design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. února 2017 11:34

u toho výhledu mě zaujalo, že by si někdo psací stůl dal takhle do rohu zády k oknům... to je tam jen na parádu/ focení, ten stůl, ne?

Ten psací stůl je umístěnej dobře, má přece světlo z levý strany (tady pro jistotu i z pravý ). Je to lepší, než když sedíš proti oknu - a při práci ti pere sluníčko do obličeje, to toho moc nevidíš, ne?

I když, to je vlastně klasický správný umístění ještě z doby, kdy nebyly počítače/noťasy, teď s těma monitorama je to asi naopak kontraproduktivní... ale co my víme, třeba u Trumpů píšou dopisy ručně 

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 19. února 2017 11:53
Reakce na barbucha:

tak áno, to je praktický dosah toho, nájsť toho šľachtického predka...

No s tým nevkusom, jasné, ale nevkus sa môže prejaviť veľmi rôznymi spôsobmi, ale tento je istým spôsobom charakteristický...

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. února 2017 12:26
Reakce na slniecko:

Jo, charakteristický pro ty noveau riches. Mimochodem, kdysi jsem zahlídla i obýváček u Babišů - no prakticky úplně to samý! 

Zajímalo by mě, jakej vztah je mezi tím, jak kdo přišel k penězům a jak si potom zařídil rezidenci. Mám pocit, že tam nějaká souvislost je  Trump, spekulant a hochštapler... Mojsejovci jen obyčejný hochštapleři... no a o Babišovi škoda mluvit. Určitě by se našlo ještě takovejch dost, třeba v Rusku...

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 19. února 2017 13:54

Zaplatí si za výhled a pak je to vlastně ani nezajímá, ale mají prestižní adresu. 

PS: Zdá se mi to, nebo má ten stůl šuplíky z druhé strany? Nebo je má z obou stran? 

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 19. února 2017 17:52

Co tu padlo o Trumpovic/Babišovic/mojsejovic atd stylu, je všechno pravda.

Ale inspirovalo mě to k úvahám, jak by si vlastně měl zařídit byt člověk, který nemá rád  mminimalismus a pod. směr, má peníze, a potřebuje/chce mít reprezentativní bydlení.

Vlastně když člověk přemýšlí o eleganci, tak ta je vždycky strohá... Nebo nemusí být?

Online viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:02
Reakce na dost_bot:

na mp dávala myslím mylady nějaké interiéry, které byly spíš "klasické", ale žádný ludvík, tak třeba něco podobného?

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:08
Reakce na dost_bot:

Mně se třeba hrozně líbí kombinace bílé a světlého dřeva plus doplňky v nějaké hřejivé barvě, třeba krémové, hezké žluté, pěkné béžové... Nedávno sem Potrefenáhusa dávala fotku takové prosluněné dřevěné bílé kuchyně, od té doby o ní sním

Moc neumím hledat fotky a není to úplně přesně to, co mám na mysli, ale třeba tohle se mi nezdá kýčovité ani studené a minimalistické.

Ale asi to teda není ten reprezentativní obývák, kam se dá pozvat na návštěvu královna Alžběta.

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:10
Reakce na žluťásek:

Já právě přemýšlím o bydlení, kam "královna Alžběta občas zajde" :-)

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:17
Reakce na dost_bot:

Oukej, tak to jsem mimo. Moc bavlny, slaměných koníčků a lučního kvítí

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:19
Reakce na žluťásek:

I když kdo ví, jak to ve skutečnosti má Alžběta se slaměnými koníky :-)

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:22
Reakce na dost_bot:

Jo, třeba už jí ty křišťálové lustry lezou na nervy a sní o tom, bydlet v ikea garsonce sama bez obtěžujícího personálu

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 19. února 2017 18:28
Reakce na dost_bot:

Co tu padlo o Trumpovic/Babišovic/mojsejovic atd stylu, je všechno pravda.

Ale inspirovalo mě to k úvahám, jak by si vlastně měl zařídit byt člověk, který nemá rád  mminimalismus a pod. směr, má peníze, a potřebuje/chce mít reprezentativní bydlení.

Vlastně když člověk přemýšlí o eleganci, tak ta je vždycky strohá... Nebo nemusí být?

Myslím, že na to existuje jedna kouzelná formulka, kterou si zadáte do Googlu, a to "paris chic apartment". Myslím, že některé ty obrázky by mohly splňovat to, co hledáte. Aspoň tedy za mě je to elegantní velmi:-)

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 19. února 2017 19:56
Reakce na dost_bot:

Já právě přemýšlím o bydlení, kam "královna Alžběta občas zajde" :-)

Mě docela rozveselilo, že se soukromý obývák královny Alžběty (zde na jejím oblíbeným Balmoralu) příliš neliší od obýváků našich babiček 

Spousta krámů (včetně psích pelechů), nábytek co dům dal: křesla, závěsy, koberec - všechno jinej vzor, každej pes jiná ves... radiátor v krbu... prakticky trošku bordýlek 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 20. února 2017 10:10
Reakce na barbucha:

nééééé ten přímotop v krbu 

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 20. února 2017 20:09
Reakce na barbucha:

Taková "vetešárna" ! Skvělé.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 20. února 2017 20:45
Reakce na dost_bot:

Ja si pod tim predstavim neco jak treba byt Valentina co ma v NY. Sice kvalitni kusy atd a krasny umeni (to bych brala teda), ale vseho porad prilis (na muj vkus). nedavam to jako priklad, co se mi libi, spis, ze mi to prijde jjide - lepsi nez trump a spol.

http://www.vanityfair.com/culture/2010/08/valentino-interior-201008

Online viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 20. února 2017 21:22
Reakce na barbucha:

vetešárna je dobrá, přímotop strašlivej akorát ten koberec, au, ten mi připadá jako deka rozložená na zemi:-P

no a na jinou notu, co říkáte na tenhle domek? taková obyčejná praktická stavba pro rodinu s většíma dětma? mně momentálně připadá ideální - asi by se měl člověk stěhovat co deset let, aby to bylo pořád vyhovující:-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. února 2017 21:28

dost_bot  odpověd má dvě slova - James Reginato, to je skutecny a nefalsovany high class. 

Online Dadoo
11711 příspěvků moje polička 20. února 2017 21:49

To je pěkný! Volný, vzdušný, neokázalý, pohodový. Tam bych bydlet mohla :-)

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 20. února 2017 23:11
Reakce na jinx:

dost_bot  odpověd má dvě slova - James Reginato, to je skutecny a nefalsovany high class. 

Presne ten styl jsem myslela. Nemohla jsem si vzpomenou na jeho prijmeni. Neco je teda masakr, ale zas treba ten display s barevnym klem co je v Architectural digest je dobra uchylarna. To se mi libi.

Ten apartment co delal Daphne Guiness tez.