je to teda moc krásný, hlavně ta koupelna!!!!!
ale teda ačkoliv jsem fakt nepraktik a tyle uvahy fakt nemám ráda, tak tady mě hned napadlo, jak se venku zvedne vítr a nafouká mi ten bordel rovnou do postele ![]()
design a architektura
Potrefenáhusa To mas fuk, nekaz si to. Ve tvem to bude o tri metry dal :))
Potřebuji poradit..
Okna je nutné nějak zatemnit. Závěsy? Rolety??
Nenapadá vás, jak to udělat?? Po stranách není moc místa, navíc se to zužuje, takže garnýž, nebo nějakou tyč s kroužky tam asi dát nepůjde.
Vůbec nevím, co s tím. Nenapadá vás, jak to vyřešit?
a druhý dotaz:
Přemýšlím, jak vyřešit chatu barevně. Původně jsem měla v úmyslu modrou a žlutou - evokuje to léto.
Teď spíš přemýšlím, že bych nešla do barev, ale volila režné, béžové, pískové tóny.
Jde o závěsy - aby tam nebylo vidět dovnitř shora, ze stráně, zvenčí - pak budou potřeba nějaké sedáky na židle a lavici, potom později ladící ubrus na jidelní stůl.
Nahoru mám přehoz před dvojitou postel v zelené a krémové (není nutný právě tento)
(Podlaha má zatím první nátěr)

Dadoo bez dalsiho premysleni, jen na prvni cteni, prvni, co mi blesklo hlavou bylo, urcite ne modrou a zlutou! Treba me napadne i neco konktretniho, ale modro zluta by to zabila, to jsem si jista.
Dadoo a k tem oknum pod sikminou. Je to focene trosku ze strany, tak to zkresluje, ale opravdu tam neni po stranach oken dost presah na to, aby se tam umistila treba roleta? Ta okna jsou celkem mala, pocitove mi prijde, ze by to nevyzadovalo kdo vi jaky prostor. Na okne v kuchyni mam taky roletu, je to skvele a presah po stranach neni nijak veliky a vypada to pekne. A da se s jeji pomoci vytvorit v mistnosti prijemne svetlo.
jinx jj, to byl úplně první nápad, dokud nebyl vnitřek hotový. Jak to bylo temné, měla jsem potřebu to nějak rozsvítit. ted už nemám, světlé je to dost a ty barvy by mi přišly už moc..
Když tě napadne, řekni ![]()
Dadoo Já bych se inspirovala spis švédskýma dřevěnýma domama a udělala to světly, bílý
na insta nordingarden napr.
https://instagram.com/nordingarden?igshid=40f5b564vcup
edit:ale koukám, ze taky ztmavila, driv měla hodně bílo
Dadoo rozsvitila bych to treba kytkou v barevne vaze, nejakymi modernimi barevnymi polstari, soliternim kobercem, zajimavym doplnkem nekde na polilci apod. Ale vyhla bych se takovemu tomu upocenemu opakovani dvou tonu, jeste navic zlute a modre (dio mio! :-)). Potrefenáhusa je v tomhle nekonecny zdroj pekne inspirace :-) myslim, ze par modernich prvku by do klasickeho zbytku skvele zapadlo.
no prosim, nez to napisu, Potrefenáhusa uz to sype :-)
jinx toho místa je tam fakt hodně málo. Kdyby se ty závěsy shrnuly ke straně, nejspíš by se tam nevešly.
O roletě jsem přemýšlela taky, ale závěs mi přijde, v romto případě, praktičtější.
Okna jsou na jih, takže v létě - okna dokořán a zatažené závěsy proti slunci. A to by u rolety asi úplně dobře nešlo.
Ale je to otevřené, řešení hledám.
Dadoo Mne by se to libilo v prirodnich barvach a treba tu zlutou bych tam dodala jen v nekolika drobnostech, ale ne jedovatou zlutou, spis takovou zapudrovanou nebo hodne svetlou pastelovou. Moc se mi libi lneny textil z Finska
je fakt takovej chatovej :) (ja sama si chci koupit ten brezovej behoun:))
Dadoo existujú rolety, ale je takové jezdící v lištách nebondruha možnost skládají se jako harmonika. Je dost podstatné jestli to chceš jenom zastínit před Pohledy z vnější nebo udělat i tmu. Barvy, vzhledem k tomu, že jste v přírodě bych volila přírodní teplé odstíny. Pokud nechceš jenom řeznou nebo béžovou ( béžovou máme na chatě dlouho a porad je to v pohodě.) tak bych šla spíš do zelene ( nejedovaté, svetlejsi). Podívej se barevnou pro podzimní typ.
Dadoo jj, na zavesy je tam mista asi malo, roleta by sla, ale zavazela by pri uplne otevrenem oknu. A musi to byt primo zavesy? ty jsou takove tezke a zaberou spoustu mista po stranach, kdyz se odhrnou. Nestacilo by neco odlehcenejsiho, co ale zaroven zabrani tomu, aby bylo vecer videt dovnitr? nebo max. jen nejake nekonkretni obrysy? takovy lehci material by se tam mohl vlezt. Ale zase uplne neochrani proti slunci. Zalezi jak moc to potrebujete odstinit. V tom naprosto miluju tu roletu, protoze ja jsem svetloplacha a slunce v byte je ma smrt. Roleta v tomhle nema konkurenci.
Tak teď to čtu, že rolety ne kvůli větrání.
razorblade zenska, jdi s tim terve nekam, sotva na to trochu pozapomenu, tak ... :-)
jinx Ja ted zarizuju byt, tak jsem tam pecena varena a mela jsem pocit, ze v tom nechci byt sama, tak sorry :D
jinx Potrefenáhusa Modrá a žlutá je definitivně zavrhnuta, ted už ani náhodou. (to byla ta má iracionální fascinace žlutou
)
Ten severský styl je přesný. Ted nechápu, jak mě ta modrá/žluté vůbec mohla napadnout. Vždyt já barvy v interiéru moc nemusím.
Jj, bude to ta krémová/béžová/smetanová.
Jednoduché, čisté. Ted, s tou podlahou, už se tam ty barvy nehodí. Bylo by to moc. Dík ![]()

razorblade V tom terve maj bozi veci
razorblade tak si tam neco hezkeho kup a ja si sednu na ruce :-)
Dadoo možná bycse vám tam na závěsy vešlo takový to lanko z ikey, jestli ho ještě delaj? Ale nesnese moc těžkou látku

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY