Jestli je to ten co jsem našla (nechci to sem házet), tak ten přechod z terasy do zahrady je jak z pohádky. A samotný byt vypadá fakt zajímavě, úplně to vidím jak to dostat do počátečního stavu (bez nábytku, bíle vymalováno, novou kuchyni...) achjo.
design a architektura
Tady je odkaz. Jako viděla jsem v Olomouci daleko hezčí byty, ale myslím, že se z toho dá s poměrně malou námahou udělat hezké bydlení....a hlavně terasa! zahrada! park! v centru!!! :-) To je prostě deviza, za kterou za pár let budeme platit majlant, myslím. Škoda, že ten co nakonec koupili už je smazaný, to srovnání stojí za to :-(
Linie Ano, to si právě taky myslím...
Jestli je to něco jiného, tak chci odkaz!! :-)
Tak ten je tedy nádherný!!!! Já jsem spíš hledala lepší alternativu k tomu, co našli oni.
Tohle je ale byt ve vile, úplně jiná kategorie, ale pochopitelně má to i své nevýhody :-( Už jen vytápět a udržovat celou nemovitost je náročné, kamarádka vlastnila část vilky hned vedle, takže o tom něco vím. Navíc tohle je byt úplně v přízemí, vidíte i že mají na oknech mříže....a terasa navazuje na zahradu, která je přístupná pro všechny-takže dost záleží na sousedských vztazích. Dřív to byly vilky rodinné, ale teď je tam většinou 4-6 nájemníků. Obvykle by byla cena vyšší, myslím, že ji snižuje právě to přízemní umístění. Do toho bych asi nešla, i když sní se o tom krásně.
Garfie andulka01 Jezis, vy mi davate. Ja jsem uplne homesick tedka. :)
Ja si koupila svuj prvni byt na Špálově ulici, puvodne v prisernem stavu... Ale zachranila jsem parkety aspon v loznici. Bylo to zvysene prizemi, z loznice byl balkon a schody na ulici, takovy zadni vchod :) Myslim, ze rekonstrukci jsem zvladla dobre, milovala jsem to tam, zarputile jsem tam bydlela jeste kdyz jsem pracovala v Brne :) Prodavala jsem ho az v roce 2010 myslim.
To chápu :-) Kamarádka takhle spravovala mezonetový byt po rodičích na Klicperově a prodala ho snad až deset let poté, co se odstěhovala do jiného města. Můj první vlastní byt byl na Komenského hned za Palácem, kupovala jsem ho ještě jako strašnou ratejnu, bez koupelny, s vafkama, olejová malba na zdi, no hrozný. Na chodbě byly v oknemch místo skel přibitý koberce. Moje nejlepší kamarádka se mi později přiznala, že když ho viděla, tak doma plakala :-) prý byl hnusný a smrděl močí :-D ale to já nevnímala. Já viděla čtyřmetrové stropy, dřevěná prkna na podlaze, vnitroblok se starou studnou a štuky na zdi. Mimochodem, nebydlím tam už šest let, ale o prodeji nemůže být řeč!!
Ano, všech nevýhod jsem si vědoma :-)
Olomouc je krásná, objevila jsem ji vlastně teprve nedávno. Moc mě okouzlila.
Ty domy za Palacem jsou nadherne, to je jasne, ze neprodavate! :)
Koupelna v tom mem byte taky nebyla, jen zachod a umyvadlo v kuchyni, wafky tam uz nebyly, jen diry po nich... taky mi rikali, ze jsem dobrodruh :D
Ja uz mam Olomouc strasne z ruky a kdykoli jsem s najemniky musela neco resit, byla kolem toho desna logistika a maminku jsem s tim nechtela otravovat, tak jsem teda prodala. Beskydy miluju, ale mozna se jeste do Olomouce vratim. :)
Jinak dneska jsem narazila:
To se zase libi mne. :)
Ta kuchyn se mi teda napred moc nezdala, ale asi bych si zvykla. :)
Já na Olomouc nedám dopustit, každý, kdo přijede je okouzlený :-) Úplně super je, když vás protáhne někdo místní, který zná různá místa a průchody, které jako náhodný turista prakticky nemáte šanci najít.
LennH Tak ten je parádní!! To sklo v koupelně...to jsem viděla v jednom starém bytě v Brně, posadilo mě to do kolen. Kuchyň bych taky raději jinou, ale tak kdyby nebylo zbytí...![]()
V tom dome na Gregrove bydelela spoluzacka ze zakladky, ta zahrada je super. Dalsi bydlela na Krapkove v jeste starsim dome vedle Flory, taky dobrej. Jsem koukala na tu cenu, za 70m2 v Olomouci, hmmm, asi bych mela omrknout kolik by stal muj byt, pronajimam ho a prodavat nechci, ale clovek nikdy nevi, ze. Mam teda jenom 50m2 ale je to na dobrym miste, hezky orientovany a castecne zrekonstruovany, troufnu si rict, ze vkusne haha.
Ten druhej byt je taky dobrej, je to urcite nekde vedle parku a skoly na Spojencu, super misto.
Ale ze teda jsou oba slusne napraseny tema rekonstrukcema, ach jo. Plastovy okna. Ten druhej slusne naprasena kuchyn. Ale tak to se da vsechno predelat. To me zas desne bavi. Ta koupelna v tom prvnim jako je aspon bila, ale ty rohovy vany, uffff.
Tak ten je BOZI! Ta kompaktni kuchyn... taky bych to resila jinak, je to trochu jak psi cumak, ale jinak cajk.
Vubec tam jsou odkazy na hezky interiery
Chvilku jsem bydlela na Litovelské, pravidelně chodila ke Kuději. Tam na mě působil ten park, člověk jím projde a nějak se uklidní z toho shonu v centru. K Paláci jdu většinou centrem, málokdy parkem, tak je to trochu jinak, ale zase ráda chodím přes hrad a to návrší má své kouzlo. V budoucnu se Olomouce budu muset vzdát, partner žije v Praze, vyrostl v centru na břehu Vltavy, má chaloupku v kraji Oty Pavla... toho já do Olomouce nenastěhuju ani násilím :-), Nevadí mi to, Prahu miluju, u Berounky jsem taky moc ráda, tak to není za vysokou cenu. Ale byt v Olomouci nikdy neprodám
.
jezis vy mi davate s tema bytama :) uz jednou jsem se skoro rozhoupala v olomouci neco koupit, ale nakonec jsem to nedotahla do konce. argumenty proti byly: bydlim v zahranici, musel by se o to nekdo starat plus samozrejme bych si musela vzit uver. takze zavazek. jak vas tak posloucham, tak se nad tim jeste jednou zamyslim. v berline si totiz v dohledne dobe rozhodne nebudu moct nic dovolit.
Moje nejoblíbenější stránky, co se bytů/interiérů týče, jsou (překvapivě
) tyhle: http://www.myscandinavianhome.com/
Jedna z výhod (kromě estetiky samozřejmě) taky je, že při bližším ohledání nakonec laskavý čtenář zjistí, že se to dá i s relativně nízkými náklady... myslím zařízení, ne pořízení bytu ![]()
Ked tak pozerám na ten štýl zariadenia, úplne tam vidím žiť Lion, pardon @jinx.
http://www.myscandinavianhome.com/2016/11/a-swedish-home-in-perfect-harmony.html
Ja jsem vymenila koberec za novy a poskladala police, povesila botnik a polici na lampu. Tady je neco z vysledku, porad to jeste neni dodelany. Ale povedlo se mi koupit super talire a paradni brousenou starou misu s okvovym okrajem a hezky sklenice na vodu. A starou klasickou sklenici do ktere se driv v us davalo mliko, tak mam novou vazu :) 

ten černobílej koberec je naprosto božíííí, ten by se mi hodil... jdu prozkoumat ikeáckej web a zjistit rozměry
máš krásnej byt, moc se mi líbí to množství oken, obrázky... vypadá to hrozně útulně
Wuaaa, dejte mi mekdo tip, jak vysvetlit memu manzelovi, ze kdyz uz budem rekonstruovat predsin, tak to chce z jedny vody nacisto i s podlahou (vzhledem k tomu, ze budem vybouravat i jednu polopricku, bude v dlazbe dira - reseni meho muze - no, na tom bude stat ta skrin a zbytek se zalistuje, ne?!). Navic je podlaha stara, poskrabana a hnusne jednolite hneda! (A skoro stejny dlazky mame i v koupelne, jen jsou leskly, fuj).
Tam chodim furt, teda snazim se nechodit :)
Janulik03 super barvy!! To se mi moc libi, i ten kousek co je videt z kuchyne.
Edge dekuji!! Ja desne rada zarizuju, uz to mam skoro hotovy, tak nevim co pak budu delat teda, kamarad chce pomoct s bytem, tak mozna to. Koupila jsem jeste skrin (ta snad dneska) a chci povesit jeste nejaky veci (nad ty police, skusim a uvidim, zas at toho neni moc) a koupila jsem takovou tu listu na obrazy bilou a dam ji ke dverim do uzsi predsine, aby se na to daly hodit treba klice a tak. Docel ami to prijde prakticky, nekde jsem to videla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY