design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9377 příspěvků moje polička 16. června 2021 09:53

Karja Volila bych bílá, obzvlášť když podle toho, co píšeš, nejsi rozhodnutá o finální podobě nebo stylu zařízení.

Zkus se podívat na Pinterest, tam je inspirace spousta. Ono se i líp radí, když je nějaká představa, co by se ti líbilo.

Offline Liesel
1660 příspěvků moje polička 16. června 2021 10:01

Karja Já osobně šla do barevných jednobarevných oken, nic bych nekombinovala. Bílá mi přijde obyčená, studená. 

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 16. června 2021 12:02

Karja tak jsem si tak googlila a fakt mi prijde, ze hlavni je, jak chces ladit zbytek interieru, ze vypada lip, kdyz ta barva oken se nekde jeste opakuje, jinak to vypada jako pest na oko (podle meho teda, ti vyrobci ty fotky vastavuji, takze si asi mysli, ze je to pekne). 

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 16. června 2021 12:31

baltik hm to si nemyslim. nam se ta barva opakuje-mame stejne i dvere-a me to pekne stve. pritom okna jsou super. ale s temi dvermi uz je toho moc.

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:41

viktorka_od splavu Aha, tak to bych nikdy neřekla, právě by se mi to se stejnými dveřmi asi líbilo. I když naopak skamoska má dřevěný dekor oken světle drevo a světle šede dřevěné dveře a není to blbý vubec. Ono jak je všechno do toho tlumena a studena tak je to fajn. Prostě sto lidí sto chutí no

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:42

baltik Ale dost se mi líbí ten poslední obrázek. Přijde mi to i jako docela univerzální barva;-). Ale já fakt nic nestíhám, ono ve výsledku se ukáže, že to kvůli času vybral za mě sambo:-D

49183 příspěvků moje polička 16. června 2021 14:05

Karja jo, je lepsi kdyz se to jakoby doplnuje, nez to urputny ladeni:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 14:06

Karja stejnou barvou na okna i dveře nic nezkazíš, ale podmínka to není. Možná by ses mohla kouknout na Pinterest, najít pár obrázků, co se ti líbí, a uvidíš jestli je něco spojuje. Nebo nech samba vybrat třeba tři varianty;)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 16. června 2021 16:57

Karja pro mě by bylo asi zásadní to, že plánuješ záclony. Když chceš záclony, tak bílá okna.

Kdyby věž záclon, tak klidně ta dřevěná. Líbí se mi ta tmavá výše.

Ja mám okna bílá, jedno nejstarší, a nebo dekor zlatý dub. Ale já záclony nesnáším, tak je nemám.

K záclona bych ale dala asi tu bílou. 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 16. června 2021 18:12

Dadoo Zaclonu stopro, i se mi to líbí, i jde dost vidět. Ale přijde mi, že se to se světlým dřevem neruší. S tmavou možná 

Offline Judith11
111 příspěvků moje polička 16. června 2021 19:52

Karja , strašně moc záleží na interieru. My máme dřevěná okna, takže dřevo ve svý pravý podobě, barva hnědo-rezavá. Už bych to nikdy neudělala. Původně s barvou oken ladila i barva interierových dveří, auuuu. (Naprosto chápu Viktorku). Dveře jsem po letech nechala vyměnit.

Takhle- pokud by ta okna byla dřevěná, velká, bez záclon, přiznaná, tvořila něco jako dominantu místností - pak ok. Pokud to má být jen dekor dřeva na plastu, nedělala bych to.

- ty tmavý rámy se příšerně nevhodně ozývají za záclonou

- u velkých oken je to ještě ok, u malých na sebe ten rám strašně poutá pozornost, ta okna jsou jak dominantní střílny

- nastává problém s ostatními interierovými prvky (to věčný lámání si hlavy jaký dveře, omg...jaká podlaha, když okno je např. dub, podlahu bych ráda buk...a co teď? 

- nepovažuju okna (rozhodně ne ta běžná) za nějak zásadní interierový prvek, abych na ně upozorňovala, ale v tom dekoru dřeva se tomu vyhnout nedá. Jo, kdyby všude byly krásný vysoký okna (franc. dveře) nebo zajímavý pásový okna, bez záclon....pak by mně tmavý dřevo nevadilo. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:22

mohla bych si tady prosím udělat takovou mini-anketu? nemůžu se rozhodnout.

máme dům, v přízemí wc, v patře koupelna (vana, dvě umyvadla, záchod). Koupelna v patře se bude předělávat a jsou dvě možnosti:

a/ do koupelny přidat k vaně ještě i sprchový kout, záchod by byl součástí koupelny

b/ záchod by se dal oddělit (samostatná místnost) a v koupelně by zůstala vana a dvě umyvadla.

nejsem schopná se rozhodnout, co by bylo lepší. chvíli hlasuji pro samostatný záchod, chvíli pro sprchový kout. Oboje možné není. Muži je to jedno.

jak to vidíte vy? budu si dělat čárky, ale neslibuji, že se podle výsledku zařídím

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:26

MaeGandal pridala bych sprchac, wc uz jedno zvlast mate

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:27

MaeGandal My samostatný záchod mít nebudeme, ušetřili jsme tím dost místa. I mi to tak nějak vyhovuje, když jsem někde na návštěvě a mají záchody dva vždycky jdu na záchod do koupelny:-D. Já myslím, že ten sprchový kout na jeden dům je téměř nutnost, určitě bych ho na úkor samostatného WC nevyskrtla. 

49183 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:28

MaeGandal jsem pro sprcháč, kdybyste už samostatné wc neměli tak ne, ale takhle určitě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 20:42

MaeGandal souhlasím s ostatními, přidat sprcháč, WC v koupelně.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. června 2021 20:57

MaeGandal Jsem pro vestavěný sprchový kout. 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 16. června 2021 21:06

Judith11 Díky za podněty. No já se po diskuzi zde už přikláníme teda ke světlým oknům. Tu bílou ale nechci, asi. Mi přijde, že právě k těm velkým oknům vypadá moc plastové, divne My nemáme jen francouzská, máme i normálni, ale i ta jsou dle mého názoru poměrně dost velká. Navíc ty bílé parapety se mi moc nelíbí a mít jiný parapet než okno mi přijde divný. Díky moc za podněty, je fajn si to takhle sesumirovat! Ještě jdu projíždět fotky;-).

Offline Liesel
1660 příspěvků moje polička 16. června 2021 22:28

MaeGandal hlasuju pro sprchac a wc v koupelne, mame to tak a pohoda, wc je oddelene jen stenou a v prizemi je dalsi samostatne wc.

Offline DruI
5556 příspěvků moje polička 16. června 2021 22:32

MaeGandal Taky hlasuju pro sprchový kout :o)