design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 30. července 2021 14:19

Karjatreti a ctvrty barak uz budou bez chyby - rikame my.

A my jeste nebydlime v prestavenem a uz jsme se dohodli, ze si za par let postavime nejaky mensi bungalov.

Offline Janulik03
20153 příspěvků moje polička 30. července 2021 15:23

Candance zrovna vcerasom videla ako tu niekomu vrzu mobilny dom. Vyzeral uz na tom nakladiaku nadherne

som si predstavila ako ho vezu nam viem presne sj kam . Ta predstava maleho krasneho a s malou zahradou. Uplne som sa zasnivala

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 30. července 2021 18:03

Hlavně je úplně nereálné postavit dokonalý dům, který bude dokonalost sama po celý život. Prostě životní styl a potřeby se časem mění, takže co nám vyhovuje s malými dětmi nebude vyhovovat puberťákům nebo samotným partnerům na stáří. My jsme taky plno věcí nehrotili, protože pro nás nebyly důležité. Dlouho jsme čekali, až se z našeho pole stane stavební parcela a během toho času jsme se párkrát stěhovali a navštívili postavené domy kamarádů, to si pak člověk hned lépe představí, co by se mu líbilo a co ne

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 30. července 2021 22:22

Karja ono je to opravdu skoro jedno. Já měla byt, krásný 4+kk, dvě terasy. Úplně vymazleny, stavěli to dva roky a my ho kupovali, když se ještě ani nekopali základy. Měla jsem to fakt vymyšlené do posledni zásuvky, sháněla jsem řemeslníky, co umí delat úkosy, abych neměla v koupelně lišty. A byla jsem tam šťastná pár měsíců. 

Teď jsme v 3+kk v paneláku na sídlišti, lišty teda taky nemáme, protože koupelna je tak malá, že tady není jediný vystouplý roh,  bydli nás tu 2x tolik a je to vážně lepší.

Offline Makara
3611 příspěvků moje polička 31. července 2021 06:40
Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 31. července 2021 11:57

Karja děláte to dobře, ty rekonstrukce a stavby jsou jinak na rozchod/rozvod

a stezuju si, ikea nemá ani ty velký odpadkový koše do linky...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 12:15

Potrefenáhusa v tý ikei mají každé léto problém se zásobováním, podle mě dělají inventuru nebo jak jsou dovolené, nevím. No a teď s kovidem to vázne i normálně, tak je to teď asi ještě horší. Mám tam vyhlídnutou lampičku, už asi rok, a nemají ji nikdy, když tam jedeme. 

Online Jos
příspěvků moje polička 31. července 2021 12:20

Karja My ted predelavame chatu a strecha byla taky stylem, ktera je na sklade. Dlazdicky do koupelny zas nejsou vubec, fakt slozita doba ted. Je to teda jen chata, jejiz polocas rozpadu nastal, tak mi ustupky nevadi. A predelavat se da prubezne, nas "hlavni" rodinny prazsky dum neni hotovy ani vic nez 100let od jeho postaveni. Porad se neco predelava, dostavuje a zase boura . Ale tam je problem, ze vsechno je uzke, mistnosti male a okna obri. Dneska uz se proste stavi jinak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 12:23

Jos ty jo, nestraš. Máma chce letos na podzim už snad konečně zrekontruovat koupelnu (a kuchyni), chystá se na to už tak pět let, vždycky do toho něco přišlo. Bude jí to dělat firma na klíč, tak snad se zadaří.

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 31. července 2021 12:54

Evaeva to si ale bohužel nevybrala uolne dobrou dobu, všechno hrozne zdražuje a nekterej materiál chybí 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 13:00

Potrefenáhusa ona už to tlačí před sebou fakt dlouho. Kvůli zdražování prý bude podepisovat smlouvu až těsně před, nejsou schopní jí teď garantovat cenu. Ona je teda docela nenáročná, když nebudou jedny dlaždičky, vybere jiné, akorát kvůli místu má omezený výběr vany. Já doufám, že už to neodvolá, pomalu se jí to začíná rozpadat pod rukama, koupelna už je 25 let stará a kuchyně v podstatě taky, až na pár úprav.

Offline slniecko admin
19513 příspěvků moje polička 31. července 2021 20:38

Hlavně je úplně nereálné postavit dokonalý dům, který bude dokonalost sama po celý život. Prostě životní styl a potřeby se časem mění, takže co nám vyhovuje s malými dětmi nebude vyhovovat puberťákům nebo samotným partnerům na stáří. My jsme taky plno věcí nehrotili, protože pro nás nebyly důležité. Dlouho jsme čekali, až se z našeho pole stane stavební parcela a během toho času jsme se párkrát stěhovali a navštívili postavené domy kamarádů, to si pak člověk hned lépe představí, co by se mu líbilo a co ne

​Presne. Toto máme tretie bývanie, takže už vychytané, teraz ideme robiť rekonštrukciu a zistili sme, že všetko chceme mať tak, ako bolo, len povymieňať/opraviť zničené....okrem mladšieho izby, ktorú teda ide spuberťačiť:)...ale je to tretie poschodie bez výťahu a je mi jasné, že raz to proste budeme musieť vymeniť za niečo buď s výťahom, alebo dole. Proste aj tak v rôznom veku rôzne potreby.

Offline letfenixa
10841 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 00:29

A ja vás obdivujem, ako si to viete naplánovať. Ja nemám skoro žiadnu predstavivosť, takže kým to nevidím v skutočnosti, tak to vôbec nevidím.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. srpna 2021 12:35

letfenixa 

To mám i já. Třeba vím, co se mi líbí, nebo co by se mi líbilo, ale už si neumím představit, jak to bude vypadat v prostoru nebo vedle sebe. Naštěstí manžel je v tomhle úplně jiná liga. 

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 01. srpna 2021 23:02
Reakce na continuity:

Karja ono je to opravdu skoro jedno. Já měla byt, krásný 4+kk, dvě terasy. Úplně vymazleny, stavěli to dva roky a my ho kupovali, když se ještě ani nekopali základy. Měla jsem to fakt vymyšlené do posledni zásuvky, sháněla jsem řemeslníky, co umí delat úkosy, abych neměla v koupelně lišty. A byla jsem tam šťastná pár měsíců. 

Teď jsme v 3+kk v paneláku na sídlišti, lišty teda taky nemáme, protože koupelna je tak malá, že tady není jediný vystouplý roh,  bydli nás tu 2x tolik a je to vážně lepší.

​Jo, to si pak člověk uvědomí, jaká je to vlastně malichernost

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 06:26

Nebojte, stastni muzete byt v i perfektnim byte/dome :)) 

Offline Gatita
8591 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 11:20

Mne se kdysi hrozne libilo, kdyz mi jeden truhlar rekl, ze stavet by se melo tak, ze si clovek nejdriv rekne, kde by chtel mit jaky nabytek, a kolem toho si pak postavi ten barak. To je podle me velke moudro, odrazit se od tech kazdodennich potreb. Jen se to blbe dopredu vymysli. Znami maji super dum, moderni, krasny, podle vsech trendu. Ale vevnitr je sice taky krasnej, ale uplne nemoznej, respektive konceptem vhodnej pro uplne jinej typ rodiny, nez jsou oni. Zaludny to je, no.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 02. srpna 2021 21:30

jinx No jo, ale na to musíš mít buď hlavu a nebo peníze (a čas), aby ti to někdo pomohl vymyslet. A když nemáš ani jedno, zbývá ti už jen optimismus:-D. 

Gatita No tak dobrý, to už mám vymyšlený, kde jakou skříň, i pokoje jsme upravovali podle skříni....No byla to trochu blbost, teď se nám tam nevejdou pořádně věci do koupelen, ale jo, nábytku bude, toho bude:-D

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 09:07

Prý luxusní satelit, se nedivím, že to nikdo nekupuje.

Offline Pinot Noir
29756 příspěvků moje polička 03. srpna 2021 09:18