design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. července 2021 08:05

Karja taky ted resim kuchyni, jednodussi to mam v tom ze jednotlive trubky uz byly v byte dane, tak jsem vychazela z toho. V podstate jsem si precetla clanek od Florentyny o rozvrzeni kuchyne, na zaklade toho jsem si vymyslela co kde bude. Pak jsem mela schuzku s kuchynskou dizajnerkou a ta mi to mnou navrhovane usporadani schvalila, vlastne v dispozici nic nemenila, ,,jen" tomu vymyslela kabatek :) 

Troubu budu mit taky dole a vareni ne na ostrove. Akorat mezi drezem a sporakem bude hlavni pracovni plocha

Offline continuity
42700 příspěvků moje polička 16. července 2021 08:50

Dadoo akorát, že půlka z nich ještě nestojí, moc práce si s tím nedali 

Zrovna Paříž má to metro dost minimalistické, co by mě příliš nevadilo, ale i nástupiště jsou strašně úzká. 

A moc nápadité metro má Stockholm, dali tam jednu, ale minimálně deset stanic stojí za to, se na ně podívat.

A tady jedna amsterdamská.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 16. července 2021 09:21

continuity 

Jo, stockholmský metro je krásný.

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 16. července 2021 12:57

mnum Je díky moc, článek od Florentyny se mi hodí. Ta je kuchařka, ta bude vědět. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. července 2021 13:07

Karja neni zac, ona ma primo nazev clanku nejak ve smyslu jak vymyslet kuchyn, aby se vam v ni dobre varilo. Tak ji verim  (i kdyz po kuchyni v predchozim byte, ktera byla mala, divne rozvrzena, bez normalni trouby a s temer zadnou pracovni plochou, muze byt u mne vsechno jen zlepseni )

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 16. července 2021 13:11

mnum Hele já mám kuchyň taky objektivně desnou, ale mně se v ní vaří výborně, jakože na rychlost a přehlednost to mám šup šup šup. Tak nevím no, a je fakt diametrálně odlišná od těch moderních kuchyní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2021 13:25

Karja mnum jsem si ten článek přečetla a přijde mi to pěkně a srozumitelně popsanéjá bych teda potřebovala ještě tak metr a půl navíc, no není kde brát.

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 16. července 2021 13:35

Evaeva No u nás nakonec taky není zas tolik místa, kolik jsem myslela, respektive nezbyde moc na obývák,ačkoliv v tom projektu bylo všechno nakreslené, ale asi na vnitřní vybavení bylo jiné měřítko:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2021 13:42

Karja jo, na papíře to vždycky vypadá větší. Ale já mám panelákovou kuchyni, žádnou komoru, takže všechny zásoby jsou v kuchyni. Já upřednostnila vysokou potravinovou skříň před pracovní plochou. Nakonec mám asi 1,2 m pracovních plochy a musím říct, že mi to stačí.

Online Karja
44442 příspěvků moje polička 16. července 2021 13:44

Evaeva Jako s pracovní plochu taky asi nepotřebují extra velkou, spíš jako úložnou. A třeba ten ostrůvek spíš chci, aby se kuchyň oddelila od obýváku a nebyl tolik vidět bordel a tak celkově ta linka. Já na pořádek moc nejsem;-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2021 13:52

Karja já právě v místě ostrůvku mám tu skříň a zeď, mám spíš kuchyň než kuchyňský kout. Mě kromě něho bordelu ještě vadí i hluk myčky, trouby, konvice,... Určitě se mi víc líbí, když je kuchyně opticky oddělená třeba tím ostrůvkem. Kvůli úložnému prostoru mám skříňky až ke stropu, v paneláku prostě není možnost dát třeba formu na bábovku nebo málo používaný spotřebič někam do komory.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:04

MaeGandal Zkus takové ty folie do oknen, ideální je okna vyměnit za ta "zacloňovací" skla, ale jdou koupit i nalepovací, zvenku to vypadá trochu jako zrcadlo. Nebo taková vytahovací roleta, která pohlcuje sluneční paprsky, ale propouští světlo. Máme ji ve střešním okně a je to fakt dost poznat, přitom pořád vidíš v pohodě ven. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:05

Evaeva 1.2 m pracovni plochy mi prijde na panelakovou kuchyn dost  ja budu mit 60 cm spinave, pak drez a za nim 90 cm ciste pacovni plochy, pak sporak a jeste 25 cm desky (to je hlavne kvuli tomu aby nebyl sporak v rohu, ale taky tam v uzkych suplicich budou korenky, oleje, dochucovadla). A naproti tomu poloostrov na servirovani jidla, ktery bude mit temer 2,5 metru  pod nim same velke supliky ruznych vysek. A super je ze mam komoru, takze vetsina suchych surovin bude tam, v kuchyni vlastne jen ,,snidanove" veci jako vlocky, orisky, caje a kava 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:08

Garfie díky, nějaké fólie nám ted nabídli, tak jestli to funguje, pan samozřejmě tvrdil, že ano, tak by to bylo fajn

Offline Tabea
8028 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:14

MaeGandal my máme folie v práci, bohužel v mojí nové kanceláři. Štve mě to strašně, pokud slunce vysloveně nešíření do okna, tak je tam divné příšeří. Každý mini mráček vypadá jak bouřka. Ale třeba už je k mání něco lepšího. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:28

Tabea MaeGandal Jo, ono je asi těžké vybrat, protože je jich spousta druhů a každá navíc pohlcuje různé procento světla. My máme tu vytahovací roletu, vypadá to vlastně jako síťka, ale odráží to teplo, je to fajn a je přes to vydět, navíc když nesvítí, dá se pochopitelně úplně vytáhnout. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:43

mnum tak to budes mit velice luxusni kuchyni! 

Jinak ja mam bohuzel drez hned u steny, pak 120cm pracovni plocha, pak indukce a jeste 60cm. Ale docela to staci:) 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. července 2021 14:56

711990 jj, uz se na ni moc tesim! Zas ale cela mistnost i s obyvakem ma 30m2, tak na zbytek pokoje uz moc mista nezbyva. Zachranuje nas to ze nemame televizi, tak aspon to nam to planovani usnadnuje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2021 15:01

mnum já mám právě jen asi 40 cm vedle dřezu, tam je jen chlebovka, pak dřez s odkapávačem, ta pracovní plocha, roh a sporák a vedle trouba ve vysoké skříni. Místo toho ostrůvku mám spižní skříň a lednici. Mě to stačí, větší plochu bych stejně akorát zaneřádila nějakým bordelem;)

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 17. července 2021 10:42

Evaeva 

Já jsem si na panelákovou kuchyni zvykla překvapivě bez problémů, protože jsem byla odjakživa zvyklá při vaření průběžně uklízet, sklízet nádobí a odmejvat ho přitom (teď teda strkat do myčky aspoň)... Drobnej problém mám obvykle akorát tak o vánocích, kdy dělám dvoje řízky a tři druhy ryb Nejhorší bordel při vaření nadělaj stejně chlapi, nechávaj to všechno až na pak a nádobí a veškerý náčiní je pak všude, všude!