah:

​jezis, promiň, ale

Online Myrtila
5255 příspěvků moje polička 08. února 2026 05:24

Chtěla bych se zeptat, máte někdo postel z IKEA? Má cenu ji kupovat? Nebo radší jinde?
Přemýšlíme, že bychom zařídili staršímu synovi (5 let) pokojíček - skříň, komody a knihovnu asi pořídíme v Ikee, psací stůl uvidíme (koukáme i po nějakém výškově nastavitelném) a postel nevíme. Zvažujeme i nechat ji udělat od truhláře, klidně z masivu, taky by se tam vzhledově hodila. Teď tam postel máme, ale už je starší a úplně nevyhovuje, takže na novou sice nechvátáme, ale určitě ji budeme měnit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2026 09:42

Myrtila my máme. Syn na ní spal asi tři roky, teď mají palandy, ale postel čeká na svojí příležitost ve sklepě. Byla v pohodě.

Online Myrtila
5255 příspěvků moje polička 08. února 2026 16:08

Evaeva Díky, my bychom to asi měli jako takovou třetí možnost v pořadí, ale je dobrý vědět, že by kdyžtak taky šla. Asi nejspíš necháme nějakou udělat. S těmi postelemi tu tak zápasíme, na jednu stranu je parádní, že tu ten interiér tak jako postupně přebudováváme, jak se nám mění rodinná a pracovní situace, ale důsledkem je i to, že až skončíme, pravděpodobně nám z toho procesu zbudou nějaké postele, a co pak s nima. Už teď tu máme dvě, kterých se pak budem zbavovat, tak ty další se už snažíme trefit napoprvé

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2026 16:55

Myrtila tohle asi není postel, co vydrží celý život (na mojí posteli pořád spí ségra), ale do dospělosti asi jo.

Offline Potrefenáhusa
38663 příspěvků moje polička 13. února 2026 12:17

Myrtila my postel z ikey mame, dvakrát hemnes, zatim spíme na jedny roztažený. Matrace z ikey mi prijdou fakt dobry, takový ty vysoký, mame nejaky tvrdší, nemam jedinou stížnost 

ten hemnes jsme chtěli kvuli možnosti rozložení a ted za ni prodavaj i uloznej prostor na náhradní matraci.

Online Myrtila
5255 příspěvků moje polička 13. února 2026 13:59

Potrefenáhusa Díky taky máme nějaké matrace z Ikey a dobrý, kupovali jsme je k našim na občasné spaní (spím na ní já) a jednu máme doma jako erár pro návštěvy. 

Tu postel zvažujeme 140 cm širokou, teď syn spí taky na takové a prostor na ni máme, tak mu asi dopřejeme rozvalování mladšímu pak asi taky, až přijde čas i na jeho pokojíček. 

Online Sweet Potato
40101 příspěvků moje polička 13. února 2026 14:06

DruI Lampy to dělaj schválně!

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 14. února 2026 12:28

Sweet Potato tak nějak se mi začaly zase překládat všechny texty v aplikacích - a na vlákně, které se jmenovalo Design a architektura (pro mě nyní "navrhnout architekturu") se objevil poslední přispívající "sladká brambora"