betsey To je fakt. Myslím, že v reálu to na denním světle vypadá pěkně.
design a architektura
betsey Té garnýže jsem si ani nevšimla, ale vždyť to si pak nemůžeš ani zatáhnout naplno ne? Ale to by asi nedelate, když máte žaluzie. Hele to je fakt divný, já bych mu to objednala v IKEA a dala předělat;-). Ten regál je fakt pěknej, odkud je?
Já jsem teď byla na stavbě snad poprvé a jsem trochu zaskočená velikosti oken. My máme celkem dost velká okna a zrovna na sever, jsou to poměrně široká francouzská okna, docela se bojím, aby tam nebyla zima, protože dva pokoje jsou přímo na sever, tam fakt zasvítí možná trochu večer v létě, a obývák to má tak řešeno na severozápad. Ale říkám si, že zima lezla doma dřív hlavně těmi neprilehajicimi ramy a že ta dnesni okna s trojsklem jsou už asi v pohode.
Karja nová okna budou těsnit dobře. Samozřejmě izolují míň než zeď, ale nemyslím si, že bys to poznala, protahovat jimi určitě nebude.
Evaeva No já doufám, že by na to ten projektant třeba upozornil. Asi se třeba víc protopi, ale pocitově to snad nebude znát.
Karja to bych se nebála. Možná kvůli pocitu přidáš závěsy, ale to myslím kvůli optickému zateplení, ne jako funkční věc.
Karja my s tymi závesmi vôbec nehýbeme, odostierame a zastierame iba žalúzie. Ja som chcela pôvodne kolajnicovy systém namiesto garniz, ale vysvetľoval mi čosi s roxormi, a čosi mal problém aj s jednou dlhou garnizou, už ani neviem co, ale toto ma fakt neruší, som rada, že to vôbec je, čo mi fakt vadí, je ten koberec
Karja a regál je z Lutz (ci XXXlutz)
Karja určitě tam zima oknama nebude, spíš počítej s tím, že tam kde v nových dobře izolovaných domech během roku hodně svítí slunce, nemusí se skoro topit, barák se rozehřeje a nevychladne. vy budete prostě topit dokud bude venku chladno.
edit ještě mě napadá, jestli s tím teda ten projektant počítal, jestli máte dobře vymyšlený radiátory. jak je to řešený kolem těch fr. oken? nebo budete mít podlahovku? prostě aby to bylo spočítaný vzhledem k té severní straně..
betsey Aha,díky za tip;-)
viktorka_od splavu Jj, s tím jsme počítali, kamarádka naproti nás má dřevostavbu s temahle obrovskejma oknama na jih a netopí ani v zimě! Normálně až k večeru a to je celej den doma. Ale my jsme to tak mít nemohli, měli bychom všechna ta okna a zahradu k silnici, kde furt někdo trajda. Bohužel je to vždycky nějaká volba. Ale i na jih a východ jsou okna, ale už takové té klasické velikosti.
Karja já mám rozhicovaný topení ráda
(ideálně k tomu otevřený okno:-P
viktorka_od splavu Tohle bude v podlaze, to nebude vono!
(těžce závidím, mně všude zavazí radiátor, kór jak máme malý prostory)
viktorka_od splavu No upřímně, sambo něco posral a jako řešení z toho vyslo, že to podlahový topení asi nebude. Jako normálně jsem z toho byla celej den úplně přepadla, až slzicka ukápla, a to jsou mi tyhle věci celkově jedno. No naštěstí to nějak vymysleli opravit, sice se to ještě nerealizovalo, ale varianta že by to nešlo se moc nepřipousti. No od té doby ho moc neposloucham, když říká, že něco nejde nebo tak, zbytecnej stres, vždycky řeknu, že se to dá určitě nějak vymyslet a nechám ho o tom premejslet:-D
Karja jasněže všechno de:-) vony třeba ty francouzský okna bez podlahovky jsou dost nešikovný, buď takovej ten radiátor pod tím což uplně nesnášim a nebo jak máme my podél na zdi, to je naprd. dneska je tolik super technických vychytávek, že vyřešíš cokoliv (akorát někdy to přijde dost draho:-(
Fr. oknama vám nepotáhne. Když si stoupneš úplně k němu, tak ucítíš, že je u něj chladněji, pořád je to sklo, ale to je tak všechno. Akorát nevyužijete tu výhodu, co má sousedka s fr. okny na jih, že v zimě stačí slunce a nemusí topit. S těmi radiátory nevím, u nás se to postupně zaběhlo tak, že v kuchyni se pod oknem vůbec netopí, v obýváku u jednoho velkého okna taky ne a voda nikde nekondenzuje.
viktorka_od splavu neboj, jednou kluci odejdou a ještě se tam budete hledat.
Tak Betty tak to zas my nemáme málo místa na počet osob, my máme málo místa tak nějak technicky:-P jako pokojů dostatek a můžem celý den být každý v jiném patře a nevědět o sobě![]()
viktorka_od splavu my mame málo místa tak nějak celkove. Ani tak ne málo pokojů, to bychom se vešli, ale tuhle mi fyzioterapeutka doporučila nějaké cviky u zdi a já zjistila, že kromě ložnice nemáme doma jedinou volnou zeď. Vsude něco stojí. Asi jsme neměli rušit tu zeď mezi obyvakem a kuchyní, zas ten velký prostor je takový vzdušný. A to si fakt nemyslím, že máme nějak extremne moc krámů, nábytku třeba v obýváku spíš min, fakt nevím, čím to je.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my