Potrefenáhusa ted jsme se vratili z Hornbachu a Ikey, na zachodovem prkenku mame sovy (infantilni) vybiral muz (ale rozmerove sedi:D ) a garnyze jsem si musela tvrde vybojovat Ikeacke a tam sedel radsi v aute, nez aby sel mezi ty davy se mnou...Pry je jedno ze v obyvaku jsou cerne se sklenenymi koncovkami, pry do spodniho pokoje muzou byt klidne mosazne (ty puvodni mosazne jsem vyhazovala s velkou radosti)...
design a architektura
Mrakoplas já naštěstí nemusím vybírat nábytek, tam bych taky pohořela. sladit vybavení mi taky moc nejde. výběr podlahových krytin a dveří mi přijde mnohem jednodušší :)
dobrý je se od něčeho odpíchnout. až někdy třeba budeme mít hotovou stavbu, tak do obýváku jsem byla s máti vybírat gauč, shodly jsem se na jednom, pořád se nám líbí, je pěkně žlutý...a najednou je jednodušší, jak už máš ten hlavní solitér, k tomu vybírat jiné věci. už vím, že křeslo by se mi k němu nejvíc líbilo šedé, například.
když už máš jednu věc, která ti přijde "to ono", tak aspoň mně už to pak jde líp. nemusí to být gauč, ale třeba komoda. i když pokud člověk tráví v obýváku dost času, měl by se odpíchnout od gauče, aby byl pohodlný a vyhovoval, a od něj pak odvíjet zbytek.
když máš vybranou podlahu a gauč, už se začnou vylupovat i ostatní barvy v interiéru, třeba barva koberce a postupně se to nabalí.
Koukám, že sis vzala pěkný sousto... jen jsem chtěla podotknout že si můžeš bejt jistá, i když to otec třeba nikdy neřekne a neuzná - že ty změny k lepšímu stoprocentně zaregistruje ![]()
Jiná Realita ha zrovna gauc mam uz vybraty a ak sa podari zachranit parkety, tak podlaha v obyvacke je tiez jasna :) zrovna tuto izbu mam ako tak este poriesenu ale tapem v kupelni, kuchyni, chodbe..nejaku predstavu mam ale tie detaily nie a tie su tu prave dolezite..a podlaha jedna z najtazsich. Ja som sa totiz v súčasnom byte netrafila a uz 5 rokov mi ta podlaha riadne lezie na nervy! Ono to na malom kusku vyzera úplne inak ako na velkej ploche. No, vravim, ze som marna ![]()
Mrakoplas já se nejvíc bojím výběru osvětlení, protože to fakt tápu.
vím, že nechci to, co je teď dost moderní - buď žárovky úplně bez krytu, nebo čiré kryty. líbí se mi, když je nad jídelním stolem a třeba ještě někde v místnosti nad čtecím místem visací lustr, ale nevím, jak budou vysoké stropy. stojací lampu jsem si vybírala do ložnice a nakonec jsem vybrala nějakou, která se mi moc nelíbí, protože mě nic neuchvátilo. výběr světel je prostě moje noční můra.
Jiná Realita tak to juplne chapem, mne je pri svetlach neuspech dopredu jasny, urcite to dopadne ako v minulom byte, ze budem par rokov len so ziarovkami ![]()
A potom konecne kupim stojatu lampu do obyvacky a po pol roku sa mi bude zdat hnusna tak ako ta terajsia ![]()
Jiná Realita Ja ti drzim palce a uz mam teda povolani, ktere bych nikdy nechtela delat - tj. byt vas architekt! To se kluk zapoti, na to bude dlouho vzpominat;-). Tesim se, az nam sem jednou napises, ze je to hotove a skvele.
Jiná Realita Mně se třeba ta moderní "nahá" světla moc líbí, ale přijde mi to hrozně nepraktické a třeba nad jídelní stůl jsem záměrně hledala světlo, které má ze spodu žárovku zakrytou. Je to boj. :-) Držím pěsti, já teď také rekonstruuji jednu nemovitost, navíc na dálku, takže o to hůř a raději to tady ani nekonzultuju, protože si nehodlám komplikovat život dalšími názory :-) Vystačím si sama s tolika styly, které se mi líbí a nevím, jak je sladit-do toho manžel s podobným přístupem....nakonec z toho bude beztak zase něco jako když pejsek s kočičkou vařili dort....
Jiná Realita já mám gauč asi 4 roky a je naprosto strašnej poté, co na něj nastoupila kočička (a to řvu, odhánim, nenechávám ji to kuchat...fakt nevim, kdy to dělá, přes den, když není nikdo doma, je tam zavřeno.....ale stejně z něj leze molitan
mi to v tý ikee nějak zapomněli říct, že se svou vlajkovou loď chystaj po 30 letech ze dne na den ukončit, nakoupila bych potahy do foroty
Garfie tak nějak i podle profilovky bych ale řekla, že se k tobě ten mišmaš hodí ![]()
Garfie Hele, ty pejskokočičí dorty jsou většinou mnohem lepší, než stylová dokonalost, co vypadá jak sakumprásk přestěhovaná ze showroomu.
Potrefenáhusa Sweet Potato Děkuju, jste milé!!! Tak nějak to asi bude, trochu jako přijít do maringotky, ale všichni jsou tu spokojení ![]()
Sweet Potato s takovym tvrzenim bych byla dost opatrna, eklekticky styl se musi sakra umet, teprve pak super
Potrefenáhusa muj taky! Cenu jsem milosrdne radsi zapomnela ![]()
jinx Eklektický styl!! A já že maringotka...
Nejvíc ti s jakýmkoli stylem zamávají děti, to jdou předsevzetí rychle do háje (pokud tedy není stylová čistota naprostá priorita). Pamatuju Vánoce, kdy se mi ani nechtělo zdobit stromeček, jak jsem se vnitřně vzpouzela přinést do prostoru další (barevnou) věc....
Garfie my mame tiez mismas a k tomu ikea. Jednoducho som pozrela na ponuku a rozmery, doma napisala cisla a sklady , vzala jedneho z mladych ludi ktori su u nas peceni vareni s dodavkou a ta tri hodiny sme montovali nabytok. Iba sedacka bola na dlho, lebo som trvala na kozi. Teraz by sme mali dokoncit vrch ako “pansky klub” ( chaaacha) a tam sa nevieme toho cvytit. Vzdy ked tam vyjdeme , vezmeme tago a radsej si zahrame. Syn si tam rozlozil svoje pocitace , 3D tlaciaren a je mi z toho spatne.
Hrozny bordel ![]()
Jo a este zaciatkom februara mi mali montovat nove okna a dvere do zimnrj zahrady. Myslite ze to je? Nieee!!!!
Uz volali a tento tyzden ze budu hotove skla a daju mi zlavu. No ved uvidime, ale asi si tu zlavu urcim sama az zo bude namontovane tak zaplatim ako uznam za vhodne
Janulik03 Tak pokud tam můžete vzít do ruky tágo, už to vlastně JE pánský klub, ne? :-)
Už ti chybí jen kožená sedačka. Můj můž by ti řekl "něco ti tam posvařuju"-to je teď jeho nejobvyklejší odpověď, když začnu uvažovat o nábytku. Dělají si se sousedem (jeden inženýr, druhý lékař-operatér
) svářečský kurz, aby prý se měli na stará kolena čím živit....
Garfie Šiš, to je teď nějaká epidemie, ty svářečské kurzy, u nás se v tom chlapi taky hrozně realizují.
Sweet Potato
jako je to super, ale jakmile dojde na nábytek, nastávají u nás boje!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY