MaeGandal staci to, nebo zapoctes I muj hlas za spojene WC a sprchac
?
Otestovano 20 lety provozu.
MaeGandal staci to, nebo zapoctes I muj hlas za spojene WC a sprchac
?
Otestovano 20 lety provozu.
MaeGandal rozhodně sprcháč! ![]()
Tak mám zas dilema, jaký dát zevnitř barvu oken. Zda bílý nebo nějaky drveny dekor. Už jsem byla rozhodnutá pro bílou, ale teď na mě sestra se švagrem koukali jak na blázna a zas mi to vymluvili, že ta bílá je fakt demode a nevypadá to hezky. Tak nevím, četla jsem si o tom jen jedno fórum,kde adorolali ty bílé, že se k tomu všechno hodí a k barevným ramum se nehodí záclony. Z venku bude nějaká střední hnědá. Pokoje jsou dost velké, takže tam nebude nahecmanej nábytek na sobe a plánuju teda všude záclony. Ja na nic nemám čas si rozmyslet, sambo vždycky zada úkol s hrozně krátkým termínem. Nedávno jsem se měla vyjádřit k vysce oken, než zaschne lepidlo:-D. Super no:-D.
my jsme teď dovnitř dali bílou (je to plast), pro mě je prostě bílá nejlepší řešení
zvenku je na straně do ulice antracit, jinak do zahrady taky zvenku bílé
my máme taky zevnitř bílou a zvenku barevnou ( tmavě hědou) Kdybychom měli nějaká krásná okna, tak bych možná dala i barevný, ale na ty naše, sice obří, ale jinak ne moc estetická okna, je myslím bílá nejlepší, nenápadná.
A parapety máme smrkové, vlastnoručně dělané.
MaeGandal tak hlasuju pro možnost a)
Prosím vás, čím ošetřovat stůl z olejovaneho dubu?
Jsem z toho dost nešťastná, stačí cokoliv mastného (třeba vývar) a je tam flek,který drbu prontem dva tydny. Vím, že někdo tu spomínal, že má z toho i kuchyňskou desku, tak to nějak musí jit.
continuity dostali jsme k tomu jemny smirgl, houbu a olej+ navod. nedrbala bych to vubec nicim
chce to vickrat po sobe napustit tim olejem, nicmene fleky se tam delat budou s tim se smir.
tak vám všem děkuji, potvrdili jste mi mé rozhodnutí, které jsem učinila asi před dvěma týdny takhle o půlnoci, když jsem nemohla spát. Ale teď jak je potřeba začít plánovat a vybírat, tak jsem nějak zpanikařila.
continuity určitě pořádně napustit jak píše viktorka_od splavu . My používáme Osmo voskový olej, doporučeno truhlářem. Mají i nějaký udržovací, tak tím. A jednou za čas tím "klasickým"
continuity MaeGandal Jenom bych dodala, z nasi zkusenosti, ze kdyz je stul napusteny nejakym horsim olejem uz z vyroby, ani Osmo to nemusi zachranit. Na nasem dubovem stole se taky delaji mastne flicky, i kdyz ho manzel osetril i Osmem. Zatimco to, co mame osetrene jenom jim (dalsi stul a stolek, podlaha, parapety), neflekati, dokonce ani podlaha pred sporakem, i barevne mastne prskance jenom setru ubrouskem.
Myrtila desis mě, no objednala jsem osmo a uvidíme. Ty mastné fleky mám zkusit nějak vydrbat nebo to přetřít?
continuity Jestli jdou vydrbat, muzes to zkusit, ale aby pak po nich nezustal zase flek z toho cisteni. To Osmo teda dovede to drevo trochu barevne sjednotit, i kdyz sama mam zkusenost spis s mechanickym poskozenim (skrabance na podlaze stacilo na tom miste pretrit a zmizely). Asi nezbyde, nez to nejak zkusit, a uvidis. Moc konkretne jsem teda neporadila, no.
continuity co to lehce zbrousit nejakym jemným šmirgl papírem?
continuity hlavne si uz nejdriv precti navod:-)
nic nedrhnout, primo k tomu urcenym jemnym smirglikem cely povrch ohladit, odprasit a naolejovat
mne bylo nejdriv taky lino to studovat, ale byla to chyba
viktorka_od splavu já to cetla, ale návod je na nové dřevo.
Já bych tomu zbroušení rozuměla, ale nemám tušení jak hluboko ta mastnota zalezla.
continuity a zalezla v zavislosti na tom, jak byl ten stul osetreny predtim
Nevím jestli sem, do stížností nebo Japonska...ale tady jsme to probíraly, tak asi sem-dnes jsme vypověděli smlouvu na náš krásný japonský doneček s velkou terasou a výhledem do zeleně.
Skončily tři měsíce, kdy nám byla firma ochotná přispět, ze svého se nám nájemné nechce platit...
Teprv ted to ctu, to je teda skoda!
Zas prudim a asi rovnou vyvolám i DruI jakožto odborníka s prosbou o radu. Máme v obýváku francouzské okno na západ, asi nějak 3m a hned vedle v rohu bylo takové uzounké cca 80cm na sever. To mi sambo zrusil, že francouzské okno na sever je prostě kravina, potáhne tam zima, nic si ke stěně nedáme, on mu to zejména rozmluvil ten okenar a táta, ale to jsou hrozny praktici. Nakolik je třeba platnej ten argument se zimou? Mi přijde, že je to blbost, v létě mi tam nepotahne a v zimě bude zima i od západního:-D. Jako on to byl docela vyznamnej optickej spojovací bod se zahradou, a taky to bylo mnohem hezčí! To mě štve teda!
Karja nemyslím si, že v zimě ze severního okna půjde výrazně větší zima než z jiného. Akorát z jižního půjde teplo, když bude slunce. Možná naopak v létě oceníte, že z něj při větrání půjde chladnější vzduch. Ale zamyslela bych se i nad vnitřním vybavením toho pokoje, aby si fakt nezjistila, že ti vadí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.