design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 13:37

Potrefenáhusa Tak vieš, všetko má čas a potom hrrr... A ja o plánovaní kuchýň neviem nič.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:31

paktofonika Ha, to mně by ty 2 dny asi stačily.:) Ale proto, že je naše kuchyně (v pronájmu) tak neprakticky řešená, že mě pokaždý, když v ní jsem napadají skvělý řešení, jak jí komplet předělat. Plánovala bych hned!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:36

Len No aktuálna kuchyňa je úplne na dve veci, ale nerozmýšľala som nad tým, ako by som to spravila pri novej kuchyni, keďže som myslela, že to najbližšie roky nebude aktuálne... Ani neviem akú farbu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:48

paktofonika neyvžádaná rada - kuchyni bych narychlo fakt nedělala. podle mě, pokud ji používáš, je to místnost, kterou je třeba dobře rozmyslet. funkce, úložné prostory...pokud do ní chceš investovat. 

já jsem si třeba i psala, co potřebuju, aby mi tam všecko vešlo, kolik centimetrů čtverečních mi teď zabírají třeba čaje nebo talíře, a jestli mi vejdou do nové plochy, a při tom jsem přišla na pár zádrhelů, které bych pak blbě řešila. až to bude úplně aktuální, budu si i měřit nejvyšší lahve a plechy, aby mi to všecko vešlo, protože do stávající kuchyně hodně věcí nevleze na výšku. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:54

Jiná Realita No tak bez kuchyne byť nemôžem

Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:55

paktofonika Jiná Realita ja jsem to nijak detailne nemerila, moc nadobi nemam. Plechy se mi vejdou do zasuvky pod troubou, mam jen 3. Trouba teda musela byt v dolni casti linky, aby se vsechno veslo. Je dobry si rozmyslet zasuvky vzhledem k pracovni plose, osvetleni linky, pro me byla nova informace, ze privod vody a odpad mycky nemuze byt za ni, ale musi byt ve vedlejsi skrince, to taky ovlivnilo prostorove reseni. A moc se mi osvedcily zasuvky misto dvirkovych skrinek. S leccim mi pomohli v kuchynskem studiu, oni uz maji svoje figle treba jak resit rohove skrinky apod. 

Jen teda zavedeni mycky si vyzadalo prikoupit talire a pribory :) A mycku pokud mozno sirokou 60, v kuchyni "na chalupe" se vesla jen 40 a to je strasne maly.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:56

paktofonika tak ale za dva dny skřínky stejně nebudou, ne? To truhlář i studio na to potřebuje nějakou dobu. Rozhodnout, kde bude dřez, plotna, trouba, lednice kvůli vodě a elektřině by za dva dny šlo. A kde jaká skříňka by šlo rozhodnout snad i trochu později?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 16:57

Kokoska zrovna jsem chtěla napsat, že bych si to šla obhlédnout do kuchyňského studia. Ale i tam je potřeba jít s přesnými požadavky, co člověk chce a co ne. oni alespoň udělají nějaký prvotní návrh, od kterého je možné začít.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:00

paktofonika Tak i bez kuchyně lze chvíli vydržet. A teda, je lepší vydržet měsíc dva bez kuchyně, než si pak deset let nadávat, že to šlo vyřešit mnohem líp. Minimálně tu návštěvu kuchyňského studia absolvujte, ať si prohlédnete vychytávky.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:01

paktofonika no to ne, ale dáš možná hodně peněz za něco, u čeho pak budeš postupně zjišťovat, že to je trochu naprd :(

já jsme si už myslela, že jsem si tu kuchyň vymyslela jako fakt docela pěkně, a pak jsem to poslala architektovi kvůli zbytku domu (neřeší interiéry, jen zdi, dveře, střechu a podobně), a on mi to ještě trochu upravil, a to směrem k mnohem větší praktičnosti. a to jsem si to fakt promýšlela asi týden.

Kokoska já musím, protože jsem kuchyňová, a teď mám hodně věcí všude možně (protože kuchyně je hrozně malá a příšerně nepraktická), ve sklepě, v obýváku...a protože obývák bude výrazně menší, a do sklepa se mi samozřejmě chodit nechce, a ráda bych si pořídila ještě třeba wok nebo něco, tak musím vědět 100%, že to, co tam teď nemám, tam všecko vleze. utěrky, celé příslušenství robota, ideálně třeba i ubrusy a tak. takže jsem si zkusila, kolik skříněk mi vleze na daný prostor a pak si odškrtávala, co bych kam dala, a jestli to na danou plochu vejde.

Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:01

MaeGandal staci hruba predstava, hlavne to rozmisteni kvuli elektrice a vode. Taky vyska pracovni desky a jestli skrinky az ke stropu, z toho se muze odvodit, kolik polic a supliku a jak vysokych, s tim uz kuchynari dokazou v navrhovacim programu pracovat.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:02

paktofonika bez kuchyňské linky jsem byla dva měsíce, s mužem a dvěma dětma a i přes Vánoce:-) akorát od té doby nepeču:D objednala jsem ji teda během jednoho sezení v kuchyňském studiu, ale to už jsem přesně věděla co chci.. protože jsem to předtím už absolvovala dvakrát (v jedné kuchyni - ve dvou, nebo vlastně ve třech etapách, dokupovali a doupravovali jsme ji podle potřeby)

Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:04

Jo a taky jaka digestor, jestli vubec, jestli jen s filtrem nebo takovy ten komin nad sporakem. Ty odtahy taky muzou zabrat misto ve skrinkach, pokud se to neda vest primo do diry ve zdi. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:06

Kokoska tou přesnou představou jsem spíš myslela trouba dole nebo nahoře, mikrovlnka ano/ne, větší plotna než 60cm, místo na robota na lince, vestavný kávovar, velký mrazák atd.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:06

Dobre tak upresním, je to podnájom. Buď kúpi majiteľ kuchyňu podľa seba, alebo podľa návrhu. 

Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:08

paktofonika ja bych asi zmerila prostory, zakreslila vodu a elektriku jak je ted a pripadne nejaky hruby navrh toho, co chci - jake spotrebice, jak umistene, v jake vysce, jestli vestavene nebo volne, a sla bych aspon do dvou kuchynskych studii pro navrh realizace. 

Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:09

MaeGandal jo, to jo

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:09

Kokoska a jakou myčku, a jak to bude s odpadem, jestli koše na tříděný nebo ne, kam budu dávat bioodpad, kam dám chlebník na chleba, kam postavím robota, myslet na dostatek zásuvek pro robota, varnou konvici, mixér, toustovač...kde bude hlavní pracovní plocha.

a hlavně si fakt promyslet osvětlení, protože v mojí stávající kuchyni si nevidím pod ruce :/ což je děs.

Online Kokoska
35152 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:10

paktofonika tak ale majitel zas nemuze cekat, ze mu za 2 dny date kompletni navrh vcetne rozpoctu

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 11. ledna 2020 17:14

Jiná Realita Kokoska Moc tých veci v kuchyni nemáme, gril mam v trúbe pretože nepečieme, a mixer mám na linke, ten neodkladam. Pár hrncov, tanierov, pohárov, príbory a zvyšok sú potraviny. Nemám v kuchyni milión harabúrd. Dôležitá je pre mňa umývačka a to, że chcem asi viac šuflíkov než skriniek plus lepší drez. Doteraz som prežila bez ideálnej kuchyne, keď bude i ta ďalšia nie na 100% idealna prežijem to.