design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 18:20

paktofonika

přesně: než blbě sladěnej odstín (a ten nechytíš!), to radši kontrast - dala bych tam dlažbu

Offline notna
9533 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 18:25

paktofonika Podle mě je sázka do loterie, jak by dopadlo doskládání parket novými. Renovovali jsem parkety v bytě, kde byl cca 1mx1m ve špatném stavu a musely se vyměnit. Podlahář tehdy přeskládával celou podlahu a ty nové parkety zamíchal mezi původní. Nebylo to poznat. Ale stálo to víc než celá podlaha z nových parket.

Teď máme v domě starou prkenou podlahu, kde bylo potřeba vyměnit dvě prkna. Až je to ze stejného druhu dřeva, vzorky moření se na stejno povedly asi na 20. pokus, tak ten rozdíl vidět pořád je.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 19:19

paktofonika Jednou jsme z nouze kombinovali parkety a dlažbu, kolem bývalých kamen byly neopravitelně zničené. Tak se tam přeložily zachovalé a v kuchyňské části je dlažba. Někde v obýváku si to ale představit neumím.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:07

Mne teda taky přijde, ze když to nebude nejakej přechod od kamen, ale jedna místnost dlažba, druhá místnost parkety, tak to bude strašně vidět, asi bych vyměnila podlahu v obou místnostech za novou

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:12

Potrefenáhusa Tak ve dvou místnostech ještě dobrý.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:24

Ja som teda u znamej videla prechod parkety a nova tmavsia drevena (alebo vinyl) podlaha, zrusili priecku medzi kuchyňou a obývačkou a vyzeralo to dost zle, to uz radsej tu dlazbu. Stare parkety v dobrom stave by mi bolo luto vyhodit aj preto, ze by to bola skoda a aj preto, ze nove stoja celkom palku. (Ja som musela sen o novej drevenej  podlahe ozeliet, mame obrovske izby a ta cena by bola neskutocna a s dvomi krpcami neviem kolko by prezila)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:35

paktofonika my teda nemáme parkety, ale dubovou podlahu. Když jsme předělávali kuchyn, tak jsme rozhodli vyměnit dlažbu za dub. Nenašli jsme úplně stejnou šířku prken (v obýváku jsou o centimetr užší, než co se prodává, máme tři rozdílné šířky), takže na sebe prkna nenavazují. Mezi kuchyní a obývákem je jedno prkno (to nejšiřší napříč). V obýváku jsme museli zbrousit a použili stejnou úpravu. Vypadá to dobře, nikdo si toho nevšiml. Leda by to někdo extra zkoumal.

Takže já bych doporučila nějaký rozdělující prvek.

edit: obrázek z pinterestu, asi tak nějak

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:42

MaeGandal tak to je asi nejlepší návrh, co tu padnul!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:48

viktorka_od splavu diky, u nás to vzniklo jako z nouze ctnost, protože nevím, kde majitelé sehnali ty původní prkna, taková šířka se vůbec nevyrábí a já nechtěla ani dlažbu ani beton

paktofonika prej to jde i s parketama

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 20:59

MaeGandal Vypadá to hezky, ale na všech třech obrázcích je zároveň jedna věc, která podle mě přispívá k dobrému vyznění - předěl navazuje na (aspoň částečně) zachované  příčné zdi. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 21:10

MaeGandal Vidíš sakra, na to jsem si vůbec nevzpomněla a přitom jsem to přesně takhle, tím "vmezeřeným" prknem vyřešila sama ve svém prvním bytě!

Isca ale ona to tak asi bude mít i paktofonika, pochopila jsem, že zbourají jednu zeď-právě tu, kde vzniká rozdíl podlah... 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 09. ledna 2020 21:25

No myslím, že keby kuchyňa naväzovala, dalo by sa to vyriešiť keramickými parketami, ale i tak to asi nie je úplne ideálne. Prípadne s tým betónom by sa to dalo skombinovať...No ale ja som chcela také low cost riešenie a nie podlahu za desiatky tisíc :D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 09:29

Ty horní obrázky se mi moc líbí, ale z toho posledního by tomu s OCD ve mně asi hráblo po dvou dnech

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 09:51

Btw přišla mi do EMAILU reklama na palubky. A to jsem to fakt ani negooglila

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 10:21

paktofonika A ten předěl by byl v půlce? Já si to teoreticky představit umím, ale spíš tam, kde je jedna část výrazně menší a aspoň to naznačuje nějakou funkci. Pokud by vedl prostředkem místnosti, tak to asi nebdue dobře vypadat nikdy.

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 10:25

Zina myslim si to stejně

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 12:18

Zina Máš pravdu, prišla som na to, že to musím vidieť najprv naživo než začnem niečo plánovať. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 10. ledna 2020 12:31

paktofonika my meli v obyvaku (33m) parkety, byly sice v dobrem stavu, ale byly tak rozlezle, ze by se to muselo cele preskladat a ani by to nestacilo na cely pokoj. Takze jsme nakonec vsude polozili plovouci dubovou podlahu (hlavne kvuli cene). V hale, koupelne a na wc jsme pri rekonstrukci objevili pod laminatovou plovouckou teraco, ale bylo uz neopravitelne, to me dost mrzi. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 13:22

Tak ďakujem všetkým za rady, ale parkety budú musieť ísť preč, pretože to nesedí ani výškovo :/ Tak ale aspoň v časti bytu sa zachovali. Teraz potrebujem naplánovať kuchyňu, mam na to tak cca 2 dni

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 13:24

paktofonika Sis, co je to za akci kulový blesk?