design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 19:54
Reakce na Jiná Realita:

TVL ta knihovna stala 70? To se teda dalo utratit normalne, misto to vyhodit z okna, to je dost hrozny teda. Ufff.

Cely je to teda desny, vypada to hrozne levne, plus ten koberec, au au.

ok, bila knihovna, ale to se udelat jinak a ne jak toto 90leta kde jsou videt i ty dirky na police, plys ty PRAKTICKE uzaviratelne regaly, jezis toto me toci, ze lidi za takovou spatnou praci na vsech frontach plati

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 20:26

Mě se náhodu ta samotná knihovna íbí, včetně těch praktických zavřených stříněk. Určité věci nemusí být vidět. Mám na podobný způsob poskládanou knihovnu z Ikey.

Zbytek z bytu se mi moc nelíbí, ty stoly jsou hrozný, ale rozhodně mi stav bytu "před" nepřijde útulný...

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 20:32
Reakce na moninika:

mně se knihovna taky docela líbí. zbytek to ale zabil. "před" je to holé, připravené k úpravě, nijak strašné jen nezařízené, stačilo málo. po je to hnusné, pohovka ohavná

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:09

Mne tá knihovňa pripomína komustickú obývaciu stenu ako sme mali kedysi len v bielom. Gauč a stoly otras

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:35

mne se ta sestava zda vhodne na vsechno jine nez na knihy, vzdyt tam na ne neni poradne misto :D

cela zed zastavena ... a ty knihy, co mam v byte by se tam nevesly.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:38
Reakce na 0zero7:

predvrtane dirky na policich mne osobne vadi ze vsecho nejmin. pokud by tam skutecne byly knihy, tak nejsou vubec videt a kdyz pochybi dva centimetry na vyssi knizky, tak to ma snadne reseni. problem nastane, pokud to jsou police otevrene a myslene na ruzne cetky a krabice. 

49434 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:41
Reakce na continuity:

=Velká kniha o úklidu

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:51

mne knihy v byte nikterak neobtezuji, uz mam vymyslene kam prijdou dalsi dve knihovny. (na rozdil od satni skrine, ktera se mi uz nevejde do bytu zadna).

49434 příspěvků moje polička 15. listopadu 2017 22:54
Reakce na continuity:

mě teda knížky taky neobtěžují, vůbec, krabice a cetky mnohonásobně víc. ale i ty knížky nakonec ubírají životní prostor. těch srdcovek zas tolik nemám

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 07:46

Ja knihy v podstate zrusila, az na dve police tech, bez kterych se fakt neobejdu. Zbytek si pucuju, stahuju na kindle nebo po precteni dam dal. Fakt maloco bych cetla nekolikrat.

49434 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 07:53
Reakce na Lilly_Ku:

presne. nechavam si jen ty co uz mam leta a porad se k nim vracim. jednu dobu fakt hrozilo ze me to zavali a uz to nejak nepotrebuju

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 07:59

My máme kníh celkom dosť, ale v poslednej dobe sa mi nedarí udržat v knižnici poriadok. Stále sú nahádzané všelijako na kope a vyzerá to tak ....ehmmm. malebne.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 08:20

To pro me je interier bez knih uplne nepredstavitelny. Taky mam knihovnu temer pres celou jednu stenu 

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 08:27
Reakce na jinx:

já jsem taky zredukovala. Je ale pravda, že já jsem se třeba díky dvěma velkým knihovnám nikdy nemusela učit literaturu, co kdo napsal, protože bloumáním a vybíráním, co bych si tak přečetla, jsem se to naučila tak nějak sama

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 08:43
Reakce na Potrefenáhusa:

Já bych redukci taky ráda udělala, klidně bych si nechala v knihovně jen věci, u kterých je šance, že se k nim někdy vrátím, ale jaksi nevím, kam s tím zbytkem. Týká se to třeba velké části klasiky, co jsem si kolem dvacítky nadšeně ponakupovala po antikvariátech a i jsem to tenkrát stejně přečetla, ale další kolo už nejspíš dělat nebudu. A že by to  vykupovali nebo brali zadarmo, o tom si moc nedělám iluze, je toho všude fůra.

49434 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 08:47
Reakce na Zina:

ja mam velke stesti ze maminka to vzdycky nekam umisti. jinak taky nevim, vyhodit bych nedokazala. 

Potrefenáhusa no, seznam knih k maturite jsem vyrobila tak, ze jsem sedla ke knihovne a opisovala hrbety, a opisovala, a.. z me to prestalo bavit nebyl jsem jeste v pulce:D

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 09:01
Reakce na Zina:

Já si nechala právě převážně jen klasiku... dětský knihy, encyklopedie apod. jsem odvezla do dětskýho špitálu a zbytek, hlavně asi tunu detektivek jsem odvlekla do místní knihovny. Ve špitále si knihy vzali, ale koukali tak nějak že by chtěli spíš prachy... v knihovně byli zjevně rádi.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 09:45
Reakce na Zina:

mi se pekna knihovna v byte libi, akorat teda ne v tom vlastnim... uz ve starym byte jsem mela pocit, ze ty knihy v podstate jen zbuhdarma lezej v regalech a az na vyjimky se k nim po precteni nevracim.

par krabic jsem nechala pred dverma k rozebrani, zbytek zanesla tady na charitu, kde to predpokladam prodaj.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 09:58
Reakce na Zina:

Redukci jsem dělala před časem a knihy zanesla do veřejné knihovny. Ve své knihovně jsem si ponechala literauru faktu, cestopisy, oblíbené romány a pohádky. Některé romány jsem sice četla jen jednou, ale zaslouží si zůstat a ráda bych si je přečetla někdy znovu. Zbavila jsem se hlavně thrillerů, fantasy a románů, které mne nezaujaly. Od té doby, co mám čtečku, si tento typ literatury "na jedno použití" kupuji do ní. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 10:40

Já bez knihovny být určitě nechci, je je těch knížek  hodně a nevidím úplně smysl v tom mít s nimi obestavenej interiér. Hádám, že už mě nikdo za to, že jsem přečetla např. Annu Kareninu a Potopu, obdivovat nebude, a nejspíš už se do nich znovu nepustím, tak proč je tu skladovat. Zvláš´t když t jsou věci, který má fakt každá knihovna kdybych po nich zase někdy zatoužila. (Mám samozřejmě taky kategorii, který už MOŽNÁ číst nebudu, ale mám k nim vztah, a ty zůstanou. Ale těch zase tolik není)

Nicméně povzbudily jste mě s těmi knihovnami, naše má právě ceduli, že knihy nebere, zkusím kouknout jinde. Plus jsem si říkala, že nějaký stravitelnější a míň hmotný věci, bych mohla odnést do knihobudky, jednu tu máme a onehdy zela prázdnotou :-)