design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Magráta
8142 příspěvků moje polička 05. února 2018 13:59
Reakce na Allania:

Ginevra Je z bazaru, mel by byt 35 let stary, ale nepouzivany. No uvidime, v nejhorsim pujde na chalupu, ale muz schvalil ten muj prasteny napad, tak pujde do loznice. Stal 1500, coz se mi zda skvele. Rada bych neco v tomto stylu a ten koberec se mi k tomu celkem hodi. u

​ta tmavěmodrá barva v ložnici se mi líbí, působí to na mě takovým dramatickým dojmem... já už mám asi půlroku do ložnice koupenou antracitovou

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 05. února 2018 18:57

Asi to řada z vás četla, ale stejně to sem dám :-).

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 05. února 2018 19:18

999 aaaaamen

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 05. února 2018 19:28

Jak se prokaučovala budova Mánesa? Ví o tom někdo víc?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:08

999 

Trefné a smutné.

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:21

mysmat Já bych to podepsala... Jsem citlivá na všechno, co mě obklopuje. Nechápu, jak někomu nevadí žít v bordelu a hnusném prostředí. Bydlela jsem v asi v třinácti bytech a všechny byly krásné a uklizené. První jsem zařídila z věcí, které jsem někde našla. Nevylezu ven, aniž bych byla upravená. Nechodím doma v teplákách. Umím se chovat v jakémkoliv prostředí. Umím stolovat, vím, na co se používá jakýkoliv příbor. Nedokážu si představit, že bych se jako úřednice nebo učitelka v práci přezula do pantoflí. Netrpím slepotou. Každý den vidím kolem sebe spoustu lidí, kteří neumí správně stolovat, představit se... České elity se neumí obléknout, nerozumí umění, chybí jim znalost etikety...

Takže pro mě ten text nevysílá vzkaz, ty za to můžeš...

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:22

domenica Mám stejný názor...

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:30

999 hele jenomze ty se zivis kulturou, ja pocitacovou bezpecnosti a taky mi nekdy vstavaji vlasy hruzou. jenomze to mi jeste nedava pravo vypisovat stloupky jak je tento narod ignorgantsky a pitomy, ze zada prihlasovaci udaje kamkoliv a jeste provozuje internetove bankovnictvi z neaktulizovaneho systemu a pak maji hackeri zne.

co chci rict, ze pokud oznacim narod jako celek za buransky rozhodne v nikom nevzbudim touhu to zmenit, akorat se muzeme s par podobne smyslejicimi potlapkat po zadech jak jsme na tom lepe. vzdelavat verejnost v cemkoliv je dlouha cesta, kde je potreba hodne trpelivosti a zapal. oddobrovolnicila jsem hodne hodin v kdejakych aktivitach a ten efekt je problematicky, ale nikdy bych to takto nenapsala. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:32
Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:37

999 no jak píše continuity , jestli se tím živíš a neustále v tom žiješ, tak prostě nejsi v kůži té učitelky/úřednice. já třeba nevím jak se používá "jakýkoliv" příbor, protože některé jsem nikdy v životě v ruce nedržela. nemám doma jednu stěnu zelenou a druhou oranžovou, ale uplně klidně věřím tomu, že lidi co to tak mají jsou pevně přesvědčeni že to je krásné...

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:37

continuity Já to ale nevnímám jako všeobecné osočení národa, nevidím to tak... Navíc je to jenom sloupek, paní Lindaurová není novinářka... Prostě jen jiný pohled, já bych řekla dost podnětný.

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:48

viktorka_od splavu Sice nevím, jak se živím kulturou, ale to je vedlejší...

Mám pětiletou neteř, která ty příbory rozeznává stejně jako já, prý sjíždí nějakou etiketku na déčku...

Za prvni republiky, když šla rodina v neděli ven, táta měl oblek a máma sváteční šaty. Někde mám fotku, na které je slovenský premiér se státníky okolních států, před kterou se dohodli, že přijdou oblečeni neformálně. To v civilizovaném světě znamená, že si nevezmou kravatu... A on přišel v bermudách, tričku, sandálech a na stůl si vyložil klíče od auta, peněženku a při schůzce telefonoval... Co to je za signál směrem k normálním lidem?

Online RoSa
10226 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:51

999 já to vidím stejně: prostředí utváří postoje

jenom si třeba představte, že bydlíte v takovém prostředí - jakou asi máte náladu? životní postoj? mě by to teda zaručeně zabilo...

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:52

999 já to nevím, píšu "jestli".

jasně, buranství prostě není dobře a nemá to tak být a taky se mi to oškliví. ale prostě není pro každého snadné rozpoznat jak je to správně a řídit se tím. ano, potřebovali bychom příklady. ano, naše "elity" jsou povětšinou burani. no ale fakt nevím, co s tím?

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:59

viktorka_od splavu Takže jsme se vlastně shodly a jsem moc ráda. A když nám chybí příklady v elitách, musí se vytvářet v rodinách. Nejí se z papíru a stoluje se u stolu. Děti vidí rodiče, jak se o sebe starají. Na stůl se může hodit Špačkova Etiketa, dá se číst pořád dokola. Chodí se do galerií na komentované prohlídky a programy pro děti...

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:01

RoSa Ta fotka je fakt smutná...

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:02

RoSa ale teraz troska premyslam co ako ma ta fotka dokazovat. Akoze kto nebyva dizajnovo, nie je dobry a slusne vychovany clovek? Nooooo

Online RoSa
10226 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:07

Janulik03

ne, není řeč o designu - jen o tom, co to prostředí vyzařuje, jakou náladu

je to prostě bez jakékoliv snahy udělat si to hezké, příjemné!

... co vyzařuješ - to přitahuješ