Osobně si myslím, že ceny bytů v Praze už výrazně dolů nikdy nepůjdou.
design a architektura
A růst cen - za byt koupený před rokem a půl bych dnes zaplatila minimálně o 2 miliony víc ...
moninika Nikdy?
ice Tak proč by měly? Inflace nízká, mzdy rostou, neni důvod
Mutziputzi a ty jsi přesdvědčená o tom, že to bude už na furt?
ice Nic neni na furt, ale ty cykly nejsou dvouletý, aby mělo smysl "spekulovat", takhle chytrý by byli všichni. Ale jinak jak nás učili v ekonomii, je jedno kolik co stojí, jenom s tim musíš (umět) počítat![]()
ice Myslím, že jestli klesnou, tak jen o málo a pak to zase půjde nahoru. Výrazně už nikdy neklesnou bych řekla.
moninika já bych to "nikdy" omezila horizontem řekněme, deseti let? otázkou je, jestli se do té doby investice vrátí.
viktorka_od splavu Ale oni nemají důvod klesat. V Praze bude pořád hodně zájemců o byty. Viděla jsem to třeba když jsem prodávala i kupovala - množství cizinců mě hodně překvapilo a ti peníze mají...
viktorka_od splavu Do desíti let se ti určitě samozřejmě nevrátí, to by bylo hodně naivní očekávat, ale deset let čekání na relativní pokles v řádu jednotek % se ti nemůže vyplatit ani omylem, leda že umíš investovat aktuálně líp do něčeho jinýho, běžnej smrtelník čekáním jedině ztratí si troufám tvrdit.
Mutziputzi Ale já nemluvím o dvouletým cyklu :D Ale dost už o tom, nerada bych s tebou zabředla do nějakýho duchamornýho flejmování.
ice Já s tebou maximálně, jinak já jsem se již dostatečně pregnantně vyjádřila![]()
Mutziputzi tomu o cekani nerozumim.
kazdopadne ty vis sama nejlip co od toho ocekavas. tak at ti to vyjde.
Ceny bytů v Praze jsou místy až nesmyslné. Nechápu, kdo si koupí byt na Olšanské (dost rušná ulice, tramvaje, auta, poblíž nákladové nádraží Žižkov) za 17 milionů.
Kokoska anebo blbe reseny byt bez uloznych prostor za 6,5 ... to je strasny, na kolika projektech se v roce 2018 vidi naprosto diletantske reseni prostoru. Minimalni rozloha loznice pro dva je 12 metru, tak tady jsou velkorysi
Divala jsem se nedavno na nabidku bytu v rezidenci osadni. Schvalne jsem se pro zajimavost podivala, jak jsou resene za kolik jsou ty typicke investicni 1kk. No uplne pitome a v nakresu tam bylo uplne natvrdo znazornene jednoluzko. To za ctyri míce chces ![]()
Dobu, kdy se dalo investicni 1kk poridit levne bez hypoteky do cca milionu a pul, ktery se relativne kratce kralovsky zhodnotil a nese pravidelne mesicni vynos (pouzitelny treba na financovani jineho bydleni), tu uz jste zaspaly ![]()
tady ten zazrak na zizkove:

A taky si myslim, ze zadny vyrazny propad cen neprijde.
jinx no a tohle je v těch pekelných věžích na nakladovym nádraží? Tam maj mozna z jedny strany peknej výhled,ale nějak to tam na mě působí,ze si člověk musí koukat do postele a do talíře s několika stovkama lidi
jinx 1+kk bych nechtěla, ale i tam se pořád do 2 najdou, jenom teď frčej elektronický dražby, nějakej Gavlas to obšlápnul, a do toho jsem ještě nepronikla, asi se to ale vyplatí. Ovšem včera jsem narazila na něco co mě nadchlo, já vim, Zborovská, ale tohle by me fakt bavilo!
Potrefenáhusa myslim, ze jo, ze to asi je ono. Na druhou stranu taky mam dojem, ze temhle vezakum se rikalo Central Park (hehe)?, tak nevim, zda je toto nejaky jiny projekt, ktery se tam stavi jako dalsi v poradi? nevim. Jen si pamatuju, ze sveho casu bylo kolem toho Central Parku obri halo, neskutecne promo, proste creme de la creme bydleni v praze, bla bla bla... a pak kolem toho bylo halo znova, protoze to vubec neslo do sveta a nejake byty tam koupilo jen par blaznivych rusaku a celkove sel prodej dost ztuha.
mmch vtipne, co nekteri developeri nabizeji pod pojmem "nadstandartdni klientske upravy", treba podlahy, dlazby, dvere... a podminky, ktere to ma. Nevybrala bych si a je skoda dat tam ten zaklad a pak to v podstate rekonstruovat.
Mutziputzi ten je parádní (i když zborovska)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY