design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:01
Reakce na Emerald:

Rozdrbanej ušák neřešte, ve anglické vyšší společnosti jsou jeté věci včetně rozdrbaných potahů v kurzu. Byli jsme se podívat v pár šlechtických sídlech, ve kterých rodina pořád bydlí ( i když třeba jen pár měsíců v roce ), trochu jsme se pozastavili na stavem některých kusů nábytku a bylo nám řečeno, že má být vidět, že je to staré. Ale třeba se takhle jen snaží zamluvit, že nemají na vylepšení dost peněz...  

Kdepak, to je typicky anglickej/britskej obyčej. Ty nevíš, že správný gentleman dá nový oblek nejdřív obnosit svému komorníkovi?  Fungl nové věci jsou přece tak vulgární...

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:06
Reakce na barbucha:

Pokud bych soudila podle vzhledu těch křesel, tak by komorník sako musel nosit nepřetržitě několik let, až by se mu začaly klubat rukávy. To už by byl lord možná pod drnem.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 21. února 2017 12:12
Reakce na Emerald:

Pod drnem - to vůbec nevadí, kvalitní oblek vydrží několik generací!

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 21. února 2017 13:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Mne sa ten tvoj ušiak páči aj s tým poťahom. Ladí ku kočke. A keby si ho dala potiahnuť, tak asi už bude ako nové kreslo. 

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 21. února 2017 18:43
Reakce na Potrefenáhusa:

Cha, přijď se podívat na náš ušák. Čekám, kdy z něj vyleze nějaká nová forma živé hmoty. Už od loňského jara je na cestě k čalouníkovi, tedy skoro

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 21. února 2017 19:12
Reakce na Sweet Potato:

zřejmě se tedy možná dočkáte, že tam dojde sám, ne? supr, šetříš si práci:-))

btw na tamtom baráčku se mi ještě z hlediska dispozice líbí ta pracovna jako součást obyváku s možností oddělení, protože ty zastrčené uplně v jiné části domu mi připadají dobré tak pro někoho, kdo si zve klienty domů. pokud někdo pracuje tak nějak průběžně furt, mezitím kouká na televizi, chvíli vaří, pak poradí dítěti s úlohama... a nanejvýš se za ním jednou za čas staví kolega (=dá se zatáhnou dveře), tak ideál 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 25. února 2017 18:22

narazila jsem na celkem zajimave kvetinace. Libi se mi design a navic, je to sikovny zpusob, jak umistit neco jedovateho mimo dosah meho kociciho dua (taky co pro kocky neni jedovate, ze ano ) Fajn je, ze je to ceska znacka. 

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 27. února 2017 09:31
Reakce na jinx:

To se mi taky líbí. Co je to prosím za firmu?

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. února 2017 10:55

Nez bych na mobilu vkladala link (ufff), tak to radeji vypisu-firma beline, stojan frustum. 

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 27. února 2017 13:17
Reakce na jinx:

Díky :-)

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:15
Reakce na jinx:

První myšlenka, co kočce zabrání v tom tam prostě vyskočit a květinu porazit ? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:18
Reakce na JankaM:

No jo, ale to bych s takovym pristupem mohla zit mezi holyma stenama. A tak ztrestene snad (uz) nejsou. 

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:29
Reakce na jinx:

Vím, vaše duo má asijskou noblesu  

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:36
Reakce na JankaM:

No, cumacky maji sice trosku exoticke, ale jinak bych je moc neprecenovala, je to zver 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. února 2017 16:39

Spis jsem to myslela, ze uz jim bude ted na jare pet let a konecne se snad trosku zklidnily a nejsou to ti dva blaznivi kocici pubertaci  ale zrat slusne, to se snad nenauci nikdy, stena u jejich misek vecne oprskana kousky kapsicky a granuli... v novemtam na ten kousek snad dam omyvatelnou barvu 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 27. února 2017 17:44
Reakce na jinx:

Já už jsem tohle řešila na pekle, ne kvůli prskání u jídla, ale kvůli oválený zdi od psů. Vyzkoušeli jsme jako takový východisko z nouze omyvatelnou tapetu, což se moc to neosvědčilo, někdo mi ale poradil nechat na zeď přišroubovat za ty pelechy nějaký tvrzený sklo a to by možná šlo. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. února 2017 21:07
Reakce na Zina:

Mně se osvědčilo vymalovat inkriminované partie zdi jinou barvou a co půl roku ten kousek přemalovat. Nezabere to ani hodinu včetně vymaskování stěny a umytí válečku.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 28. února 2017 14:51
Reakce na Krehutka:

ja jsem to resila v kuchyni, za linkou, protoze nemam horni skrinky, takze sklo a podobne varianty jsem nevedela, jak/kde ukoncit, nakonec tam mam omyvatelnou barvu, bilou, stejne jako vymalovani a je to videt jen pod umelym osvetlem a bocnim uhlem, neni to takova ten umely lak, co byval na chodbach cinzaku

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. února 2017 15:33
Reakce na baltik:

Místo dlaždiček? A vydrží ta barva pravidelné umývání?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. února 2017 15:54

Nemáte někdo zkušenosti s litou podlahou? Budu rekonstruovat podlahy a chtěla jsem něco podobného jako na fotce, v matném provedení. Naivně jsem si myslela, že stačí podlahu vyrovnat, izolovat a vylít, ale pak jsem se dočetla, že anhydrit ani cement nejsou finální vrstvou a je na to potřeba ještě další epoxidovou vrstvu (samozřejmě nejdražší položka). Nevíte jestli se dá cement (anhydrit) nějak povrchově upravit, aby byl použitelný při běžném zatížení domácnosti?