design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. července 2021 20:59

Karjaod oken vám za nepůjde az jsou na sever nebo na západ, pokud teda nestavite na severním pólu. Máme francouzské okno 4,5m v obýváku na západ ,pere sem slunce v zimě v létě.Hlavne nevynechejte předokenní žaluzie.Uzkou nudli na sever si nechte,pokud máte výhled,hezky to vypadá.dva domy tady  to tak mají -teda okna přes roh a terasu přes roh,fakt pěkné a řekla bych i praktické.do rohu mezi okna dáte velikou kytku a je to.

Řemeslníci vám budou vymlouvat spoustu věcí na to si zvyknete.a jestli povolíte bude vás to štvát, věřte že vím co říkám.

Offline 0zero7
11729 příspěvků moje polička 06. července 2021 21:03

Karja ja nejsem profik co se tesneni oken tyce, ale za me okno kazdopadne, nemyslim, ze by kvuli nemu vic tahlo nebo byla vetsi zima

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 06. července 2021 21:13
Reakce na Vlm:

Řemeslníci vám budou vymlouvat spoustu věcí na to si zvyknete.a jestli povolíte bude vás to štvát, věřte že vím co říkám.

​presne

Offline DruI
5556 příspěvků moje polička 06. července 2021 21:25

Karja Já bych se zamyslela nad vnitřním vybavením ale okno bych si nechala. Že by šlo ze severu víc zimy se mi nezdá, pokud vám v místě náhodou nevanou nevídaně kruté severní větry :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 21:31

Karja 

My máme jídelní kout v rohovém okně a zvenku přes ten roh terasu a je to moc fajn S tou orientací ke světovým stranám jste moc dělat nemohli, co si pamatuju? Spíš jestli budeš mít obojí fr. okno, tak ten roh zabiješ, aby zůstal průchozí, tam fakt nic nedáš. Zkus si nakreslit, jak bude v té místnosti nábytek, jestli to bude vycházet.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. července 2021 21:41

Karja já myslím, že jedno okno na sever zas takový rozdíl v ceně topení neudělá. Ale určitě tam půjde světlo. A jestli je tam hezky a prakticky výhled na zahradu, tak to za to stojí 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 06. července 2021 21:58

MaeGandal No výhled je takovej diskutabilní, furt je to 80cm, takže vidíš jakoby když u toho blízko stojíš. Rozhodně nevidíš z celého obýváku na tu severní část zahrady, musíš jít blíž. dynda DruI 0zero7 Nábytek mi právě vychází v pohodě, i jsem to měla dost promyšlené, tam na té zdi plánují jen TV plus nějaké serepetičky tam stejně žádné velké skříně být nemohou kvůli tomu západnímu oknu. 

Hele moje poučení, mám na tu stavbu chodit častěji! No potřebovala bych se někoho zeptat přímo, kdo to uvidí ,ale nemam moc koho:-D. Já jak se sambem neshodnu, tak pak dost váhám. 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 06. července 2021 22:01
Reakce na Vlm:

​No řemeslník, tohle byl prodejce oken, ten nám má spíš říct, narvete to celý oknama!!!!:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 22:02

dynda rohová okna se mi hrozně líbí, ten jídelnu kout musí být skvělý.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 22:40

Evaeva 

Jo, když se uklidí, je výborný, ten kontakt se zahradou je hodně intenzivní. Taky tudy pozorujeme západ slunce a tak. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. července 2021 22:42

Karja nenechavej se premluvit casto. Bude te to stvat, bude te to stvat, bude te to stvat.

Ja nechala koupelnu pri prestavbe a stve me, stve me a stve me.  Uz neustupuji

Remeslnici vsecko vymlouvaji a bud je to na nic nebo slozite. Ale oni tam bydlet nebudou.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 22:53
Reakce na Karja:

​No řemeslník, tohle byl prodejce oken, ten nám má spíš říct, narvete to celý oknama!!!!:-D. 

​Tohle je na tom trochu divný, no. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:03
Reakce na Candance:

Karja nenechavej se premluvit casto. Bude te to stvat, bude te to stvat, bude te to stvat.

Ja nechala koupelnu pri prestavbe a stve me, stve me a stve me.  Uz neustupuji

Remeslnici vsecko vymlouvaji a bud je to na nic nebo slozite. Ale oni tam bydlet nebudou.

​úplně přesně popsáno,nasi koupelnu jsem měla namalovanou přesně na milimetr .Neee takhle to nejde,to budete vypadat blbě...kecy kecy, takže se prokupoval obklad, páč pan mistr rekl .on to nikdo neuvidí a koupelna se líbí, ale JÁ to vidím.mela jsem jsem ho vykopat ,ale to bylo všechno přes známý , sliby co nám ušetří peněz a ještě jim člověk nemůže nic říct.teda může,ale...

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:05

Karja jestli to okno nekouká do sousedovy zdi tak nevím co by mu mohlo vadit, atypický rozměr  a a tím spojené komplikace při výrobě?

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:21

Vlm Hmm nevím no, atypický rozměr to není, je to sambuv kamarád, takže mu asi prostě chtěl dle svého svědomí dobre poradit a mam z něj dojem, že je to prostě ,,stará škola,, prostě obyčejne bez různých picicurin a věci navíc;-). 

Candance Viď já si říkám, že méně mě bude štvát moje chyba než chyba druhých:-D. 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:26

dynda Jo ta dispozice pozemku byla na figu. To když sambo začne svuj oblíbený frustrační elaborát ,,okna jsou na sever, a ty jsi chtěla a nechtěla, a nezasvítí......,, tak mu vždy velice asertivně připomenu ty výchozí podmínky:-D. Asi už si připravím rovnou dvě tři věty co budu stále opakovat, myslím, že to mám tak na pět let, co čtrnáct dní to stejný;-)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:29

Karja Hele, až bude těch 38 stupňů v létě  pořád, tak my se severem budem na tom ještě dobře, říká muž

Ono ma vše své výhody a nevýhody 

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 06. července 2021 23:33

MaeGandal Přesně tak! Já to říkám furt, navíc tam pere neskutečně, je to na takovém holém kopci, ještě pořádně žádná zeleň u nikoho, já se na léto asi budu stěhovat někam do lesa do maringotky:-D.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. července 2021 07:51

Karja dneska mi remeslnik ozrejmil, ze jsem si vybrala ponurou a nudnou skrin. On ji vyrabi. A co je mu po tom? 

Blbe je, ze muz pak zacne vahat. 

Ale ja mu pro zmenu pripomenu, ze puvodni plan byl novy dum. Ne rekonstrukce jeho rodneho. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. července 2021 07:51

Karja klimatizace... rekuperace?