design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 02. března 2018 18:10

Mutziputzi 

Ta Zborovska je super, vubec bych se toho nebala. Ve Zborovsky, jeste o jeden blok bliz k Ujezdu bydlela moje matka - taky jsme se nejdriv desili... ale na tomhle konci tam neni takovej provoz jako u Lidicky, a jak pise domenica, je to u nabrezi, u Petrina/Maly Strany, vsude dobry hospody... je to bezvadnej flek. A byty jsou tam krasny.

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 02. března 2018 18:57

Sweet Potato je to sociolog a mel by se drzet sveho kopyta. jsem u 10 minuty, ale jeste jsem se nedozvedeli, cim podepira teorii ze to za par let praskne. 20 minuta: dan z inputovaneho najemneho . zdanit vlastniky bydleni, kteri nepronajimaji a zvyhodnit pronajimatele - takze potrestat ty, co se sami postaraji o sebe a nebudou viset v duchodu statu na krku. 

chapu, ze ze sociologickeho pohledu je to problem a to velky, ale to k reseni nestaci. 

Irska krize byla spusobena tim, ze firmy tam stavely prilis a za premrstene ceny, to neni situace Prahy a pocitam, ze ani Brna ne. soucasny stav je zpusoben tim, ze ty byty nejsou. zmena muze nastat pokud se zacne vic stavet a/anebo nebute takova poptavka po bydleni ve velkych mestech. co se muze stat, ale treba s vynalezem nejake velice efektivni dopravy (kapsle se nehodi, teleport je v nedohlednu), velkemu uvolneni pracovnich navyku, takze bude prace z domova standard a tim padem lidi muzou bydlet v Kotehulkach 50cm od Prahy a nebude je to stat 3hodiny casu denne. 

jinak jeho horovani za najemne bydleni, to by me zajimalo, kde ten chlap bydli. jeden byt v Praze pronajimame a uz leta je situace takova, ze se to obvykle pronajme do druheho dne. pokud nekdo nemuze do druheho dne na obhlidku, uz nemusi vubec chodit. jestli je toto v jeho ocich bezpecne, tak potes koste. 

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 02. března 2018 19:28

continuity 

Najemni bydleni bude fungovat, az bude a) bytu dostatek a b) rozumny najmy. T.j. v Cechach nikdy 

To neni jako vidim tady ve Svedsku - najemny bydleni tady frci, protoze a) si zazadas (na obci) o najem, zaplatis na rok smesnej poplatek jakoze "za frontu" (v radu desetikorun) a zacnou ti neprodlene chodit nabidky... a b) pronajimat vlastni byt - jak by se leckomu hodilo za nekrestansky penize - je prakticky protizakonny a prisne regulovany. Kazdej si radsi stoupne do fronty na najem od obce (ktera se mu nasledne o ten byt taky stara vcetne malovani, vymeny spotrebicu pac koupelna i kuchyn je od nich rovnou bezebytku vybavena, nutnejch oprav - staci zavolat).

Tak se nedivim, ze - krome milionaru, hypoteky jsou obtizne dostupny - vetsina spokojene bydli v najmu. To ale u nas nehrozi.

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 02. března 2018 19:28

continuity 

No, já tedy pronajímám nejeden a situace mi tedy přijde dost jiná, ty doby, kdy se na jakýkoli byt stály fronty, jsou už dávno dávno pryč. 

Jinak je mi ten pán celkem lhostejný, akorát se to zrovna trefilo do zdejší diskuze.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 03. března 2018 15:52

Pristi tyden budem brousit podlahu v predsini a v obyvaku  a az to dodelame, koupim si za odmenu tohle kreslo od house doctor. uz aby to bylo! 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. března 2018 08:54

lidickam v diskusi se byt moc nelibi, zarizeni je studene a zamenitelne. Predpokladam, ze vsichni bydli podstatne kvalitneji :D

https://bydleni.idnes.cz/penthouse-stresni-byt-smichov-praha-luxusni-byt-terasa-design-interier-1oj-/architektura.aspx?c=A180301_163015_architektura_web

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. března 2018 09:26

jinx Nad tím jsem včera když jsem to četla nevěděla jestli mám zvracet nebo se smát, neskutečný výlevy!

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. března 2018 10:02

Mutziputzi no je to k smichu. Ti lidi si fakt nevidi dal nez na spicku nosu. 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 05. března 2018 11:40

jinx ale tu sedačku maj teda špatně votočenou!!!

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 05. března 2018 11:45

Lilly_Ku křeslo pěkný!

Offline dzizisketa
9025 příspěvků moje polička 05. března 2018 11:45

Potrefenáhusa 

No to teda! Ale to křídlo tam, to je boží!

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. března 2018 12:20

jinx nic pro člověka kterej se bojí výšek teda:-) pro mě nádhera:P

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. března 2018 12:29
Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. března 2018 12:31

Mutziputzi jo, to jsem videla. no muze bych tam stejne nedostala:-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. března 2018 13:22
Reakce na Potrefenáhusa:

jinx ale tu sedačku maj teda špatně votočenou!!!

​jo! ale jinak je to moc pekne 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. března 2018 13:36

Mam akutni potrebu jit prestavet nejakou tovarni halu (dokonce mam i jednu vyhlidnutou) 

(Our food stories) 

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 05. března 2018 13:57

jinx  škoda, že žádnou příhodnou tovární halu nemám po ruce :-))

na tom prvním obrázku bych se teda asi vybodla na digestoř, nebo pořídila nějakou, co nemá takhle ufiklej ten komín

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. března 2018 14:03

Potrefenáhusa no jo, sikovna tovarni hala by se hodila. Ja nam v merku takovou malinkou, takovou uplne akorat, ma cernou fasadu a velika dilkovana okna