Jiná Realita No, nazvat tu dlažbu v koupelně hnusnou, mi přijde trochu moc. Bych chtěla vidět vaši doma, abych si udělala představu
Mně přijde úplně normální, trochu nudná, ale klidně bych v ní žila.
design a architektura
Lilly_Ku no to je mi jasné, ale nemají vůbec žádná pravidla ani šmrnc. nevěřím, že ve stejné cenové relaci se nedá najít i neutrální bytový "hardware", nějaký jednoduchý a čistý, který by se tam unifikovaně montoval. ten typ dveří, co tam mají oni, je tak brutální, že úplně přehlcuje celý byt a podle mě hodně rychle vyjde z módy.
Mutziputzi byt jsem pravda nikdy nekupovala, ale mám za to, že dlažbu, dveře a někdy i linku už dostanete danou?
může si majitel vždycky vybrat?
Jiná Realita Pokud kupuje byt ve výstsvbě, standardy si vybírá sám, tohle je takovej ten typickej low cost v ceně.
moninika naše doma je stokrát hnusnější, nicméně už taky dvacet let čeká na výměnu, je to stará barabizna, kterou toužím rekonstruovat, ale musím ještě šetřit, ne novostavba.
a nemluvila jsem o tom konkrétním bytě, ale obecně o bytech, které vídám buď ve článcích "developer nám všechno zkazil", nebo "pojďte se podívat na ten naprosto dokonalý byt". tam často dlažba navíc bývá psychedelicky položená (nedodržuje se kladení spár, hodně častá chyba).
Jiná Realita Záleží v jaké fázi kupuje. My kupovali třeba ještě v rozestavěném stavu, ale s podlahou, dveřmi a obklady už nešlo hnout. Linku si pak každý dělá sám, musí se pro ně dělat i extra rozvody.
Jiná Realita mne neni jasny proc je kuchyn na tom podiu
Kamaradka koupila byt v dobrem projektu, rozhodne ne nejaka dira kdesi na periferii od ekospolu a co bylo v zakladu, to bylo fakt k smichu. Klientske zmeny sice mozne, ale velmi omezene, navic ani u nich to neprobihalo tak, ze by si ona vybrala cokoliv dle sveho vkusu. Spocivaly v nejake doplnkove nabidce toho developera, ceny premrstene a vyber spatny. Nic jineho se ji prosadit nepodarilo. To je tak nechat je to dostavit, at to zkolauduji a pak zacit rekonstrukci
jinx A to si nemôžeš kúpiť holobyt a potom urobiť podľa svojho?
paktofonika o tom jsem neslysela. zato zazila presne co popisuje jinx. dlazbu si muzete vybrat jakou chcete - tady tuhletu v bile, ruzove nebo zelene
paktofonika některý se prodávaj shell and core, paradoxně obvykle ty lepší a dražší projekty. Nepotřebujou aby si tam namastili kapsu dealem se spřáteleným podlahářem a kuchyňářem bych řekla.
paktofonika Pokud se koupí úplně v počáteční fázi, tak tak možnosti změn jsou, jako třeba spojení více bytů, výběr materiálů, ale bývá to výběr z toho, co mají v nabídce ve vzorkovně - buď zdarma ve standardu nebo za příplatek.
paktofonika nevim, neznam podminky vsech developeru, jen tady ten pripad a prekvapilo me to. Hlavne si proste nedas podlahu, dvere a pod jake chces... a to co jsem v te nabidce jako alternativu jakoze v ramci klientskych uprav videla, bylo fakt nepekne.
viktorka_od splavu jj tak nejak to znelo, kdyz mi to rikala.
Ono pak taky záleží, jak s tím daným prostorem a co máte k dispozici pracujete. Kdybych si to dělala úplně sama, tak také vyberu jiné kachličky a dveře dám bílé. Tak jsem měla dané, že třeba dveře jsou dub a přizpůsobila jsem tomu zařízení, které jsem původně zamýšlela úplně jinak a ve výsledku jsem hodně spokojená a ráda,že nakonec tam ty dubové dveře byly a vychlázelo se z nich...
Ono všechno má něco. Já chtěla starý byt s vysokými stropy a atmosférou, ale nakonec jsem momentálně ve fázi, kdy jsem ráda, že manžel chtěl novostavbu a součástí je čistý využitelný sklep a garáž a nemusím třeba hledat vždycky parkovací místo a v klidu si zajedu do garáže. Ale zas mě pudí něco zařizovat, takže kdo ví, jaký bude další byt ![]()
Já jsem asi slepá, kde vidíte dlažbu?
Pekné, ale tak nejako mi to príde ako apartmán pri mori. A taniere na stene - na to neviem mať nezaujatý názor, keď som bola decko, tak to bolo v každom byte, včítane našeho, každá mama zbierala modranskú keramiku. Plus jedna dve police na džbány a pod. Ešte aj popolník sme mali, hoci u nás nikto nefajčil. Raz-dva razy do roka celé dole a všetko poumývať. Br.
viktorka_od splavu mně taky ne, ale je to oblíbená past v nových bytech. navíc tady je to extra špek - není tam jeden schod, ale dokonce nějaký ještě půlschod. nechápu, jak může toto stavební úřad vůbec dovolit.
paktofonika Já jsem novostavby kupovala dve. Různý devel., stejný podmínky. Pokud včas řekneš tak se dají dělat stavební úpravy jako třeba spojení místností nebo bytů. A buď si vezmeš standard, kde je na výběr z několika dveří, podlah, dlažeb, obkladů. Pokud nechceš standard, můžeš si u nasmlouvaných dodavatelů vybrat co z jejich nabídky chceš. Jeden byt jsem nechala v základu a kvalita použitých materiálů je tristní. U druhý jsem dávala ve všem nadstandard a vybírala masivní podlahy, dveře, obklady na wc a v koupelně a je z toho moc hezký byt. Bohužel nesměla jsem nakupovat u jiných dodavatelů, ale naštěstí nabídka těch nasmlouvaných byla ok.
Sweet Potato když rozklikneš tu galerii

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY