design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 21. února 2017 09:17

Když se vrátím k těm Trumpům a Mojsejevům a Babišům, ono to bylo vždycky. Mně moc překvapila vila Stiassni, která je zvenčí úžasně puristická, ale když se vleze dovnitř - jen jsem polkla. Vysvětlení bylo nasnadě - paní Stiassni se ale vůbec nelíbil styl, kterým architekt Ernst Wiesner chtěl zařídit vnitřek budovy. Takže vše puristické pryč a lovecký zámeček dovnitř. Co zůstalo opravdu nadčasové a funkcionalistické, je část pro služebnictvo, tam to bylo paní domu jedno, že to "mají ošklivé". Dopručuji návštěvu, stojí to za to. A když před tím prohlédnete vilu Tugendhat, tak ve vás hodně hrkne, když vlezete do Stiassni. Já si připadala jak ve zlém snu. Co tam ale mají opravdu nádherné, jsou původní koupelny (část jich byla později přestavěna a použit byl kubánský mramor, ty nemyslím). Ty původní jsou... ách... Pokud neznáte, hodím sem pár fotek

vila zvenčí

jeden z pokojů - salónek

původní koupelna pána domu (samozřejmě měli každý svou, pán, paní i dcera)

Tož tak.

Uložit

Uložit

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:00

"co říkáte na tenhle domek?"

Domek je fajn, dobře by se v něm asi bydlelo - ale s úplně jiným zařízením, to stávající se mi vůbec nelíbí. Ani to, jak/kde je umístěný, ani jeho styl.

Moc moderny najednou!... a ta všudypřítomná fialová by mě zabila.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:08
Reakce na jinx:

dost_bot  odpověd má dvě slova - James Reginato, to je skutecny a nefalsovany high class. 

Reginato se evidentně zhlídnul v Alžbětině obýváku - doma to má velmi podobný!

http://www.newyorksocialdiary.com/the-way-they-live/2016/james-reginato

Velmi ekletické  Ale mně se to líbí, jsou to prostě prostory, kde někdo bydlí... kde je někomu zjevně dobře. A bez nějakejch velkejch zhůvěřilostí, bez nějaký honby za buď co nejdražším nebo nejstylovějším a nejmodernějším kouskem.

Je to takovej lidskej prostor... ta inspirace starými sídly je roztomilá. Tu jeho knížku bych si docela ráda prohlídla.

Online viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:28
Reakce na barbucha:

chachaa jsem si hned predstavila ze za tim obrazem co stoji pred krbem je taky schovanej primotop:-))

49427 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:31
Reakce na barbucha:

jo, zarizeni vubec neresim, to je takovy nesourody provizorium jak nejaky zbytky z panelakovyho bytu (vcetne tech barvicek:-)

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:45

já nevim, mě to nějak neoslovuje. A zas je to tak blbě vyfocený nějakým rybím okem, že mi to přijde spíš jako vizualizace a vůbec nevím, jak to vlastně vypadá.

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:47
Reakce na barbucha:

přesně tajkhle se bojim, že bude vypadat muj kritizovanej ušák rozdrbanej od kočky a zakrytej elastickým návlekem, když na něj nechám ušít potah. (Čalounit s tou bestií by byly vyhozený prachy)

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:51

já chci tohle :-D

49427 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:51
Reakce na Potrefenáhusa:

mam dojem ze normalni fotky uz tam vubec nedavaji:-( no ja stejne nejvic studovala pudorys:-)

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:52

možná je to nějaká moje vada, ale já na takhle zdeformovaných fotkách vůbec nic nevidím :-(

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:55
Reakce na Potrefenáhusa:

No a co. Určitě se v tom ušáku pořád dobře sedí!

49427 příspěvků moje polička 21. února 2017 10:58
Reakce na Potrefenáhusa:

moc pekny. to je ale jina dispozice, pro rodinu s drobotinou. nase klacky na stejnym patre (a ve spolecne koupelne:-O nechces;-))

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:02
Reakce na barbucha:

no v tom mým taky, jen je strašně hnusnej :-D Teda ten jeho neni tak hnusnej jak ten muj, každopádně je to taky minimálně dvoutisícová, spíš dražší) investice a moc bych si nepomohla.

Já jsem z toho důvodu nechtěla ikeovou sedačku ektorp, která se mi jevila velmi pohodlná, ale po krátkém užívání u všech naprosto rozválená a neupravitelná.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:02
Reakce na Potrefenáhusa:

Rozdrbanej ušák neřešte, ve anglické vyšší společnosti jsou jeté věci včetně rozdrbaných potahů v kurzu. Byli jsme se podívat v pár šlechtických sídlech, ve kterých rodina pořád bydlí ( i když třeba jen pár měsíců v roce ), trochu jsme se pozastavili na stavem některých kusů nábytku a bylo nám řečeno, že má být vidět, že je to staré. Ale třeba se takhle jen snaží zamluvit, že nemají na vylepšení dost peněz...  

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:02

možná několik domečků na větším pozemku? :-D

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:06
Reakce na Emerald:

no z mýho přes sto let starýho ušáku lezou péra a žíně, protože micáček, že. Navrch bylo to křeslo přečalouněný někdy v 80. letech, takže jsou na něm takový hnusný hnědý kytky. Ono to jde opravit a to křeslo je tak senzační a pohodlný, že to rozhodně stojí za to, ale to bych ho musela schovat. Takže na něm mám takovej ošklivej natahovací přehoz, kterej je mu malej a furt si říkám, že by to spravil nějakej pratelnej látkovej potah ze silnějšího plátna, ale když to vidím na těch fotkách, tak právě nevím

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:10
Reakce na Potrefenáhusa:

Až bude potah z plátna správně umolousanej a zvalchovanej, tak bude konečně in.  

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:13
Reakce na Emerald:

což bude u nás tak po týdnu :-D

49427 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:15
Reakce na Potrefenáhusa:

možná několik domečků na větším pozemku? :-D

ale to ne, furt couraj pro neco na zub a nanosili by:-))

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 21. února 2017 11:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Skvělá vyhlídka, někdo na to musí čekat roky...